0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Dicţionare
  3. Dicţionar economic - GERMAN-ROMÂN

PROMOȚIE

Până în 7 decembrie

Reduceri între 12% și 30% la peste 1700 de titluri

Ofertă valabilă în limita stocului disponibil.

Carte

Dicţionar economic - GERMAN-ROMÂN

Dicţionar economic - GERMAN-ROMÂN. Editura Asab
Detalii carte

Autor(i): Wilhelm Theiss, Maria-Liliana Theiss
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 844 (17x24 cm)
Preţ: 63,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Culegând termeni din presa economică de specialitate germană autorii au constatat că limbajul folosit de economişti este destul de colorat, uneori chiar îndrăzneţ de uman în comparaţie cu limbajul rigid, pe alocuri artificial sofisticat, utilizat în literatura şi în presa tehnică de specialitate. Autorii acestui dicţionar, care au la bază o pregătire tehnică, au înregistrat acest lucru cu puţină invidie şi cu multă admiraţie pentru breasla economiştilor şi s-au hotărât să preia în dicţionarul de faţă, fără reţinere, şi termeni din acest limbaj colorat. Este adevărat că soarta multora dintre aceşti termeni este aceea a unei durate relativ scurte de viaţă, aşa cum o au de altfel toate hainele care se vor în mod excesiv la modă, aşa cum şi năravurile oamenilor sunt schimbătoare. Fără aceşti termeni s-ar răpi însă domeniului economic elementul uman, iar ceea ce ar rămâne, ar fi matematică, legislaţie şi tehnică. Poate tocmai de aceea autorii au rămas fideli conceptului lor de culegere a termenilor în principal din cărţi, reviste şi ziare, pentru că în aceste publicaţii se oglindeşte întreaga vivacitate a unei limbi şi mai puţin în dicţionare şi lexicoane clasice. Cu cât pare mai academic aerul unui dicţionar, cu atât este el mai puţin folositor utilizatorului de rând.

„Dicţionarul economic german-român“ conţine termeni din toate ramurile economiei: macroeconomie, economie a întreprinderilor, finanţe, bănci, turism, administraţie, legislaţie economică, dar şi termeni tehnico-economici, atâta timp cât sunt relevanţi pentru un economist. „Dicţionarul economic german-român“ conţine şi un însemnat număr de termeni generali de matematică şi de matematică economică. El conţine de asemenea un bogat bagaj în termeni generali de informatică şi de calculatoare, respectiv de informatică economică. Cu toate acestea el nu va putea înlocui un dicţionar specific domeniului tehnicii electronice de calcul.

„Dicţionarul economic german-român“ în forma sa actuală cuprinde un număr total de cca. 64.500 de termeni. El se adresează, deopotrivă economiştilor din toate ramurile economiei, cât şi inginerilor, inginerilor-economişti, studenţilor şi tuturor acelora care intenţionează să intre în relaţii economice cu parteneri din ţări în care se vorbeşte limba germană (Germania, Austria, Elveţia). El se adresează în acelaşi timp oamenilor de afaceri din ţările vorbitoare de limbă germană, care vor să devină, sau au devenit deja parteneri de afaceri ai unor unităţi economice româneşti.