0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Alimentaţie sănătoasă
  3. Produse lactate - tehnologii şi reţete de obţinere
Carte

Produse lactate - tehnologii şi reţete de obţinere

Produse lactate - tehnologii şi reţete de obţinere. Editura
Detalii carte

Autor(i): Elisabeth-Mayer Reithofer
Editura: MAST
Colecţia: Poţi face şi singur
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 110 (13x20 cm)
Preţ: 8,67 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În cartea „Produse lactate - tehnologii şi reţete de obţinere“ găsiţi informaţii de bază pentru prelucrarea laptelui şi multe exemple practice cu indicaţii pas cu pas, reţete clasice şi de specialităţi.

Produsele lactate sunt de importanţă maximă în alimentaţia noastră zilnică.

Nu trebuie mereu cumpărate de la magazin pentru ca ele pot fi preparate de noi înşine.

Dacă ne asigurăm o sursă de lapte proaspăt (cumpărat sau obţinut de la propriile noaestre animale) putem uşor concura cu oricare dintre comercianţi.

Cuprinsul cărţii: „Produse lactate - tehnologii şi reţete de obţinere“

  • Cuvânt înainte
  • Introducere şi istorie
  • Introducere: calitatea laptelui
  • Microorganisme în fabricarea laptelui
    • Impactul şi cauzele unei contaminări excesive cu microorganisme
    • Influenţe asupra înmulţirii patogene a microbilor
      • Răcirea
      • Acrirea
      • Uscarea
    • Microorganisme nedorite în lapte şi în produse lactate
      • Clostridiile („bacilii de unt“)
      • Staphylococcus aureus
      • Listeria monocytogenes (Listeria)
      • Coliforme/Escherichia coli (E.coli)
      • Salmonella
      • Camphylobacter jejuni
      • Agenţi ai tuberculozei
      • Drojdii
      • Mucegaiul
      • Virusuri
  • Procedee de tratare a laptelui
    • Pasteurizarea
    • Omogenizarea
    • Standardizarea
  • Laptele în alimentaţie
    • Ingrediente
    • Importanţa pentru hrană
      • Proteine
      • Carbohidraţi (lactoză)
      • Grăsimi
      • Minerale
      • Vitamine
  • Condiţii de igienă şi spaţiu
    • Igiena personală
    • Indicaţii privind spaţiul de lucru şi aparatele
    • Programul de igienă HACCP
  • Suplimente în fabricarea laptelui
    • Culturi de bacterii
    • Clorură de calciu
    • Cheagul
    • Acid lactic
    • Ingrediente şi ierburi
  • Ustensile şi unelte mici, utile
    • Termometru
    • Termostat mobil suspendabil
    • Cada de brânză
    • Pipete
    • Benzi de testare a pH-ului
    • Set de măsurare a apei din unt
  • Producţia
    • Obţinerea produselor din lapte acru
      • Obţinerea laptelui acru
      • Prelucrarea smântânii
      • Prepararea chefirului
      • Obţinerea iaurtului anaerob
      • Iaurtul cu fructe
      • Obţinerea iaurtului de băut
      • Prepararea brânzei proaspete granulate
      • Brânza de vaci
      • Fabricarea brânzei de vaci cremoase
      • Fabricarea brânzi stratificate
      • Brânza de vaci acră (brânza de vaci granulată)
      • Fabricarea brânzei steirer
    • Prepararea produselor finite din brânza de vaci cremoasă
      • Brânza de rollino
      • Bile de brânză proaspătă
      • Cuburi de brânză de vaci Wenigzeller
      • Tartine
    • Produse din smântână
      • Obţinerea de smântână pentru producţia de unt
      • Unt topit!
    • Valorificarea zerului
      • Prepararea zerului de băut
    • Prepararea brânzei
      • Termeni ai pregătirii brânzei
      • Factorii de influenţă la fabricarea brânzei
      • Reţete de brânză!
        • Reţetă pentru brânză moale
        • Reţetă pentru brânza felii
      • Sărarea brânzei
      • Maturarea brânzei
      • Depozitarea produselor lactate
      • Erori la fabricarea brânzei
  • Reţete
    • Testarea calităţii cu simţurile
    • Menţinerea frumuseţii cu ajutorul produselor lactate
  • Bibliografie
  • Precizări în rezumat