0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Legumicultură
  4. Ghidul cultivatorului de legume
Carte

Ghidul cultivatorului de legume

Ghidul cultivatorului de legume. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Prof. univ. Dumitru Indrea, Prof. univ. Alex-Silviu Apahidean
Editura: Ceres
Anul apariţiei: 2004
Pagini: 244 (14x20 cm)
Preţ: 28,37 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Ghidul cultivatorului de legume“ îşi propune ca, într-un număr de pagini relativ redus, să ofere o informaţie cât mai bogată şi actualizată asupra tehnologiei de cultură a principalelor specii de legume în câmp şi spaţii protejate temporar. Aşa se explică şi stilul foarte concis şi modul de exprimare telegrafic al unor părţi din lucrare. Atenţionările speciale ce se fac au ca scop evitarea unor greşeli ce se repetă mai des în producţie.

Lucrarea se adresează atât specialiştilor, fermieri în exploataţii mai mari, cât şi grădinarilor sau cultivatorilor de legume din grădinile familiale.

Cuprinsul cărţii: „Ghidul cultivatorului de legume“

  • Prefaţă
  • Particularităţile tehnico-economice ale culturii legumelor
    • Intensivizarea culturilor de legume
    • Specificul organizării producţiei de legume. Amplasarea, alegerea şi amenajarea terenului
    • Dotarea tehnico-materială
    • Structura culturilor, asolamentul şi rotaţia
    • Culturile succesive şi asociate
  • Lucrările solului în legumicultură
    • Lucrările solului în sistemul convenţional
    • Orientări noi în sistemele de lucrare a solului
  • Fertilizarea culturilor de legume
    • Specificul nutriţiei minerale al plantelor legumicole
    • Îngrăşămintele şi sistemul de fertilizare
  • Producerea răsadurilor pentru culturile de legume
    • Scopul şi importanţa producerii răsadurilor
    • Spaţiile de producere a răsadurilor şi pregătirea lor
    • Amestecurile de pământ folosite
    • Tehnologia producerii răsadurilor
  • Semănatul legumelor în câmp
    • Epoca de semănat
    • Metode de semănat
    • Tehnica şi mijloacele de semănat
    • Cantitatea de sămânţă
    • Adâncimea de semănat
  • Plantarea răsadurilor
    • Epoca de plantare
    • Timpul potrivit pentru plantare
    • Pregătirea răsadului în vederea plantării
    • Metodele şi tehnica plantării
    • Adâncimea de plantare
  • Întreţinerea culturilor de legume
    • Combaterea buruienilor
    • Irigarea culturilor
    • Combaterea bolilor şi dăunătorilor
  • Legumele cultivate pentru rădăcini
    • Morcovul
    • Pătrunjelul
    • Păstârnacul
    • Ţelina de rădăcină
    • Sfecla roşie
    • Ridichea de lună
    • Ridichea de vară şi iarnă
  • Legumele bulbifere
    • Ceapa
    • Usturoiul
    • Prazul
  • Legumele din grupa verzei
    • Varza de căpăţână
    • Varza de Bruxelles
    • Varza chinezească
    • Conopida
    • Broccoli
    • Guliile timpurii şi de toamnă
  • Legumele solano-fructoase
    • Tomatele
    • Ardeiul
    • Vinetele
  • Legumele cucurbitacee
    • Castravetele
    • Dovlecelul
    • Pepenele verde
    • Pepenele galben
  • Legumele cultivate pentru păstăi şi boabe
    • Mazărea de grădină
    • Fasolea de grădină
    • Porumbul zaharat
  • Legumele verdeţuri şi condimentare
    • Salata de grădină
    • Spanacul
    • Cicoarea de grădină
    • Fetica
    • Mărarul
    • Cimbrul
    • Leuşteanul
    • Tarhonul
  • Bibliografie