0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Agricultură-Grădinărit
  3. Cărţi: Legumicultură
  4. Producerea răsadurilor de legume
Carte

Producerea răsadurilor de legume

Producerea răsadurilor de legume. Editura
Detalii carte

Autor(i): Prof. univ. dr. Victor Popescu, Prof. univ. dr. Nicolae Atanasiu
Editura: Ceres
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 125 (13x20 cm)
Preţ: 10,50 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Pentru multă lume cultura legumelor este o îndeletnicire plăcută, recreativă, deconectantă, putând deveni chiar o pasiune. Prin cultura legumelor pe suprafeţe mai mici se asigură necesarul de consum propriu, dar datorită producţiilor mari la unitatea de suprafaţă, se pot realiza şi cantităţi suplimentare pentru valorificarea pe piaţă. în felul acesta, cultura legumelor devine şi o sursă importantă de venituri.

Multe dintre speciile importante în alimentaţia omului se cultivă prin producerea prealabilă a răsadurilor (solanacee, vărzoase, verdeţuri, bulboase etc).

Reuşita culturilor depinde în foarte mare măsură de calitatea răsadurilor.

Cartea „Producerea răsadurilor de legume“ îşi propune să ofere cultivatorilor noţiunile absolut necesare pentru reuşită în obţinerea unor răsaduri cât mai bune, capabile să asigure producţii ridicate şi de calitate superioară.

În cuprinsul cărţii se tratează utilitatea şi importanţa răsadurilor, bazele biologice ale producerii răsadurilor, spaţiile utilizate şi pregătirea lor, inventarul şi materialele necesare, producerea şi pregătirea seminţelor, semănatul, repicatul, lucrările de îngrijire, precum şi particularităţile producerii răsadurilor pentru principalele grupe de specii.

Se prezintă, de asemenea, calendarul producerii răsadurilor şi posibilităţile de folosire intensivă a spaţiilor după scoaterea acestora.

Deoarece producerea răsadurilor este în general migăloasă şi costisitoare, trebuie bine organizată şi chibzuită pentru a conduce la realizarea unor culturi reuşite şi rentabile.

Cuprinsul cărţii: „Producerea răsadurilor de legume“

  • Introducere.
  • Utilitatea şi importanţa răsadurilor în cultura legumelor
  • Bazele biologice ale producerii răsadurilor de legume
  • Organizarea producţiei de răsaduri
  • Spaţii utilizate pentru producerea răsadurilor
  • Inventarul şi materialele necesare pentru producerea răsadurilor
  • Generalităţi privind producerea răsadurilor de legume
  • Particularităţi privind producerea răsadurilor
  • Producerea răsadurilor pentru diferite culturi legumicole
  • Folosirea intensivă a spaţiilor în care se produc răsaduri
  • Calendarul lucrărilor pentru producerea răsadurilor