0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Medicină Naturistă
  3. Cărţi: Rugăciune
  4. Medicina isihastă. Vol. 3
Carte

Medicina isihastă. Vol. 3

Medicina isihastă. Vol. 3. Editura Platytera
Detalii carte

Sacroterapia

Autor(i): Ierom. Ghelasie Gheorghe,
Editura: Platytera
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 350 (15x20 cm)
Preţ: 28,90 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„La capătul, sau pe parcursul drumului vieţii, ajungem, măcar pentru câteva clipe, la «poarta Raiului». Acesta este mesajul pe care mi l-a transmis părintele Ghelasie Gheorghe prin cartea „Medicina isihastă“. Cărarea pe care o avem de urmat este «Recunoaşterea Limbajului Sacru al Vieţii, care este Sănătatea în sine». Primul pas spre sacroterapie este trezirea conştiinţei de suflet întrucât, aşa cum afirma părintele, «Medicina Isihasta este o Dublă Medicină, de Suflet şi de Corp, este revenirea la Viaţă şi doar un Corp cu Sufletul său este Viu». Boala este prezentată ca o ruptură a logicii trinitare din realitatea noastră… Reînvierea acesteia aduce reordonarea memoriilor din bolile noastre“ (dr. med. Cristiana Pîrşoi, medic specialist, Craiova).

Medicina isihastă este o carte de terapie pentru suflet, minte şi trup, este o operă de artă prin formă şi o operă filozofică prin conţinut, într-o cuprindere de viziune teologică. Reţetele au rol şi scop de corectarea erorilor şi greşelilor pe care le facem cu mintea şi cu sufletul, a greşelilor alimentare cât şi a concepţiilor greşite despre boală. Dacă acum Dumnezeu a îngăduit să aveţi această minunată «erminie» de viaţă în mâna… aveţi posibilitatea să alegeţi calea în Hristos spre vindecarea proprie şi participarea la refacerea Realităţii adevărate, aşa cum a creat-o Preasfânta Treime!“ (Psihoterapeut Gina Chiriac, Centrul de recuperare medicală Sfântul Grigorie Decapolitul, Craiova).

Părintele Ghelasie e poate cea mai insolită figură a monahismului românesc. În orizontul gândirii sale a avut loc marea întâlnire a filosofiei cu teologia, în încercarea de a trasa liniile de forţă ale unei filosofii creştine. Meritul Părintelui Ghelasie e acela de a fi «remodelat» limbajul teologiei academice, prin succesive nuanţări şi reveniri. În cartea „Medicină isihastă“ avem de a face cu o terapeutică ortodoxă integrală, înţeleasă ca recuperare a «limbajului adevărat al Tainei Vieţii» (Crăciun Alexandru-Valentin, filosof, Bucureşti).