0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Religie
  3. Despre Isis și Osiris
Carte

Despre Isis și Osiris

Coperta cărții: Despre Isis și Osiris – Mitul fundamental și misteriile din religia egipteană de la editura Herald.
Cartea: Despre Isis și Osiris – Mitul fundamental și misteriile din religia egipteană
Autor: Plutarh
Editura: Herald
Cumpăr

Mitul fundamental și misteriile din religia egipteană

Autor(i): Plutarh
Editura: Herald
Colecţia: Bibliotheca orientalis
Anul apariţiei: 2020
Pagini: 160 (13x20 cm)
ISBN:9789731117683
Preţ: 35,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Tratatul „Despre Isis și Osiris“ face parte din scrierile adunate sub titlul Moralia, ce cuprinde dialoguri sau discursuri pe teme etice, politice, religioase, filosofice și polemice.

În abordarea temelor filosofice se poate constata că Plutarh a fost puternic influențat de scrierile lui Platon și de concepția pitagoreică asupra numerelor.

Tratatul „Despre Isis și Osiris“ se dorește a fi o prezentare a religiei egiptene, una dintre cele mai longevive din istoria omenirii, începuturile ei situându-se, aproximativ, în mileniul al IV-lea î. Hr.

Isis, al cărei nume în egipteană însemna tron, apare indisolubil legată de Osiris; chiar și în hieroglifa lui Osiris, scaunul sau tronul, ce apare uneori alături de ochi și de sceptru, o reprezintă pe ea.

Cultul lui Osiris a cunoscut în Egipt o răspândire fără precedent. Învierea lui miraculoasă hrănea speranța oamenilor că, într-o altă viață, continuare într-un plan superior a vieții de pe Pământ, își vor găsi împlinirea tuturor dorințelor.

Pentru egiptenii antici, lumea de dincolo de moarte era o lume perfectă, cuprinzând toate elementele lumii celor vii care, la rândul ei, era o oglindire imperfectă a unei lumi idealizate.

Cuprinsul cărţii: „Despre Isis și Osiris“

  • Cuvânt înainte
  • Despre Isis și Osiris
  • BIBLIOGRAFIE
  • INDICE DE NUME PROPRII