0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Legumicultură
  4. Cultura legumelor bulboase
Carte

Cultura legumelor bulboase

Cultura legumelor bulboase. Editura MAST
Detalii carte

Ceapă, usturoi, praz

Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, Dr. Ing Roxana Zăvoianu
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 78 (13x20 cm)
Preţ: 8,67 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Aceste plante legumicole sunt monocotiledonate din familia Liliaceae, genul Allium.

Genul Allium are peste 400 de specii, dar din punct de vedere economic ne interesează doar câteva.

Legumele bulboase sunt foarte rezistente la frig şi, din cauza acestei însuşiri, unele sunt tratate în culturi ca plante perene.

Usturoiul comun este plantă anuală, ceapa şi prazul sunt plante bienale, ceapa de arpagic se comportă ca plantă trienală, iar ceapa eşalotă, ceapa de Egipt, ceapa de tuns şi ceapa de iarnă sunt perene.

Cartea „Cultura legumelor bulboase“ îşi propune să ofere legumicultorilor noţiunile absolut necesare pentru cultivarea plantelor legumicole bulboase în condiţii cât mai performante, cu scopul de a realiza producţii ridicate şi de calitate superioară.

În cadrul cărţii sunt tratate şi speciile perene de ceapă, mai puţin cunoscute în ţara noastră, prin cultivarea cărora se pot obţine numeroase avantaje, atât în ceea ce priveşte destinaţia producţiei cât şi din punct de vedere economic.

Unele specii legumicole bulboase sunt prezentate cititorilor şi sub aspectul valorii lor terapeutice, alături de numeroase reţete pentru tratarea diferitelor afecţiuni în mod natural, ceea ce măreşte interesul pentru obţinerea şi consumul acestora pe parcursul întregului an.

Cuprinsul cărţii: „Cultura legumelor bulboase“

  • INTRODUCERE
  • CEAPA COMUNĂ
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară, terapeutică şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri de ceapă
    • Tehnologia de cultură a cepei
      • Tehnologia culturii cepei prin semănat direct în câmp (ceapa ceaclama)
      • Tehnologia culturii prin răsad (ceapa de apă sau caba)
      • Tehnologia culturii cepei din arpagic
      • Tehnologia culturii cepei pentru stufat (ceapa verde)
    • Producerea seminţelor
  • CEAPA DE EGIPT
    • Origine şi particularităţi biologice
    • Exigenţe ecologice
    • Tehnologia culturii
  • CEAPA DE IARNĂ
    • Originea şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Tehnologia culturii
    • Producerea seminţelor
  • CEAPA DE TUNS
    • Origine şi răspândire
    • Importanţa culturii
    • Particularităţi botanice şi biologice Exigenţe ecologice
    • Cultivare
    • Tehnologia de cultură
  • CEAPA EŞALOTĂ
    • Originea şi aria de răspândire
    • Particularităţi botanice şi biologice
    • Exigenţe ecologice
    • Tehnologia culturii
  • CEAPA MĂRGĂRITAR
    • Origine, particularităţi biologice şi tehnologia de cultură
    • CEAPA CHINEZEASCĂ
    • Origine, particularităţi biologice şi tehnologia de cultură
  • USTUROIUL
    • Origine şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentară, terapeutică şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri de usturoi
    • Tehnologia culturii usturoiului
    • Producerea materialului săditor
  • USTUROIUL ROCAMBOLE
    • Origine, particularităţi biologice şi tehnologia de cultură
    • PRAZUL
    • Origine şi aria de răspândire
    • Importanţa alimentara, terapeutică şi economică
    • Particularităţi botanice şi biologice în relaţie cu tehnologia
    • Exigenţe ecologice
    • Soiuri
    • Tehnologia culturii
    • Producerea de sămânţă
  • Bibliografie