0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Spiritualitate
  3. Mintea e un mit
Carte

Mintea e un mit

Mintea e un mit. Editura Herald
Autor(i): Jiddu Krishnamurti
Editura: Herald
Colecţia: Maeștrii spirituali
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 206 (13x20 cm)
Preţ: 21,19 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Tradițiile tale te sufocă. Dar, din nefericire, nu faci nimic. De fapt, îți place să fii sufocat. Îți place povara sacului de gunoi cultural, deșeul mort al trecutului. Acesta trebuie să cadă de pe tine în mod natural. Pur și simplu cade. Nu mai depinzi de cunoaștere, decât ca de o unealtă utilă spre a funcționa sănătos în această lume.

Vrerea trebuie să cadă. Vrerea de a fi liber de ceva ce nu există este ceea ce tu numești «suferință». Vrerea de a fi liber de suferință este suferință. Altă suferința nu există. Tu nu vrei să fii liber de suferință. Tu doar te gândești la suferință, fără să acționezi. Gânditul tău nesfârșit la a fi liber de suferință este doar mai mult material pentru suferință. Gânditul nu pune capăt suferinței. Suferința există atât timp cât gândești. De fapt nu există suferința - de care să fii liber. Gânditul despre «suferință» și lupta împotriva «suferinței» este suferință. Deoarece nu poți opri gânditul, iar gânditul este suferința, vei suferi mereu. Nu se poate altfel, nu există scăpare…“ - Krishnamurti

Doar ceea ce spune Krishnamurti este paradoxal, faptele sale nu sunt. Vorbele sale sunt paradoxale creând o tensiune care în cele din urmă lărgește înțelegerea celui care le ascultă, sau mai bine ar fi să spunem că vorbele sale extind ceea ce înțelegem prin a înțelege.

Faptele sale în schimb sunt simple, neparadoxale, chiar dacă nu se potrivesc cu ceea ce spun scripturile despre un om iluminat.

Tradițional, un om iluminat este întruparea tuturor învățăturilor sfinte, Krishnamurti este „dezîntruparea“ tuturor învățăturilor.

Cuprinsul cărţii: „Mintea e un mit“

  • În loc de cuvânt înainte
  • Certitudinea care spulbera totul
  • Speranță este pentru mâine, nu pentru azi
  • A nu ști este starea ta naturală
  • Nu există nimic de înțeles
  • Noi am creat această junglă umană
  • Corpul ca un creuzet