0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Managementul timpului
 4. Noua artă a timpului împotriva stresului
Carte

Noua artă a timpului împotriva stresului

Noua artă a timpului împotriva stresului. Editura
Detalii carte

Autor(i): Jean-Louis Servan-Schreiber
Editura: Elena Francisc Publishing
Colecţia: Verde - Echilibrul trupului
Anul apariţiei: 2004
Pagini: 241 (17x23 cm)
Preţ: 24,09 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Viaţă mai lungă, program de muncă mai scurt: astfel se prezintă timpul noului secol. Dacă timpul nostru liber e din ce în ce mai generos, cum se face că ne plângem tot mai mult de stres?

Şedinţe, drumuri, serviciu, întâlniri, somn, telefoane, mâncare, sport, cumpărături, aventuri amoroase, ziare de citit, rapoarte de scris… Unii clachează, alţii se organizează. Cei mai mulţi dintre noi au probleme cu timpul şi nu ştiu că boala e tratabilă.

Arta timpului este o provocare personală, o condiţie esenţială, indispensabilă pentru a ne regăsi seninătatea şi bucuria de a trăi. Avem însă nevoie de noi atitudini şi noi perspective. Vestea cea bună este că ele sunt la îndemâna noastră.

O dată cu cartea „Noua artă a timpului“, Jean-Louis Servan-Schreiber - jurnalist, eseist, director al revistei Psychologies Magazine şi fondator al publicaţiei L`Expansion - oferă un dram de speranţă şi de înţelepciune surâzătoare cititorilor care îşi doresc o viaţă mai bună, lipsită de stresul permanentelor crize de timp.

Cuprinsul cărţii: „Noua artă a timpului împotriva stresului“

 • Nota editorului
 • Introducere
 • Timpul sau viaţa! Recucerirea timpului
 • Pierderea timpului
  Enervantul ceas cu cuarţ. Dar ce este timpul? Timpul înseamnă transformare. Cea mai democratică dintre resurse. Aceeaşi încăpere pentru toată lumea. Stresul tehnologic. Natura timpului modern. Naşterea primului stres. Drumul spre ora unică. Revoluţia timpului disponibil. Grăbeşte-te încet? Alegerea momentului. Time is money. Decalajul orar. Ecologia timpului
 • Goana după timp
  Cum ne este sustras timpul recuperat. Productivitatea, ca factor schizofrenizant. Mai puţin timp pentru a alege. Mai întâi cumpărăm, apoi gândim. Bulimici de plăceri. O oră pe zi pentru dorinţele noastre. Vieţi cu timpi multipli. Întâlniri cu devoratori. În buzunarul meu, distrugătorul de timp. Şapte minute de linişte. Aşteptarea este intolerabilă. Cum să luăm decizii proaste? Materia primă a iubirii. Mai mulţi stresaţi decât obezi
 • Ritmarea timpului propriu
  Sfârşitul vacanţei. Timpul naturii, confortabilă iluzie. Timpul social ne sufocă. Timpul trăit nu este filozofic. Momentul reacţiei. Asta se întâmplă în prezent. Primele constrângeri. Cei care ne fac să aşteptăm. Amintirea minunată a prezentului. Spre descoperirea orizontului temporal. Suntem plătiţi să vedem departe. Timpul necesar pentru fiecare lucru. Fiecare cu timpul său.
 • Redescoperirea propriului timp
  Zi grea pentru Charles. Iubitele noastre obişnuinţe rele. Mici ritualuri matinale. Zis şi făcut. Banda hoţilor de timp. Un adversar foarte greu de învins. Întârzierea, sportul preferat al nemulţumiţilor. De ce sunt unii oameni copleşiţi? Avantajele unei nevroze banale. Cinci principii pentru a trăi mai puţin bine.
 • Stăpânirea timpului
  Cele trei etape premergătoare stăpânirii. Exemplul maeştrilor. Cum reuşesc ei? Totuşi, care-i scopul? O educaţie ratată. Puţină ordine în minte. O filozofie de viaţă. Gestionarea nu înseamnă stăpânire. Imaginea unui maestru al timpului. Organizat, dar liber.
 • Oferiţi-vă timp
  Devansarea evenimentelor. A dori apoi a alege. Ce-i de făcut acum? Obiective: ale mele sau ale altora? Să ne recunoaştem dreptul la plăcere. Proiectul de a trăi mai bine. Distracţii şi plăceri, între supermarket şi antipozi. Odihnă şi lectură. Iubire şi dăruire. Jocuri în familie. Studiu şi creaţie. Meditaţie şi singurătate. O motivaţie personală. Cum procedează campionii?
 • Să învăţăm despre timp
  Confesiunile unui autodidact. Gloria sau fericirea. Să dăm timp timpului. Eu sunt cel care decide. Nu, ale mele nu! O fişă pentru fiecare idee. Fiabilitatea şi cei prost crescuţi. Stresul, duşmanul meu de moarte. Întâlnirea mea cu timpul. Cum să procedăm? Un bilanţ personal. O poveste cu pietricele.
 • Timpul noului secol
  O schimbare de timp? Viaţa va fi lungă. Urgenţe şi tensiuni. Cu mobilul în buzunar. Ubicuitate şi nomadism. Lipiţi de un ecran. Timpul zboară pe Internet. Război timpului. Tinerii dau tonul. Cum să supravieţuim modernităţii
 • Concluzie: Arta timpului