0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Calea mea, calea norilor albi
Carte

Calea mea, calea norilor albi

Calea mea, calea norilor albi. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Osho
Editura: Mix
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 235 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Calea mea, calea norilor albi“ conţine esenţa filozofiei de viaţă a lui Osho şi este considerată ca făcând parte dintre cele mai bune 5 cărţi scrise de el.

„Calea mea, calea norilor albi“ este o carte ce poate schimba vieţi. Este o carte ce te poate face să-l îndrăgeşti pe Osho, este o bijuterie literară în care descoperim un dans jucăuş dintre întrebările discipolilor şi răspunsurile maestrului, dans care te poate transforma şi pe tine.

Cartea „Calea mea, calea norilor albi“ te va pune în contact cu aspectele tale cele mai profunde. Dacă citeşti cartea în timp ce te afli în mijlocul naturii experienţele pe care le vei trăi pot fi de-a dreptul spectaculoase.

În luna mai 1974, Osho a susţinut o serie de conferinţe în care a oferit răspunsuri unor întrebări referitoare la fericire şi nefericire, relaţii şi singurătate, ego şi conştiinţă, energie şi sex, dragoste şi rugăciune, logică şi nebunie, meditaţie şi eliberare, iluminare şi relaţia maestru discipol precum şi la modul în care vedea el evoluţia şcolii spirituale care lua fiinţă în jurul lui. Aceste discursuri au fost publicate mai târziu sub numele de „Calea mea, calea norilor albi“.

Cartea constituie o introducere în filozofia şi modul de viaţă propus de el discipolilor săi şi oferă o viziune inedită asupra transformări personale profunde prin care trebuie să treacă un căutător al înţelepciunii.

Folosind norul ca pe un simbol al călătorului spiritual ce parcurge calea către Dumnezeu, Osho reuşeşte să se refere la multiplele aspecte misterioase ale existenţei: furtunile, vânturile, Soarele, ploaia ori curcubeul ce apare uneori în viaţa noastră.

Oamenii care află de Oho pentru prima oară îşi pun adesea întrebarea: „Care este filozofia lui Osho?“.

Osho a spus de nenumărate ori că nu are nici o filozofie, nici un set de credinţe, nici o dogmă de predat discipolilor săi şi că efortul lui este mai degrabă de a ne deprograma de toate filozofiile, de a ne decondiţiona de toate credinţele pe care le-am adoptat aşa încât să putem experimenta în mod direct şi nemijlocit Adevărul.

Oricare dintre sutele de cărţi ale lui Osho vă vor permite să vă delectaţi cu viziunea lui unică asupra modului în care oamenii se pot transforma. Dar dacă e să uşurăm efortul făcut de cei care vor sa îl înţeleagă pe Osho şi filozofia lui de viaţă există patru cărţi care ne pot ajuta să începem această călătorie. Sunt patru titluri clasice pe care trebuie neapărat să le citiţi cât mai repede (cu care de fapt ar trebui să începeţi studiul operei lui Osho) pentru a avea o bază care să vă permită să înţelegeţi mesajul şi activitatea lui. Aceste patru cărţi sunt: „Calea mea, calea norilor albi“, „Eu sunt poarta“, „Psihologia esotericului“ şi „Dimensiuni dincolo de cunoscut“ (nepublicată încă în România).

Iată câteva fragmente din această carte:

„Iubirea este o înflorire rară. E rară fiindcă se poate produce doar atunci când nu există frică, niciodată înainte. Aceasta înseamnă că iubirea îi poate apărea doar unei persoane foarte profund spirituale. Cunoştinţă pot lega toţi, sexul e posibil pentru toţi, dar nu şi iubirea.

Dacă poţi permite iubirii să apară, atunci nu mai e nevoie de rugăciune, nu mai e nevoie de meditaţie, nu mai e nevoie de nici o biserică, de nici un templul. Dacă iubeşti poţi să uiţi cu totul de Dumnezeu, fiindcă prin iubire îţi va fi apărut totul: meditaţia, rugăciunea, Dumnezeu, totul îţi va fi apărut. La asta se referă Iisus atunci când spune că iubirea e Dumnezeu.“