0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Legumicultură
  4. Legumicultura de succes pentru amatori
Carte

Legumicultura de succes pentru amatori

Legumicultura de succes pentru amatori. Editura
CumpărDetalii carte

Autor(i): Gheorghe Stanciu
Editura: Cetatea de Scaun
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 179 (15x21 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Legumicultura de succes pentru amatori“ se adresează micilor proprietari agricoli, ai satelor, cu îndemnul de a produce într-un sistem organizat, folosind cunoştinţele unui profesionist.

Performanţă şi foloase materiale se obţin prin muncă inteligentă, prin cunoaşterea tehnicilor de cultură profesioniste. Acesta este mesajul de îndemn şi de speranţă, al autorului cărţii „Legumicultura de succes pentru amatori“

Cuprinsul cărţii: „Legumicultura de succes pentru amatori“

  • Cuvânt înainte
  • Organizarea grădinii
    • Mărimea suprafeţei grădinii de legume
    • Alegerea locului
    • Alegerea solului optim
    • Proiectul de amenajare a grădinii
    • Ce cultivăm? Programul de cultură al legumelor
  • Ce fel de legume putem produce?
  • Înfiinţarea şi îngrijirea culturilor
    • Soiurile de legume recomandate a fi cultivate
    • Amenajarea şi pregătirea terenului
      • Lucrările de toamnă
      • Lucrările de primăvară
    • Producerea (procurarea) răsadurilor de legume
    • Înfiinţarea culturilor
    • Însămânţarea culturilor de legume
    • Plantarea răsadurilor
    • Combaterea bolilor şi dăunătorilor în legumicultură
    • Recoltarea legumelor
    • Inventarul legumicol
  • Tehnici de cultură. Eficienţa economică.
    • Legumele-verdeţuri, în culturi asociate şi succesive
      • Ceapa şi Usturoiul verde
      • Salata de căpăţâni
      • Spanacul
      • Ştevia, Leuşteanul, Loboda, Mărarul şi Pătrunjelul de frunze
    • Producerea răsadurilor de legume pentru culturile din solarii şi câmp
    • Culturi de legume protejate
    • Mazărea verde (zaharată) şi fasolea păstăi
    • Cartofii timpurii şi cartofii de vară
    • Varza timpurie, varza de vară şi conopida
    • Cultura de tomate timpurii, în câmp deschis
    • Ardeiul gras şi ardeiul gogoşar
    • Castraveţii şi dovleceii
    • Ceapa uscată
    • Producerea arpagicului
    • Usturoiul uscat
    • Legumele rădăcinoase
    • Pepenii verzi
    • Pepenii galbeni, cantalupul şi dovleacul de copt
    • Andivele, sparanghelul şi hreanul
    • Plantele aromatice: cimbru, asmăţui, anason, busuioc, tarhon, etc.
    • Ciupercile comestibile, în două cicluri anuale (modul de 100 mp.)
    • Porumbul dulce (zaharat)
    • Produse semi-industrializate artizanal
  • Să reţinem câteva idei. Ce am putea face, dacă…?
    • Dorim ca investiţiile la înfiinţarea culturilor de legume şi cheltuielile să fie cât mai mici
    • Avem recolta de legume avariată
    • Este nevoie să studiem comportamentul speciilor şi soiurilor cultivate
    • Vrem să ne asigurăm de riscuri
    • Nu avem cunoştinţele necesare pentru reuşita investiţiei respective în legumicultură
    • Depindem numai de noi
  • Spre ştiinţă. Problemele pieţei legumelor
    • Ce trebuie să ştim în legătură cu piaţa legumelor?
    • O întrebare cheie: Cum putem vinde ceea ce producem, sau, ce putem produce spre a răspunde cerinţelor pieţei legumelor?
    • Ca să fim competitivi este necesară o anume specializare în producerea şi comercializarea legumelor
    • Cerinţele comerciale şi de sănătate la vânzarea legumelor pe piaţă
    • Rezidu-urile toxice şi siguranţa alimentară a consumatorilor de legume
  • Organizarea activităţilor - Cheia succeselor
    • Însemnătatea şi foloasele asocierii în legumicultură
    • Centrul social local, de afaceri şi de servicii pentru legumicultură
  • Încheiere
  • Bibliografie selectivă
  • Anexa 1
    Lista şi adresele institutelor şi staţiunilor de cercetare-dezvoltare care asigură seminţe selecţionate şi răsaduri de legume şi material săditor de cartofi din soiuri autentice, precum şi consultanţă tehnică de specialitate
  • Anexa 2
    Lista şi adresele filialelor şi sucursalelor din subordinea societăţii „UNISEM“ SA Bucureşti, pentru producerea şi comercializarea seminţelor selecţionate şi a răsadurilor de legume şi flori
  • Anexa 3
    Lista şi adresele oficiilor judeţene de consultanţă agricolă şi dezvoltare rurală
  • Anexa 4
    Lista principalelor pesticide, îngrăşăminte chimice pe bază de macroelemente, îngrăşăminte foliare şi stimulatori pentru creşterea, fructificarea şi maturare a legumelor
  • Anexa 5
    Statutul centrului social local al producătorilor, de afaceri şi de servicii pentru legumicultura (Model)
  • Anexa 6
    LEGEA nr. 447 din 7 iulie 2003 privind producerea şi valorificarea legumelor de câmp
  • Anexa 7
    LEGEA nr. 469 din 12 noiembrie 2003 privind producerea şi valorificarea legumelor, florilor şi plantelor ornamentale de seră