0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Dezvoltare personală
  3. Cărţi: Evoluţie spirituală
  4. Meditaţie şi psihologie
Carte

Meditaţie şi psihologie

Meditaţie şi psihologie. Editura
Detalii carte

Un ghid către experienţa spirituală

Autor(i): Dr. Jacques Vigne
Editura: Elena Francisc Publishing
Colecţia: Psyche
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 334 (15x23 cm)
Preţ: 43,34 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În prezent se simte în occident o nevoie puternică de o psihologie spirituală, care să nu fie bazată nici pe dogmatism, nici pe patologic, crede Dr. Jacques Vigne, psihiatru francez, care trăieşte în India, autor al cărţilor Éléments de psychologie spirituelle şi Le Maître et le Thérapeute.

Liniştea este atât baza, cât şi scopul meditaţiei, precum şi spaţiul în care se desfăşoară sufletul; din aceasta provine orice cuvânt adevărat fie că se referă la meditaţie, fie la suflet. Mă înclin în faţa acestei tăceri, spune Jacques Vigne. El ne propune aici o sinteză magistrală a cercetărilor desfăşurate în jurul a ceea ce se numeşte „biochimia credinţei“ şi asupra efectelor psihosomatice ale diverselor forme de meditaţie.

Această carte, „Meditaţie şi psihologie“, importantă pentru toţi cei care doresc să se înţeleagă pe ei înşişi şi să fie totodată capabili să se schimbe şi să se accepte în urma acestei schimbări, trece în revistă practicile orientale de meditaţie în lumina diverselor interpretări occidentale.

Practicanţii unei căi spirituale vor găsi în cartea de faţă ceea ce este util să înţeleagă pentru a evita anumite capcane mentale, în timp ce persoanele interesate de teoriile psiho-analitice vor descoperi aici o informaţie serioasă despre domeniile spiritualităţii.

Concentrare şi atenţie, influenţă a spiritului asupra corpului, autovindecare catalitică, logică a celor patru stări de conştiinţă, noţiunea de ego, imaginar, ataşament şi detaşare: toate elementele fundamentale ale conştiinţei sunt ilustrate detailat în cartea dr. Jacques Vigne, ca repere pe drumul căutării interioare.

În sfârşit, prin rezultatul cercetărilor sale asupra endorfinelor, Jacques Vigne reînnoieşte reflecţia în privinţa toxicomaniei, a drogurilor şi a modalităţilor de a scăpa de dependenţa lor cu ajutorul meditaţiei.