0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Cărţi: Viaţă după moarte
  4. Cine moare
Carte

Cine moare

Cine moare. Editura
Detalii carte

O investigaţie asupra vieţii şi morţii conştiente

Autor(i): Stephen Levine
Editura: Elena Francisc Publishing
Colecţia: Transpersonal
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 326 (15x22 cm)
Preţ: 43,34 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Munca lui Stephen Levine este magică. Munca lui cu cei care sunt în doliu şi cei care sunt pe moarte este printre cele mai talentate şi pline de compasiune pe care le cunosc.“ (Elisabeth Kübler-Ross)

„Deoarece cartea «CINE MOARE? » îşi are rădăcinile în înţelepciunea noastră colectivă, culeasă dintr-o minte liniştită, este o separare clară de grămada de cărţi la care a dat naştere noua mişcare legată de moarte. Această carte se adresează multelor aspecte ale procesului morţii cu o înţelegere proaspătă, candoare şi uşurinţă. Ne invită să ne uităm direct la «ceea ce este», cu claritate şi fără judecată. Dezbracă incredibila melodramă numită «moarte» de puterea ei înfricoşătoare, înlocuind frica cu înţelegere calmă, simplă, plină de compasiune.“ (din prefaţa scrisă de Ram Dass)

La mijlocul anilor 1970, în timp ce lucra cu Ram Dass (Grâu pentru moară, 1976) şi preda meditaţia în sistemul închisorilor din California, STEPHEN LEVINE a întâlnit-o pe Elisabeth Kübler-Ross. În următorii câţiva ani a ţinut seminarii împreună cu ea şi a învăţat de la cei aflaţi în faze terminale nevoia de niveluri mai profunde ale vindecării şi bucuria profundă a slujirii (O trezire treptată, 1979).

În 1980 a început să ţină seminarii cu soţia lui, Ondrea, în timp ce au continuat să-i ajute pe cei aflaţi în faze terminale şi pe cei afectaţi profund de pierdere în calitate de co-directori ai Proiectului Fundaţiei Hanuman pentru cei aflaţi pe moarte (Cine moare?, 1982).

Timp de trei ani, Ondrea şi Stephen au avut o linie gratuită de consiliere prin telefon pentru cei care se confruntau cu boli grave sau cu moartea posibilă a cuiva drag (Întâlniri la margine, 1984).

Pe măsură ce soţii Levine au continuat să-şi îmbogăţească înţelegerea prin intermediul celor care au învins boala şi moartea, explorările lor au mers şi mai în profunzime, în timp ce au fost dezvoltate alte tehnici de meditaţie pentru„a lăsa vindecarea să intre“. Meditaţiile lor ghidate pentru vindecarea celor bolnavi, pentru durerea provocată de doliu, stări emoţionale apăsătoare, şi abuz sexual şi forme mai subtile de pregătire pentru viaţă/moarte le-au adus recunoaştere internaţională (Vindecare întru viaţă şi moarte, 1978), ajutând mii de oameni din toată lumea.

În prezent, Stephen şi Ondrea trăiesc în munţii înalţi din Southwest,„încercând să practice ce predică“ în liniştea codrilor adânci. Caută„vindecarea pentru care ne-am născut“, lucrând la o nouă carte, hrănind animalele şi copacii, şi„examinând recoltele bătute de vreme şi pădurile însorite ale minţii, sorbind de la fântânile limpezi ale inimii“.