0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Pomicultură
  4. Pomicultura de la A la Z
Carte

Pomicultura de la A la Z

Pomicultura de la A la Z. Editura Asab
Detalii carte

Autor(i): Grigore Mihăescu
Editura: Asab
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 462 (17x24 cm)
Preţ: 35,70 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În cartea „Pomicultura de la A la Z“, cititorii găsesc o informaţie bogată, cu caracter teoretic şi practic.

Sunt descrise 40 de specii pomicole, din care 5 (banan, cocotier, curmal, mango şi măslin) nu pot fi cultivate în România, dar fructele lor sunt comercializate şi pe pieţele româneşti.

La fiecare specie pomicolă se prezintă istoricul culturii respective, situaţia producţiei pe glob şi în principalele ţări cultivatoare, valoarea nutritivă şi terapeutică a fructelor, cerinţele ecologice, particularităţile de creştere şi de fructificare, sortimentul, specificul înfiinţării plantaţiilor, întreţinerea acestora, recoltarea şi păstrarea fructelor.

În carte sunt tratate principalele aspecte ale pomiculturii ecologice: prevenirea şi combaterea poluării mediului, folosirea insecticidelor biologice, care sunt nepoluante şi netoxice pentru om şi albine, utilizarea făinii de rocă în locul îngrăşămintelor chimice fosfatice şi potasice, care au un anumit efect poluant, etc. Sunt date numeroase îndrumări privind pomicultura de lângă casă, pomicultura zonelor preorăşeneşti, a zonelor cu nisipuri şi a zonelor înalte, efectuarea controlului biologic.

Sunt prezentate 300 de soiuri de pomi şi de arbuşti fructiferi. Descrierea soiurilor, în cea mai mare parte, este făcută, după natură, de către autor.

Cartea „Pomicultura de la A la Z“ se adresează specialiştilor pomicultori din învăţământ, cercetare şi producţie, profesorilor de biologie şi ştiinţe agricole, studenţilor horticultori, agronomi, biologi şi silvicultori, precum şi proprietarilor care cultivă sau doresc să cultive pomi, cu şanse de reuşită, în cadrul unor exploataţii individuale, asociaţii familiale şi societăţi comerciale.