0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărți: Legumicultură
  4. Cultura legumelor bulboase
Carte

Cultura legumelor bulboase

Cultura legumelor bulboase. Editura MAST
Cumpăr

Ceapă, usturoi, praz

Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, Dr. Ing Roxana Zăvoianu,
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 78 (13x20 cm)
Preţ: 9,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceste plante legumicole sunt monocotiledonate din familia Liliaceae, genul Allium.

Genul Allium are peste 400 de specii, dar din punct de vedere economic ne interesează doar câteva.

Legumele bulboase sunt foarte rezistente la frig și, din cauza acestei însușiri, unele sunt tratate în culturi ca plante perene.

Usturoiul comun este plantă anuală, ceapa și prazul sunt plante bienale, ceapa de arpagic se comportă ca plantă trienală, iar ceapa eșalotă, ceapa de Egipt, ceapa de tuns și ceapa de iarnă sunt perene.

Cartea „Cultura legumelor bulboase“ își propune să ofere legumicultorilor noțiunile absolut necesare pentru cultivarea plantelor legumicole bulboase în condiții cât mai performante, cu scopul de a realiza producții ridicate și de calitate superioară.

În cadrul cărții sunt tratate și speciile perene de ceapă, mai puțin cunoscute în țara noastră, prin cultivarea cărora se pot obține numeroase avantaje, atât în ceea ce privește destinația producției cât și din punct de vedere economic.

Unele specii legumicole bulboase sunt prezentate cititorilor și sub aspectul valorii lor terapeutice, alături de numeroase rețete pentru tratarea diferitelor afecțiuni în mod natural, ceea ce mărește interesul pentru obținerea și consumul acestora pe parcursul întregului an.

Cuprinsul cărţii: „Cultura legumelor bulboase“

  • INTRODUCERE
  • CEAPA COMUNĂ
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară, terapeutică și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri de ceapă
    • Tehnologia de cultură a cepei
      • Tehnologia culturii cepei prin semănat direct în câmp (ceapa ceaclama)
      • Tehnologia culturii prin răsad (ceapa de apă sau caba)
      • Tehnologia culturii cepei din arpagic
      • Tehnologia culturii cepei pentru stufat (ceapa verde)
    • Producerea semințelor
  • CEAPA DE EGIPT
    • Origine și particularități biologice
    • Exigențe ecologice
    • Tehnologia culturii
  • CEAPA DE IARNĂ
    • Originea și aria de răspândire
    • Importanța alimentară și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Tehnologia culturii
    • Producerea semințelor
  • CEAPA DE TUNS
    • Origine și răspândire
    • Importanța culturii
    • Particularități botanice și biologice Exigențe ecologice
    • Cultivare
    • Tehnologia de cultură
  • CEAPA EȘALOTĂ
    • Originea și aria de răspândire
    • Particularități botanice și biologice
    • Exigențe ecologice
    • Tehnologia culturii
  • CEAPA MĂRGĂRITAR
    • Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură
    • CEAPA CHINEZEASCĂ
    • Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură
  • USTUROIUL
    • Origine și aria de răspândire
    • Importanța alimentară, terapeutică și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri de usturoi
    • Tehnologia culturii usturoiului
    • Producerea materialului săditor
  • USTUROIUL ROCAMBOLE
    • Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură
    • PRAZUL
    • Origine și aria de răspândire
    • Importanța alimentara, terapeutică și economică
    • Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
    • Exigențe ecologice
    • Soiuri
    • Tehnologia culturii
    • Producerea de sămânță
  • Bibliografie