0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Medicină Naturistă
  3. Cărți: Rugăciune
  4. Medicina isihastă. Vol. 3
Carte

Medicina isihastă. Vol. 3

Medicina isihastă. Vol. 3. Editura Platytera

Sacroterapia

Autor(i): Ierom. Ghelasie Gheorghe,
Editura: Platytera
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 350 (15x20 cm)
Preţ: 28,90 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„La capătul, sau pe parcursul drumului vieții, ajungem, măcar pentru câteva clipe, la «poarta Raiului». Acesta este mesajul pe care mi l-a transmis părintele Ghelasie Gheorghe prin cartea „Medicina isihastă“. Cărarea pe care o avem de urmat este «Recunoașterea Limbajului Sacru al Vieții, care este Sănătatea în sine». Primul pas spre sacroterapie este trezirea conștiinței de suflet întrucât, așa cum afirma părintele, «Medicina Isihasta este o Dublă Medicină, de Suflet și de Corp, este revenirea la Viață și doar un Corp cu Sufletul său este Viu». Boala este prezentată ca o ruptură a logicii trinitare din realitatea noastră… Reînvierea acesteia aduce reordonarea memoriilor din bolile noastre“ (dr. med. Cristiana Pîrșoi, medic specialist, Craiova).

Medicina isihastă este o carte de terapie pentru suflet, minte și trup, este o operă de artă prin formă și o operă filozofică prin conținut, într-o cuprindere de viziune teologică. Rețetele au rol și scop de corectarea erorilor și greșelilor pe care le facem cu mintea și cu sufletul, a greșelilor alimentare cât și a concepțiilor greșite despre boală. Dacă acum Dumnezeu a îngăduit să aveți această minunată «erminie» de viață în mâna… aveți posibilitatea să alegeți calea în Hristos spre vindecarea proprie și participarea la refacerea Realității adevărate, așa cum a creat-o Preasfânta Treime!“ (Psihoterapeut Gina Chiriac, Centrul de recuperare medicală Sfântul Grigorie Decapolitul, Craiova).

Părintele Ghelasie e poate cea mai insolită figură a monahismului românesc. În orizontul gândirii sale a avut loc marea întâlnire a filosofiei cu teologia, în încercarea de a trasa liniile de forță ale unei filosofii creștine. Meritul Părintelui Ghelasie e acela de a fi «remodelat» limbajul teologiei academice, prin succesive nuanțări și reveniri. În cartea „Medicină isihastă“ avem de a face cu o terapeutică ortodoxă integrală, înțeleasă ca recuperare a «limbajului adevărat al Tainei Vieții» (Crăciun Alexandru-Valentin, filosof, București).