0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Afaceri
  3. Cărţi: Management
  4. Administrategie
Carte

Administrategie

Administrategie. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Obţinerea succesului personal în managementul administraţiei publice

Autor(i): Maciej Kisilowski, Codrina Rusu
Editura: Curtea Veche
Anul apariţiei: 2017
Pagini: 344 (14x21 cm)
Preţ: 33,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Dacă eşti managerul unei organizaţii din sectorul public – o şcoală, un spital, o instituţie culturală, o agenţie guvernamentală locală sau centrală –, felicitări! Ai ocazia unică să influenţezi lumea, iar „Administrategie“ este un ghid practic care te va ajuta să profiţi la maximum de această ocazie.

Adunând numeroase cercetări din mai multe agenţii guvernamentale din Europa Centrală şi de Est, inclusiv din România, şi prezentând cele mai bune practici în domeniul managementului public din lume, cartea oferă, pas cu pas, sugestii utile în privinţa modului în care poate fi condusă cu succes o agenţie guvernamentală, în timp ce managerul îşi poate construi şi propria carieră profesională.

„Administrategie“ este, de asemenea, o invitaţie de a regândi unele paradigme foarte vechi ale administraţiei noastre publice. A clădi un spital eficient, a pune umărul la dezvoltarea unei ţări sau a unui oraş, a susţine economia pe drumul ei spre competitivitatea globală sunt provocări care necesită existenţa unor strategii bine elaborate şi a unor echipe de angajaţi creativi, talentaţi şi energici.

Este în interesul nostru ca instituţiile publice să aibă, în mod strategic, scopuri precise şi o cultură organizaţională profesionistă, astfel încât munca în administraţia publică să-i atragă pe cei mai pregătiţi şi pe cei mai inteligenţi.

Această carte este un ghid practic pentru iniţierea reformei administraţiei publice în Europa de Est, care îi motivează pe manageri să-şi stabilească precis valorile publice şi, în acelaşi timp, să-şi dezvolte cariere personale şi să impulsioneze dezvoltarea carierelor membrilor echipelor lor. Autorii preiau idei de succes din afacerile private ce activează în industrii bazate pe infrastructura de cunoştinţe, dar subliniază valorile distincte şi recompensele lucrului în serviciul public din ţări în care gânditorii strategici pot realiza multe lucruri bune.

Susan Rose-Ackerman, profesor de drept şi ştiinţe politice la Yale University, codirector al John M. Olin Center for Law, Economics, and Public Policy

Nu sugerez că recomandările din această carte ne vor oferi soluţii simple la toate problemele noastre de guvernare. Aceste probleme sunt atât de adânc înrădăcinate, încât trebuie să fim precauţi faţă de oricine propune remedii simple. Cu toate acestea, această carte reprezintă un demers concret şi bine gândit în direcţia corectă şi poate că este tot ceea ce putem spera în prezent.

Grigore Pop-Elecheş, profesor de politică şi afaceri publice şi internaţionale la Princeton

University

„Administrategie“ este o carte inteligentă care transmite un mesaj important: strategia guvernamentală ar trebui şi poate funcţiona la fel ca o strategie de business. Viziunile importante de la vârful unei instituţii trebuie să se traducă în schimbări la nivelul motivaţiilor şi al comportamentelor în cadrul întregii organizaţii. Această carte vă arată cum se poate întâmpla acest lucru.

Anne-Marie Slaughter, preşedinte şi CEO, New America

Este dificil pentru orice manager, public sau privat, să elaboreze o viziune, însă este şi mai greu să-şi dea seama cum să o pună în practică şi cum să facă acest lucru pentru a-şi atinge scopurile în viaţă.

Acest fapt este dovedit de numeroasele rapoarte ignorate ale consultanţilor, precum şi de stagnarea multor cariere ale birocraţilor.

Această carte unică furnizează sfaturi valoroase atât pentru formularea şi realizarea deciziilor guvernamentale, cât şi pentru obţinerea de beneficii în urma luării acestora. Fiecare funcţionar public ar trebui să o citească.

Michael E. Levine, profesor la NYU şi fost decan al Yale School of Management