0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. : Dicţionare
  3. Dicţionar de electrotehnică, telecomunicaţii, automatizări şi calculatoare - ROMÂN-GERMAN
Carte

Dicţionar de electrotehnică, telecomunicaţii, automatizări şi calculatoare - ROMÂN-GERMAN

Dicţionar de electrotehnică, telecomunicaţii, automatizări şi calculatoare - ROMÂN-GERMAN. Editura Asab
CumpărDetalii carte

Autor(i): Wilhelm Theiss, Maria-Liliana Theiss
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 984 (17x24 cm)
Preţ: 65,40 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Datorită faptului că electrotehnica, electronica şi telecomunicaţiile sprijină tot mai mult procesele de automatizare, este tot mai dificilă atribuirea exclusivă a termenilor doar unuia sau altuia din domeniile sus-amintite. Iar cum automatizarea a pătruns şi în procesele de calcul electronic, nu este uşoară în multe cazuri nici tragerea unei linii clare de despărţire între automatizări şi calculatoare.

Termenii cuprinşi în „Dicţionarul de electrotehnică, telecominicaţii, automatizări şi calculatoare român-german“ au fost adunaţi în principal din publicaţiile menţionate în bibliografia selectivă anexată. Ei provin însă şi din multe alte publicaţii menţionate în bibliografia anexată celorlalte dicţionare întocmite de autori, respectiv din nenumărate cataloage de produse şi documentaţii utilizate în decursul anilor. Aceste surse de informare secundare au oferit autorilor, de regulă, un număr redus de termeni, care au fost însă în majoritatea cazurilor de cea mai mare actualitate.

„Dicţionarul de electrotehnică, telecominicaţii, automatizări şi calculatoare român-german“ conţine un număr evident superior de termeni de electrotehnică, de electronică, de automatizări, de robotică şi de tehnică de calcul faţă de toate celelalte dicţionare germane-româneşti apărute în ultimele decenii. Fondul de termeni germani din prezentul dicţionar se ridică la peste 68.000.

Sperăm ca „Dicţionarul de electrotehnică, telecominicaţii, automatizări şi calculatoare român-german“ să fie de un real folos atât traducătorilor, cât şi a tehnicienilor din toate domeniile în care sunt indispensabile electrotehnica, electronica, automatizările, robotica şi tehnica de calcul.