0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Inteligenţă
  4. Inteligenţa spirituală
Carte

Inteligenţa spirituală

Inteligenţa spirituală. Editura Vellant
CumpărDetalii carte

Instanţa superioară a inteligenţei

Autor(i): Danah Zohar, Ian Marshall
Editura: Vellant
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 38,44 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Utilizat de peste un secol, termenul de inteligenţă spirituală (SQ) a fost multă vreme interpretat greşit, fiind considerat pseudoştiinţific din cauza folosirii sale abuzive în raport cu noile forme de spiritualitate şi religie.

Împrumutând limbajul şi conceptele fizicii cuantice, cei doi autori redefinesc conceptul ca reprezentând o nevoie de semnificaţii profunde, valori fundamentale, scopuri superioare şi, în acelaşi timp, calea de acces către acestea.

Spre deosebire de coeficientul de inteligenţă (IQ), care este specific şi calculatoarelor, sau de inteligenţa emoţională (EQ), întâlnit şi la unele mamifere superioare, inteligenţa spirituală (SQ) este o caracteristică tipic umană şi, argumentează autorii, este cea mai importantă dintre cele trei.

Conceptul de inteligenţă spirituală este legat de nevoia de sens a omenirii, aspect care a câştigat în importanţă odată cu apropierea sfârşitului de mileniu. Inteligenţa spirituală este ceea ce folosim pentru a ne satisface setea de a găsi sensuri, de a dezvolta viziuni şi de a aprecia valoarea. Pune accentul pe lucrurile în care credem şi pe rolul jucat de credinţe şi de valori în conturarea comportamentul şi a vieţii noastre.

Această carte stabileşte bazele teoretice ale conceptului de inteligenţă spirituală, definindu-l şi prezentând dovezile ştiinţifice care au permis delimitarea sa, precum şi modalităţile de evaluare şi dezvoltare.

„Inteligenţa spirituală pune într-o lumină cu totul nouă adevărata natură a inteligenţei şi ne arată cum o putem folosi în reinventarea organizaţiilor noastre şi în retrasarea graniţelor cu care eram obişnuiţi.“ (Mats Lederhausen, Vicepreşedintele Departamentului de Strategie, McDonalds Corporation)

„Dintre toţi cei care încearcă să extragă o etică din revoluţia ştiinţifică a acestui secol, Danah Zohar ajunge cel mai departe în această aventură intelectuală.“ (Ian McEwan)