0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Calea mea, calea norilor albi
Carte

Calea mea, calea norilor albi

Calea mea, calea norilor albi. Editura Mix
Cumpăr
Autor(i): Osho
Editura: Mix
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 235 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Calea mea, calea norilor albi“ conține esența filozofiei de viață a lui Osho și este considerată ca făcând parte dintre cele mai bune 5 cărți scrise de el.

„Calea mea, calea norilor albi“ este o carte ce poate schimba vieți. Este o carte ce te poate face să-l îndrăgești pe Osho, este o bijuterie literară în care descoperim un dans jucăuș dintre întrebările discipolilor și răspunsurile maestrului, dans care te poate transforma și pe tine.

Cartea „Calea mea, calea norilor albi“ te va pune în contact cu aspectele tale cele mai profunde. Dacă citești cartea în timp ce te afli în mijlocul naturii experiențele pe care le vei trăi pot fi de-a dreptul spectaculoase.

În luna mai 1974, Osho a susținut o serie de conferințe în care a oferit răspunsuri unor întrebări referitoare la fericire și nefericire, relații și singurătate, ego și conștiință, energie și sex, dragoste și rugăciune, logică și nebunie, meditație și eliberare, iluminare și relația maestru discipol precum și la modul în care vedea el evoluția școlii spirituale care lua ființă în jurul lui. Aceste discursuri au fost publicate mai târziu sub numele de „Calea mea, calea norilor albi“.

Cartea constituie o introducere în filozofia și modul de viață propus de el discipolilor săi și oferă o viziune inedită asupra transformări personale profunde prin care trebuie să treacă un căutător al înțelepciunii.

Folosind norul ca pe un simbol al călătorului spiritual ce parcurge calea către Dumnezeu, Osho reușește să se refere la multiplele aspecte misterioase ale existenței: furtunile, vânturile, Soarele, ploaia ori curcubeul ce apare uneori în viața noastră.

Oamenii care află de Oho pentru prima oară își pun adesea întrebarea: „Care este filozofia lui Osho?“.

Osho a spus de nenumărate ori că nu are nici o filozofie, nici un set de credințe, nici o dogmă de predat discipolilor săi și că efortul lui este mai degrabă de a ne deprograma de toate filozofiile, de a ne decondiționa de toate credințele pe care le-am adoptat așa încât să putem experimenta în mod direct și nemijlocit Adevărul.

Oricare dintre sutele de cărți ale lui Osho vă vor permite să vă delectați cu viziunea lui unică asupra modului în care oamenii se pot transforma. Dar dacă e să ușurăm efortul făcut de cei care vor sa îl înțeleagă pe Osho și filozofia lui de viață există patru cărți care ne pot ajuta să începem această călătorie. Sunt patru titluri clasice pe care trebuie neapărat să le citiți cât mai repede (cu care de fapt ar trebui să începeți studiul operei lui Osho) pentru a avea o bază care să vă permită să înțelegeți mesajul și activitatea lui. Aceste patru cărți sunt: „Calea mea, calea norilor albi“, „Eu sunt poarta“, „Psihologia esotericului“ și „Dimensiuni dincolo de cunoscut“ (nepublicată încă în România).

Iată câteva fragmente din această carte:

„Iubirea este o înflorire rară. E rară fiindcă se poate produce doar atunci când nu există frică, niciodată înainte. Aceasta înseamnă că iubirea îi poate apărea doar unei persoane foarte profund spirituale. Cunoștință pot lega toți, sexul e posibil pentru toți, dar nu și iubirea.

Dacă poți permite iubirii să apară, atunci nu mai e nevoie de rugăciune, nu mai e nevoie de meditație, nu mai e nevoie de nici o biserică, de nici un templul. Dacă iubești poți să uiți cu totul de Dumnezeu, fiindcă prin iubire îți va fi apărut totul: meditația, rugăciunea, Dumnezeu, totul îți va fi apărut. La asta se referă Iisus atunci când spune că iubirea e Dumnezeu.“