0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Aforisme şi cugetări despre viaţă
Carte

Aforisme şi cugetări despre viaţă

Aforisme şi cugetări despre viaţă. Editura Shambala
Detalii carte

Autor(i): Gregorian Bivolaru
Editura: Shambala
Pagini: 64 (14x20 cm)
Preţ: 10,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Aforisme despre viaţă“ cuprinde o serie de aforisme şi cugetări inspirate despre viaţă, care este privită din perspectiva atotcuprinzătoare a spiritului. Autorul, Gregorian Bivolaru, ne îndeamnă la reflecţie şi la căutarea unor înţelesuri profunde ale vieţii, dincolo de aparenţele profane şi convenţionale.

De altfel, se poate spune că întotdeauna esenţial este modul înţelept în care ne folosim viaţa, şi nu durata ei. În cazul celui înţelept şi care iubeşte fără măsură, viaţa cântă în inima sa. Viaţa merită cu atât mai mult să fie trăită intens şi plenar atunci când, în sfârşit, înţelegem cât de bogată şi de profundă este valoarea ei.

Ştim că astăzi, pentru multe fiinţe umane întreaga existenţă este o luptă. În anumite situaţii, trebuie să facem eforturi susţinute şi perseverente pentru a reuşi să obţinem chiar şi o fragilă înflorire a vieţii. Cu toate acestea, trebuie ca cel mai adesea să savurăm viaţa, iar nu să o devorăm. Semnul distinctiv esenţial al unei fiinţe umane înţelepte este starea de unificare, astfel de fiinţe umane fiind aproape întotdeauna în intimă comuniune cu viaţa.

La modul general vorbind, sensurile esenţiale ale vieţii sunt: să fim cât mai des fericiţi, să iubim fără măsură, evitând să ne epuizăm, şi să-L descoperim în fiinţa noastră, cât mai repede, pe DUMNEZEU, care ne aşteaptă fiind ascuns în propriul nostru univers lăuntric.

Pentru unele fiinţe umane, viaţa fluturilor şi a albinelor pare efemeră, dar merită să ne gândim la numărul considerabil de flori pe care le vizitează. Totodată, acesta este un exemplu semnificativ de viaţă împlinită.

Puţini sunt aceia care îşi dau seama că, pe întreaga durată a vieţii noastre, trebuie să exersăm fără încetare arta de a trăi. Fiecare dintre noi avem o sarcină ce se întinde pe durata întregii noastre vieţi. Dacă viaţa noastră ar putea avea o „a doua ediţie“, fără îndoială că mulţi dintre noi am putea corecta greşelile pe care le-am comis, cu prilejul feluritelor încercări ale vieţii, pe care, din nefericire, nu le-am trecut.