0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Alimentele - adevăr şi impostură
Carte

Alimentele - adevăr şi impostură

Alimentele - adevăr şi impostură. Editura Polirom
CumpărDetalii carte

Autor(i): Laurent Chevallier
Editura: Polirom
Colecţia: Sănătate, dietetică
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 262 (13x20 cm)
Preţ: 25,96 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Consumam zilnic alimente care contin substante ce ne pot afecta sanatatea. Substituentii zaharului sau diversele arome pot fi daunatoare pentru organism, iar ambalajele din plastic permit trecerea moleculelor chimice in alimente. Bazata pe indelungata experienta de nutritionist a autorului, cartea „Alimentele - adevăr şi impostură“ prezinta pericolele pe care le implica aditivii si colorantii alimentari si propune solutii practice care sa ne ajute sa interpretam corect etichetele produselor, sa alegem alimentele adecvate organismului nostru si sa preparam mincaruri sanatoase.

Din cuprins: Ambalajele din plastic • Evitarea capcanelor de pe etichete • Informatii nutritionale generale • Informatii referitoare la siguranta si la calitate • Cum sa alegeti alimentele • Mecanismele optiunilor alimentare • Evitarea surplusului de greutate • Influenta publicitatii • Exista o alimentatie ideala?

Cuprinsul cărţii: „Alimentele - adevăr şi impostură“

  • Introducere
  • Reducerea elementelor chimice
    • Aromele: iluzia aromată a tuturor pericolelor
    • Alimentele degresate şi fără zahăr: o utilitate nedemonstrată
    • Aditivii alimentari: oferta excesivă de produse cu periculozitate variabilă
    • Chimia alimentară: de la dependenţă la o posibilă supunere
    • Ambalajele din plastic: probleme nerezolvate
    • Poluanţii: o evaluare deloc liniştitoare
  • Evitarea capcanelor de pe etichete
    • Informaţii nutriţionale generale
    • Informaţii specifice
    • Informaţii referitoare la siguranţă şi calitate
    • Informaţii despre trasabilitate
    • Interpretarea rapidă a etichetelor alimentelor
  • Cum să alegeţi alimentele. Între avantaje nutriţionale, temeri şi zvonuri
    • Lapte şi produse lactate
    • Carne, peşte, ouă
    • Substanţe grase
    • Cereale şi produse derivate; legume uscate
    • Fructe şi legume
    • Produse zaharoase
    • Băuturi
  • Mecanismele opţiunilor alimentare. De la creier la stomac
    • De la actul cumpărării la actul ingestiei
    • Femei, bărbaţi – opţiuni alimentare diferite?
    • Ce arată studiile despre evoluţia comportamentului alimentar
    • Influenţa religioasă
  • Evitarea surplusului de greutate
    • Factori alimentari şi nealimentari
    • De la surplus de greutate la obezitate
    • Factori alimentari care generează surplusul de greutate
    • Factori nealimentari
    • Influenţa publicităţii
    • Regimurile îşi mai au rostul?
  • Există o alimentaţie ideală?
  • Bibliografie