0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Religie
 3. Cărţi: Creştinism
 4. Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor
Carte

Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor

Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor. Editura
Detalii carte

Autor(i): Monah Moise Aghioritul
Editura: Sophia
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 13,48 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Singurătatea reprezintă neputinţa comunicării reale, imposibilitatea de a crea şi de a realiza o relaţie, o legătură cu ceilalţi oameni.

Civilizaţia contemporană şi structurile comunităţii de astăzi ne conduc la înstrăinare socială, la izolare, la însingurare personală.

Astfel, încă din copilărie omul începe să fie stăpânit de sentimentul împovărător al neputinţei şi al lâncezelii, să‑şi piardă sensul vieţii şi înţelesul ei, să vieţuiască fără idealuri şi reguli, să bănuiască şi să se îndoiască continuu.

Convorbirile din cartea „Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor“ nădăjduim că au ceva de transmis omului contemporan care caută o cale de ieşire din închisoarea propriului eu, din legătura patimilor, din bălţile cu ape amare ale oraşelor, din singurătatea necruţătoare, din labirintul gândurilor, din discordia continuă, din neliniştea pricinuită de tăcerea lui Dumnezeu…

Poate cuvântul tainic al pustiei şi al sfinţilor ei să dea răspuns celor care au dispoziţia potrivită, care doresc ceva mai mult decât autosuficienţa primejdioasă a unui mers la biserică în zi de duminică devenit regulă şi a obişnuitei milostenii făcute celor care cer. Autocunoaşterea şi cunoaşterea semenilor duc la cunoaşterea de Dumnezeu. Rugăciunea şi nevoinţa se întâlnesc în aceasta. Uciderea patimilor este indispensabilă, întrucât curăţeşte sufletul şi‑l împodobeşte cu virtuţi, ca să devină primitor al darurilor şi vederilor dumnezeieşti.

Cuprinsul cărţii: „Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor“

 • Prolog
 • Comuniunea pustiei şi singurătatea oraşelor
 • Puterea rugăciunii
 • Viaţa în rugăciune
 • Sfântul Grigorie Palama, îndrumătorul cel bun al credincioşilor
 • Nuntă şi monahism
 • Viaţa unui călugăr aghiorit
 • Căi de ieşire din singurătatea omului contemporan