0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Mintea e un mit
Carte

Mintea e un mit

Mintea e un mit. Editura Herald
Detalii carte

Autor(i): Jiddu Krishnamurti
Editura: Herald
Colecţia: Maeştrii spirituali
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 206 (13x20 cm)
Preţ: 21,19 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Tradiţiile tale te sufocă. Dar, din nefericire, nu faci nimic. De fapt, îţi place să fii sufocat. Îţi place povara sacului de gunoi cultural, deşeul mort al trecutului. Acesta trebuie să cadă de pe tine în mod natural. Pur şi simplu cade. Nu mai depinzi de cunoaştere, decât ca de o unealtă utilă spre a funcţiona sănătos în această lume.

Vrerea trebuie să cadă. Vrerea de a fi liber de ceva ce nu există este ceea ce tu numeşti «suferinţă». Vrerea de a fi liber de suferinţă este suferinţă. Altă suferinţa nu există. Tu nu vrei să fii liber de suferinţă. Tu doar te gândeşti la suferinţă, fără să acţionezi. Gânditul tău nesfârşit la a fi liber de suferinţă este doar mai mult material pentru suferinţă. Gânditul nu pune capăt suferinţei. Suferinţa există atât timp cât gândeşti. De fapt nu există suferinţa - de care să fii liber. Gânditul despre «suferinţă» şi lupta împotriva «suferinţei» este suferinţă. Deoarece nu poţi opri gânditul, iar gânditul este suferinţa, vei suferi mereu. Nu se poate altfel, nu există scăpare…“ - Krishnamurti

Doar ceea ce spune Krishnamurti este paradoxal, faptele sale nu sunt. Vorbele sale sunt paradoxale creând o tensiune care în cele din urmă lărgeşte înţelegerea celui care le ascultă, sau mai bine ar fi să spunem că vorbele sale extind ceea ce înţelegem prin a înţelege.

Faptele sale în schimb sunt simple, neparadoxale, chiar dacă nu se potrivesc cu ceea ce spun scripturile despre un om iluminat.

Tradiţional, un om iluminat este întruparea tuturor învăţăturilor sfinte, Krishnamurti este „dezîntruparea“ tuturor învăţăturilor.

Cuprinsul cărţii: „Mintea e un mit“

  • În loc de cuvânt înainte
  • Certitudinea care spulbera totul
  • Speranţă este pentru mâine, nu pentru azi
  • A nu şti este starea ta naturală
  • Nu există nimic de înţeles
  • Noi am creat această junglă umană
  • Corpul ca un creuzet