0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Cărţi pentru copii
  3. Hoinari prin anotimpuri. Primăvara
Carte

Hoinari prin anotimpuri. Primăvara

Hoinari prin anotimpuri. Primăvara. Editura Casa
CumpărDetalii carte

Autor(i): Rotraut Susanne BERNER
Editura: Casa
Colecţia: Hoinari prin anotimpuri
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 16 cartonate (24x36 cm)
Preţ: 54,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Urmărind multitudinea de imagini înlănţuite din aceste cărţi pentru copii, pot fi povestite numeroase întâmplări, care se continuă pagină după pagină, de multe ori şi în volumul următor. Copilul citeşte indicând cu degeţelele personajele, comentând asupra imaginilor, descoperind pas cu pas câte un element nou în fiecare povestire.

Hoinăreala printre paginile acestor cărţi este o activitate deosebit de plăcută şi educativă în familie, dezvoltând memoria şi atenţia copilului, îmbogăţindu-i vocabularul, crescându-i semnificativ capacitatea de concentrare şi stimulându-i imaginaţia.

Asemeni unei plimbări prin oraş, cu imagini succesive în mişcare, cărţile din această colecţie îi uneşte pe cei mari şi pe cei mici într-un carusel al bucuriei.

Colecţia Hoinari prin anotimpuri cuprinde 4 volume independente, dar complementare, în care copiii fac cunoştinţă cu oameni, animale sau cu situaţii din viaţa de zi cu zi. În volumele diferitelor anotimpuri copii vor observa felul în care se schimbă natura, peisajele şi evenimentele în funcţie de anotimp. Astfel copiii vor avea o imagine completă asupra evenimentelor de pe parcursul întregului an.

În paginile cărţilor se pot descoperi o serie de întâmplări care se continuă pe pagina următoare şi de multe ori chiar şi în volumul următor: de exemplu construcţia grădiniţei începe iarna, se continuă primăvara, vara este aproape gata şi se finalizează toamna. Astfel, cărţile oferă în acelaşi timp şi continuitate, dar şi diversitate, pregătind copilul pentru viaţă.

Formatul cărţilor este mare 26 cm x 34 cm, având 16 pagini cartonate, de aceea chiar şi copiii foarte mici pot să o citească singuri. Hoinarii prin anotimpuri sunt o provocare şi pentru părinţi, va fi nevoie şi de imaginaţia acestora, deoarece nu există un text dat, ci pe baza imaginilor, personajelor şi a situaţiilor descoperite în carte va trebui să născocească singuri şirul evenimentelor.

Recomandăm aceste cărţi şi preşcolarilor, celor din grupele pregătitoare, deoarece copiii pot învăţa să distingă un anumit element dintr-un complex de elemente, ceea ce este esenţial pentru deprinderea scrierii şi citirii.

Prin citirea după imagini, se dezvoltă memoria, spiritul de observaţie al copiilor, se îmbogăţeşte vocabularul, creşte semnificativ capacitatea de concentrare.