0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Spiritualitate
 3. Eu sunt poarta
Carte

Eu sunt poarta

Eu sunt poarta. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Autor(i): Osho
Editura: Mix
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 207 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cartea „Eu sunt poarta“ cuprinde răspunsul la întrebările directe şi personale adresate lui Osho de discipola sa, Ma Anand Pratima. Răspunsurile au fost date în întâlnirile zilnice din ashramul de la Poona al lui Osho, întâlniri ce au avut loc în perioada 01/04/1971 - 30/06/1971. Aceste dialoguri au fost publicate pentru prima oară în 1976 făcând parte dintre primele învăţături transmise de Osho discipolilor săi.

Cartea „Eu sunt poarta“ constă într-un dialog dintre maestru şi discipol, iar valoarea deosebită a cărţii constă atât în răspunsurile date de Osho cât şi în faptul ca întrebările formulate de discipoli sunt întrebări pe care parcă oricare dintre noi am fi vrut sa i le punem lui Osho dacă l-am fi întâlnit şi dacă am fi avut curajul să formulăm aceste întrebări.

Iată spre exemplificare care sunt primele întrebări puse lui Osho:

Citat din cartea „Eu sunt poarta“

„Osho, îţi cer iertare pentru aroganţa pe care o presupun unele dintre aceste întrebări foarte personale. Le dau glas doar pentru că simt că sunt întrebări care ard în inimile multor oameni. Cine eşti tu? De ce ai venit în lume? Care este lucrarea ta aici şi cum va fi ea dusă la îndeplinire?“

De aceea, atunci când întrebi„Cine eşti tu?“, eu spun„Sunt conştiinţă“. Iar răspunsul acesta include totul: totul este conştiinţă. Eu răspund doar în calitate de reprezentant al totului. Poate că nu ai auzit încă până acum că eşti conştiinţă sau poate nu ai ajuns să ştii că eşti conştiinţă, dar eu răspund chiar şi în numele tău. Conştiinţa este cea care există. Iar atunci când spun că ceva există, sensul pe care îl dau este unul anume, definitiv. Când spun că ceva există, înseamnă că acel ceva nu va fi niciodată în nefiinţă. Dacă ceva poate trece în nefiinţă, înseamnă că n-a existat niciodată cu adevărat. A avut natura unui fenomen – a părut că există.

Cel care se pierde pe sine – dominaţia, efortul, calitatea de autor – se află acum dincolo de orice sclavie. E liber, liber ca cerul, este însăşi libertatea – nici măcar liber, fiindcă atunci când cineva e liber, agentul este acolo, prezent. El este libertatea. Aşa că dacă vrei, pot să-ţi răspund:„Eu sunt libertatea.“ Şi nu există nici un motiv, fiindcă dacă ar exista motiv, atunci n-ai mai fi liber: eşti legat de el, ataşat de el. Dacă există un lucru pe care trebuie să faci, atunci eşti ataşat, nu eşti liber.

Eu sunt libertate absolută în sensul că nu am nimic de făcut. Eu sunt conştiinţă trează. Lucrurile se vor întâmpla, iar eu le accept. Dacă nu se vor întâmpla, accept neîntâmplarea. Şi aştept mai departe. Aşteptarea aceasta este cea care te face un intermediar pentru forţele divine ale existenţei. Multe se fac prin intermediul tău atunci când autorul nu există şi nimic nu se face prin tine când autorul este prezent.

Cuprinsul cărţii: „Eu sunt poarta“

 • Eu sunt conştiinţă, eu sunt libertate
 • A trăi în nesiguranţă
 • Instrumente oculte şi căutarea spirituală
 • Iubire, graţie şi divinitate
 • Meditaţia şi căile către Trezirea Interioară
 • Secretele exploziei spirituale
 • Misterele iniţierii
 • Eu sunt Poarta
 • Anexă: Chiar şi într-o singură clipă