0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Cărți pentru copii
  3. Hoinari prin anotimpuri. Vara
Carte

Hoinari prin anotimpuri. Vara

Hoinari prin anotimpuri. Vara. Editura Casa
Cumpăr
Autor(i): Rotraut Susanne BERNER
Editura: Casa
Colecţia: Hoinari prin anotimpuri
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 16 cartonate (24x36 cm)
Preţ: 54,90 Lei
Disponibilitate: în stoc

Urmărind multitudinea de imagini înlănțuite din aceste cărți pentru copii, pot fi povestite numeroase întâmplări, care se cu fiecare pagină, de multe ori și în următorul volumul. Copilul citește indicând cu degețelele personajele, comentând asupra imaginilor, descoperind pas cu pas câte un element nou în fiecare povestire.

Hoinăreala printre paginile acestor volume este o activitate deosebit de plăcută și educativă în familie, dezvoltând memoria și atenția copilului, îmbogățindu-i vocabularul, crescându-i semnificativ capacitatea de concentrare și stimulându-i imaginația.

Asemeni unei plimbări prin oraș, cu imagini succesive în mișcare, cărțile din această colecție îi unește pe cei mari și pe cei mici într-un carusel al bucuriei.

Colecția Hoinari prin anotimpuri cuprinde 4 volume independente, dar complementare, în care copiii fac cunoștință cu oameni, animale sau cu situații din viața de zi cu zi. În volumele diferitelor anotimpuri copii vor observa felul în care se schimbă natura, peisajele și evenimentele în funcție de anotimp. Astfel copiii vor avea o imagine completă asupra evenimentelor de pe parcursul întregului an.

În paginile cărților se pot descoperi o serie de întâmplări care se continuă pe pagina următoare și de multe ori chiar și în volumul următor: de exemplu construcția grădiniței începe iarna, se continuă primăvara, vara este aproape gata și se finalizează toamna. Astfel, cărțile oferă în același timp și continuitate, dar și diversitate, pregătind copilul pentru viață.

Formatul cărților este mare 26 cm x 34 cm, având 16 pagini cartonate, de aceea chiar și copiii foarte mici pot să o citească singuri. Hoinarii prin anotimpuri sunt o provocare și pentru părinți, va fi nevoie și de imaginația acestora, deoarece nu există un text dat, ci pe baza imaginilor, personajelor și a situațiilor descoperite în carte va trebui să născocească singuri șirul evenimentelor.

Recomandăm aceste cărți și preșcolarilor, celor din grupele pregătitoare, deoarece copiii pot învăța să distingă un anumit element dintr-un complex de elemente, ceea ce este esențial pentru deprinderea scrierii și citirii.

Prin citirea după imagini, se dezvoltă memoria, spiritul de observație al copiilor, se îmbogățește vocabularul, crește semnificativ capacitatea de concentrare.