0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Medicină Naturistă
 3. Întărirea imunitară
Carte

Întărirea imunitară

Întărirea imunitară. Editura Eikon
Detalii carte

când suntem în armonie, suntem sănătoşi

Autor(i): Dr. Sorina Soescu
Editura: Eikon
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 141 (13x20 cm)
Preţ: 11,56 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În ultimul timp se vorbeşte din ce în ce mai mult de „stimularea imunităţii“, în loc de recurgerea rapidă la medicamentele numite „antibiotice“ (care „ad literam“ înseamnă „împotriva vieţii“).

Mulţi ani de zile medicina modernă a crezut că a rezolvat majoritatea problemelor de sănătate odată cu descoperirea substanţelor de sinteză numite antibiotice sau cortizon, sau odată cu generalizarea vaccinărilor obligatorii.

Fără a ţine seamă de echilibrul natural al organismului şi fără a lua în seamă complexitatea corpului omenesc, medicina modernă îl priveşte ca pe o maşină defectă, la care mai înlocuieşte câte un şurub, mai scoate câte o piesă defectă şi totul ar trebui să fie bine. Apariţia unor afecţiuni din ce în ce mai grave, mai neobişnuite şi mai ameninţătoare, atât la copii cât şi la adulţi i-a făcut pe mulţi medici să-şi pună întrebări cu privire la validitatea metodelor folosite de practica medicală oficială.

Existenţa multor infecţii respiratorii la copiii crescuţi la oraşe, apariţia unor alergii neobişnuite, cu forme ciudate, atât respiratorii, cât şi cutanate sau digestive, i-a silit pe mulţi terapeuţi să caute soluţionare în alte sisteme de vindecare decât cele oficiale.

Aşa au descoperit mulţi medici plantele şi medicamentele naturale, sursele vindecării timp de mii de ani şi aşa au ieşit la iveală terapii folosind mijloace simple şi la îndemână: alimentele, aerul şi apa.

Mulţi medici moderni şi-au dat seama că nu se mai pot război la infinit cu microbii, întrucât aceştia par că ies învingători din „războiul“ ce li s-a declarat. Mulţi germeni, viruşi şi paraziţi par că se adaptează, că-şi schimbă rezistenţa la tratament şi devin din ce în ce mai prezenţi în viaţa bolnavilor cronici. Aşa că întreaga atenţie a tratamentului s-a mutat pe cealaltă parte a ecuaţiei, pe organismul persoanei, pe terenul pe care se grefează germenii. Iar organismul omenesc are mecanismele lui proprii de apărare, extrem de complexe, despre care se cunoaşte încă foarte puţin (deşi sunt foarte multe descoperiri în ultimele decenii). Aşadar, medicii s-au reîntors către redescoperirea modalităţilor de întărire a propriilor mecanisme de apărare al organismului. Şi aşa au intrat în forţă pe scenă, în ultimele decenii ale secolului, terapii precum fitoterapia, gemoterapia, homeopatia, acupunctura, ayurveda şi alte terapii naturale. Rezultatele obţinute de practicienii acestor metode le indică utilitatea. Redescoperirea eficienţei în vechile practici tradiţionale ne învaţă cu umilinţă reîntoarcerea la sursei de sănătate intelectuală şi morală interioară.

Este bine şi important să descoperim lucruri noi. Dar este la fel de important să conservăm lucrurile eficiente din trecut, cele care şi-au validat eficienţa în mii de ani folosire.

În cartea „Întărirea imunitară“ se vorbeşte despre imunitatea fizică, dar şi despre imunitatea psihologică, despre organismul omenesc ca un tot, despre partea lui fizică şi despre energia şi sufletul lui. În cartea „Întărirea imunitară“ se trec în revistă mai mult terapii care sprijină rezistenţa organismului la provocările din mediul lui exterior, dar şi la provocările interioare.

Sperăm ca „Întărirea imunitară“ să fie utilă atât practicienilor care îşi pun întrebări cu privire la complexitatea problemelor cu care se confruntă la cabinet, dar şi persoanelor care suferă direct impactul problemelor de sănătate pentru a se putea orienta către un demers util fiecăruia în parte.

(Dr. Sorina Soescu)

Cuprinsul cărţii: „Întărirea imunitară“

 • Introducere
 • Imunitatea - apărarea naturală a organismului
 • Alimentaţia, reglatorul natural al imunităţii
 • Stilul de viaţă şi imunitatea
 • Fitoterapia şi stimularea imunitară
 • Povestea unei plante - ECHINACEA
 • Gemoterapia şi stimularea imunitară
 • Homeopatia şi stimularea imunitară
 • Alte metode naturale de întărire a imunităţii - antioxidanţii, apiterapia, terapia cu argilă, acupunctura, medicina ayurvedică, terapia Kneipp
 • Bibliografie