0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Proteine vegetale și rețete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene
Carte

Proteine vegetale și rețete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene

Proteine vegetale și rețete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene. Editura Shambala
Cumpăr
Autor(i): Gregorian Bivolaru
Editura: Shambala
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 216 + 6 color (30x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cu toții știm că, în alimentația sănătoasă, proteinele, care mai sunt denumite și „cărămizile“ trupului, îndeplinesc pentru organism un rol structural și funcțional foarte important. Proteinele intră în alcătuirea sistemului osos, a musculaturii, a organelor interne pielii, a părului, a unghiilor, a membranelor celulare, a țesuturilor conjunctive etc. Pe lângă aceasta, la nivelul celulelor noastre, proteinele mai îndeplinesc și un rol funcțional (intră în compoziția enzimelor, a hormonilor, a anticorpilor, a hemoglobinei etc.).

În conformitate cu un clișeu alimentar - inoculat în gândirea comună mai ales prin forța unor obișnuințe cultivate în mod cât se poate de voit și de interesat, prin publicitatea plătită de marile concerne agroindustriale - mulți oameni au ajuns să creadă cu o mare convingere, deși fără argumente, că principala sursă de proteine este carnea și că, vezi Doamne, vegetarienii nu au forță și rezistență fizică.

Cartea „Proteine vegetale“ demonstrează cu argumente științifice că această idee puerilă este un simplu mit mediatic și că, în realitate, pentru menținerea unei sănătăți depline, este de preferat ca omul să își procure proteinele în principal din regnul vegetal (cereale, leguminoase, semințe oleaginoase, alge, ciuperci). Dincolo de necesarul de proteine impus prin statistici teoretice de către Organizația Mondială a Sănătății și de către diferite organisme internaționale, trebuie să remarcăm diferențele mari care apar, chiar de la un an la altul, între procentele și valorile din statisticile așa-zis oficiale, cifrele variind atât de mult, încât ar trebui să credem că necesitățile alimentare ale ființelor umane variază la rândul lor foarte mult, aspect care este cu totul neverosimil. Acest fapt semnificativ ar trebui să le ridice destule semne de întrebare celor care cel mai adesea se mai lasă „gândiți“, prin intermediul clișeelor de publicitate referitoare la sănătate și alimentație, care sunt în realitate mesaje ale unor interese pur comerciale.

În cartea „Proteine vegetale“ găsim o mulțime de informații care ne vor permite să descoperim o mulțime de surse bogate de proteine vegetale. Totodată, această lucrare este un ghid bogat documentat pentru o alimentație lacto-ovo-vegetariană, ce procură ființei umane atât energie, regenerare și vitalitate, cât și o hrănire perfect echilibrată, naturală, savuroasă și pură. Cel mai adesea, alegerea dietei vegetariene este rodul unei profunde introspecții și aceasta corespunde unei viziuni înnoitoare asupra lumii, fiind adesea rezultatul (sau începutul) multor transformări ce apar apoi în sfera conștiinței.

Alimentația naturală și hrănitoare începe cu modul în care sunt crescute legumele și fructele în grădini și în livezi, unde agricultorul cultivă pământul cu înțelepciune și iubire, fără îngrășăminte chimice și fără alte substanțe artificiale care nu fac decât să scadă calitatea nutritivă și savoarea legumelor și a fructelor, având în plus un efect nociv asupra organismului.

Toate ingredientele vegetale naturale sunt foarte energizante și nutritive și, dacă totodată știm să le combinăm, este apoi ușor ca ele să acopere într-un mod armonios necesarul proteic. De asemenea, asocierea echilibrată a diferitelor ingrediente de origine vegetală (de exemplu, a plantelor aromatice care au în același timp și proprietăți curative) oferă meniurilor vegetariene o savoare inedită, ceea ce face ca aceste preparate să fie atât nutritive, cât și delicioase. Aroma unui aliment este printre altele rezultatul prezenței mai multor principii naturale plăcut mirositoare, care participă la manifestarea complexă a savorii și a plăcerii gustative. Ceea ce experimentăm ca fiind o anumită savoare este, de fapt, o combinație de arome, gusturi și mirosuri. Actul hrănirii este în același timp o experiență multisenzorială, o percepție sinestezică a simțurilor: mirosul, gustul, vederea și atingerea.

Arta culinară este considerată în tradițiile spirituale ale omenirii ca fiind una dintre cele 64 de arte ce figurează în faimosul tratat KAMA SUTRA. Iată ce spunea înțeleptul Maha Chohan: Dacă o femeie pură, armonioasă și vitală ar putea vedea scânteile de lumină subtilă ce ies din vârfurile degetelor ei atunci când gătește, precum și lumina tainică și curenții subtili colorați ce intră în hrana pe care o atinge cu dragoste, ar fi profund uimită să descopere cât de multe energii tainice canalizează atunci prin ființa ei și în felul acesta le înmagazinează în mâncarea pe care o pregătește. Atât energia ei feminină, cât și emoțiile ei se impregnează atunci în acea hrană și apoi, în momentul îngurgitării îi influențează pe toți cei care o consumă (prin declanșarea anumitor procese de rezonanță ocultă). Prepararea atentă și plină de iubire a bucatelor este una dintre cele mai importante și mai puțin înțelese activități ale existenței femeii. Tocmai de aceea, această activitate ar trebui să fie realizată atent, pe îndelete, fără grabă, în pace și cu bucurie, pentru că atunci însăși substanța cea tainică a vieții ființei umane care gătește intră și se acumulează în acea mâncare, iar ulterior ea va fi ingerată, devenind apoi (prin declanșarea anumitor procese de rezonanță ocultă) o parte din energia persoanei care o primește.

Multe ființe umane înțelepte au recurs, din cele mai vechi timpuri, la o alimentație alcătuită doar din produse simple, naturale și pure. Pitagora, Platon, Buddha, Mahavira, LaoTze, Epicur, Porfirios, Plutarh, Aristotel, Clement din Alexandria, Ioan Crisostom sunt numai câțiva dintre celebrii vegetarieni ai Antichității și ai creștinismului primelor secole.

Vegetarianismul este deja astăzi un curent binefăcător în expansiune. Aceasta explică de ce multe personalități ale vieții publice au adoptat această dietă sănătoasă. Amintim aici pe câteva dintre ele: Bob Dylan, Brigitte Bardot, Dustin Hoffman, Adriano Celentano, Alee Baldwin, Pierce Brosnan, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, Montserrat Caballe, Natalie Portman, Ornella Muti, Uri Geller, Sant Kirpal Singh Ji etc.

În încheiere, vă urăm poftă bună atunci când veți pune în aplicare rețetele savuroase oferite în cartea „Proteine vegetale“. (profesor yoga Gregorian Bivolaru)

Cuprinsul cărţii: „Proteine vegetale și rețete culinare savuroase lacto-ovo-vegetariene“

  • PREFAȚĂ
  • SĂ NE HRĂNIM ÎN MOD ÎNȚELEPT
    • Alimentația actuală este toxică și defectuoasă
    • Dieta vegetariană este tot mai apreciată
  • LIMBAJUL SECRET AL ADN-ULUI ESTE EXPRESIA FIZICĂ A VIEȚII
    • Nimic nu este întâmplător la nivelul ADN-ului
    • Dovezi științifice despre harta genomului uman
  • INFORMAȚII SEMNIFICATIVE ȘI ADEVĂRATE CARE EVIDENȚIAZĂ MAREA MINCIUNĂ AGRO-ALIMENTARĂ
    • Energia alimentelor cu care ne hrănim ne influențează propria conștiință
    • Două secole în care alimentația oamenilor a ajuns, treptat, în declin
    • Boala vacii nebune - încă o șansă pentru toți oamenii de a înțelege situația actuală a industriei agro-alimentare
    • Demascarea înșelătoriei „alimentelor“ produse industrial
    • Câte puțin din fiecare element toxic, pentru a obține… un cocktail „nutritiv“
    • Situația actuală a alimentelor
      • Alimente îndelung preparate termic
      • Alimentele prelucrate industrial
    • Organismele modificate genetic sau „Frankenstein“ în farfuria dumneavoastră
    • Hrana pentru copii
    • Industria cărnii - măcelărirea animalelor
  • AGRICULTURA ORGANICĂ ȘI AGRICULTURA BIODINAMICĂ SUNT METODELE VIITORULUI
    • Agricultura biologică
      • Evoluția agriculturii biologice
      • Ce este agricultura biologică?
        • Pământul
        • Animalele
        • Calitate de la un capăt la altul
        • Reglementarea alimentelor biologice
    • Agricultura biodinamică - o modalitate naturală și spirituală pentru viitorul umanității
      • Ce este agricultura biodinamică?
      • Principiile de bază ale agriculturii biodinamice
        • O nouă perspectivă asupra hranei
        • Citirea cărții Naturii și a propriei ființe
        • Să ținem cont de ritmurile cosmice
        • Viața plantelor este intim legată de viața solului
        • O nouă viziune asupra nutriției
        • Preparatele biodinamice - remedii pentru pământ
        • Hrană naturală pentru plante și animale
        • O agricultură nechimizată și nemodificată genetic
        • Ferma ca unitate de bază a agriculturii
        • Economie bazată pe o reală cunoaștere
      • Agricultura biodinamică în România
      • Beneficiile produselor bio
        • Pentru noi
        • Pentru celelalte ființe, cât și pentru planeta Pământ
        • Conceptul bio
  • IUBIREA, APA ȘI… ELEMENTELE NUTRITIVE
    • Metabolismul bazal
    • Necesitățile ființei umane
      • Iubirea
      • Apa
        • Sângele
        • Urina
        • Laptele matern
        • Fluidul menstrual
        • Saliva
      • Proteine
      • Glucide
      • Lipide
      • Vitamine, enzime și elemente minerale
  • PROTEINELE SUNT SURSA VIEȚII
    • Ce este o proteină?
    • Aminoacizii (AA)
      • Diferențele dintre aminoacizi
    • Structura proteinelor
    • Metabolismul trupului
    • Asimilarea aminoacizilor
    • Purinele
    • Calitățile proteinelor
      • Factorul limitator
      • Metode de evaluare pentru calitatea nutrițională a hranei
    • Concluzii nutriționale
    • Proprietățile aminoacizilor esențiali
    • Proprietățile aminoacizilor neesențiali
  • ATENȚIE LA „MATERIILE PROTEICE VEGETALE“!
    • De ce corporațiile din industria agro-alimentară preferă „materiile proteice vegetale“
    • Diferitele tipuri de texturi
    • Soia modificată genetic
  • PROTEINELE VEGETALE SUNT HRANA A MILIARDE DE OAMENI
    • Algele
      • Compoziția algelor
      • Algele brune
      • Algele roșii
      • Algele verzi
      • Algele de proveniență japoneză
    • Cerealele
      • Descrierea unei cereale
      • Forme de prezentare a cerealelor
      • Prepararea cerealelor
    • Cele mai folosite cereale
      • Amarantul
      • Grâul
      • Alacul
      • Kamut
      • Orezul
      • Ovăzul
      • Porumbul
      • Meiul
      • Orzul
      • Secara
      • Quinoa
      • Hrișca
    • Leguminoasele
      • Fasolea
      • Lintea
      • Bobul
      • Mazărea
      • Năutul
      • Soia nemodificată genetic
    • Semințele oleaginoase
      • Susanul
      • Nucile
      • Alunele de pădure
      • Migdalele
      • Semințele de floarea soarelui
      • Semințele de in
      • Semințele de dovleac
    • Sucuri și nectaruri
      • Sucuri nutritive din lăstari de cereale verzi
        • Sucuri de cereale
      • Sucuri din lăstari de leguminoase
      • Sucuri din zarzavaturi și legume
      • Cocktail de sucuri
      • Nectaruri din fructe, legume, plante medicinale
        • Nectaruri cu lapte vegetal
        • Nectaruri cu macerate din plante
  • CONCEPTUL BIO-ECOLOGIC-ORGANIC
    • Micul dejun
    • Băuturi
    • Sosuri
    • Specialități culinare gata preparate
    • Amestecuri de cereale
    • Deserturi și lactate
    • Diverse produse
    • Alge
    • Îndulcitori
    • Uleiuri și grăsimi vegetale
    • Condimente
    • Conserve
    • Compoturi
    • Alimente pentru copii
    • Produse cosmetice și de curățenie a casei
    • Proprietățile fibrelor vegetale
  • SURSE PROTEICE VEGETALE EXTRAORDINARE
    • Uimitoarele semințe germinate
      • Ce feluri de semințe se germinează?
      • Cum se produce germinarea?
      • Pentru ce se folosesc în alimentație semințele germinate?
        • Germeni de grâu
        • Germeni de semințe de in
        • Germeni de semințe de dovleac
        • Germeni de creson
        • Germeni de sparanghel
        • Germeni de varză roșie
        • Germeni de varză de Bruxelles
        • Germeni de morcovi
        • Germeni de cânepă
        • Germeni de schinduf
        • Germeni de linte
        • Germeni de fasole mung
        • Germenii de rucola (voinicica)
      • Care parte a germenilor se consumă?
      • În ce preparate se pot adăuga germenii?
    • Alte complemente alimentare extrem de nutritive și bogate în proteine
      • Spirulina
      • Chlorella
      • Drojdia de bere
  • REȚETE SAVUROASE CU PROTEINE MIRACULOASE
    • Condimentele aromate
    • Algele -ierburile mărilor
      • Supă de alge cu wakame și dulse
      • Supă miso tradițională
      • Supă de alge cu ou
      • Salată de alge cu avocado și ciuperci champignon
      • Salată verde cu alge, porumb și maioneză
      • Salată albă cu alge și sos Roquefort
      • Rețetă tradițională aromată
      • Sos în trei culori pentru spaghetti fine
      • Sos „Ocean“ cu trei feluri de alge (dulse, wakame, nori)
      • Salată de alge nori, castraveți și ridiche neagră
      • Sushi nori - varianta tradițională
      • Sushi nori - variantă
      • Salată picantă de alge cu ciuperci și țelină
    • Amarantul - cel care va rămâne veșnic tânăr
      • Semințe fierte de amarant (rețetă de bază)
      • Salată de amarant cu vinete grill
      • Crochete din semințe de amarant și cartofi
      • Semințe prăjite de amarant (rețetă de bază)
      • Chifteluțe din semințe de amarant
      • Budincă de amarant cu semințe de pin și fructe
    • Bobul - sămânța virilității
      • Bob verde fiert (rețetă de bază)
      • Bob uscat fiert (rețetă de bază)
      • Pastă de bob
      • Supă egipteană cu bob
      • Bob prăjit
      • Bob cu sos de tomate
      • Bob proaspăt turcesc
      • Bob cu ciuperci și smântână
      • Bob înăbușit cu ceapă
      • Salată de bob
    • Ciupercile - proteinele pădurii
      • Rețete cu ciuperci proaspete
        • Salată de ciuperci proaspete cu brânză tofu
        • Salată de ciuperci proaspete cu avocado
        • Salată de ciuperci proaspete cu andive și maioneză
        • Ciuperci proaspete cu salată verde
      • Rețete cu ciuperci gătite
        • Omletă cu ciuperci și brânză tofu
        • Ciuperci la cuptor cu legume și brânză tofu
        • Supă cremă de ciuperci și legume
    • Fasolea -vrejul care urcă la cer
      • Fasolea verde
      • Fasolea uscată sub formă de boabe
      • Ciorbă de boabe de fasole cu verdețuri aromate
      • Supă provensală
      • Chili vegetarian
      • Fasole mexicană cu orez picant
      • Salată de fasole multicoloră
      • Salată cu fasole roșie și avocado
      • Fasole cu tarhon și smântână
    • Grâul - planta energiei, a vitalității și a generozității
      • Grâu boabe fiert (rețetă de bază)
      • Grâu boabe prăjit (rețetă de bază)
      • Făina integrală de grâu (rețetă de bază)
      • Făina grișată - grisul (rețetă de bază)
      • Cuș-cuș (rețetă de bază)
      • Pastele și tăițeii (rețetă de bază)
      • Pil-pil (rețetă de bază)
    • Rețete cu grâu nepreparat termic
      • Cremă la pahar cu grâu germinat
      • Grâu boabe cu miere și nuci
      • Salată de bulgur cu struguri
      • Tabule
      • Dejunul Kolath
    • Rețete cu boabe fierte de grâu integral
      • Pilaf de grâu cu linte
      • Grâu fiert cu mere și nuci
      • Grâu integral crupe sau bulgur fiert
      • Supă de roșii cu bulgur de grâu
      • Pilaf de grâu
      • Pilaf de grâu cu ciuperci și legume
      • Bulgur cu măsline
    • Rețete cu grâu măcinat - făină de grâu integrală preparată termic
      • Panigran - pastă din făină integrală de grâu și legume
      • Chapati
      • Pâine din făină integrală de grâu
      • Clătite din făină integrală de grâu, mere, miere și nuci
      • Rețetă cu grâu măcinat - făină grișată
      • Gris de grâu cu fructe - desert răcoritor de vară
    • Rețete cu seitan
      • Seitan - gluten de grâu
      • Seitan (rețetă de bază)
      • Seitan fiert (rețetă de bază pentru preparate)
      • Seitan - șnițele
      • Seitan copt în tavă
      • Seitan în sos de tomate
      • Seitan tradițional din Burgundia
      • Seitan cu sote de legume
    • Hrișcă - „soba“ tibetană
      • Hrișcă crudă (rețetă de bază)
      • Hrișcă prăjită (rețetă de bază)
      • Hrișcă fiartă (rețetă de bază)
      • Rețete cu hrișcă crudă
        • Salată de hrișcă crudă cu legume
        • Salată de avocado cu hrișcă crudă
      • Rețete cu boabe de hrișcă fiartă
        • Mâncare de hrișcă fiartă cu legume
        • Mâncare de hrișcă cu ciuperci
      • Rețetă cu boabe de hrișcă prăjită
        • Hrișcă prăjită cu unt sau cu lapte
      • Rețete cu făină de hrișcă
        • Gogoșele din hrișcă
        • Blini (din bucătăria rusă)
    • Lintea - mărgeluțele Orientului
      • Linte fiartă (rețetă de bază)
      • Rețete cu linte fiartă
        • Linte cu orez
        • Pastă de linte roșie
        • Pateu cu linte roșie și gris
        • Supă cremă de linte cu legume
        • Supă de linte verde
        • Supă de linte cu mazăre uscată și tamarind
        • Linte cu maioneză
        • Mâncare de linte aromată
        • Tomate umplute cu linte
        • Mâncare cu linte și dovleac
    • Mazărea - vitalitate și savoare
      • Mazărea uscată fiartă (rețetă de bază)
      • Rețete cu mazăre verde
        • Sufleu de mazăre verde zdrobită
        • Piure din boabe de mazăre zdrobită
        • Salată de mazăre cu bulgur de grâu
        • Mâncare de mazăre
        • Supă de mazăre
        • Crochete de mazăre galbenă boabe
        • Sote de mazăre
    • Meiul - gustos și hrănitor
      • Mei fiert (rețetă de bază)
      • Mei prăjit și apoi fiert (rețetă de bază)
      • Rețete cu mei fiert
        • Mei cu sote de legume
        • Mămăligă din mei
        • Risotto de mei și amarant cu seitan și ciuperci
        • Crochete din mei
        • Crochete din mei și ciuperci
        • Tartă de mei
        • Bomboane delicioase superproteice
    • Năutul - puterea virilității
      • Năut fiert (rețetă de bază)
      • Năut crud - macerat (rețetă de bază)
      • Năut prăjit (rețetă de bază)
      • Rețete din boabe de năut crud
        • Lapte de năut
      • Rețete din boabe de năut fiert
        • Năut copt condimentat picant
        • Năut prăjit condimentat aromat
        • Supă cremă indiană de năut
        • Humus
        • Chiftele de năut
        • Năut picant cu roșii (chana masala)
        • Pateu de năut
        • Cremă de năut cu rozmarin
        • Falafel
        • Orez cu năut
        • Salată indiană de năut
        • Salată de năut
    • Orezul - sămânța albă a Orientului
      • Orez fiert (rețetă de bază)
      • Orez de primăvară cu urzici, ștevie sau spanac
      • Salată de orez răcoritoare, cu castraveți și avocado
      • Orez cu legume
      • Orez cu unt și legume cu aromă delicată
      • Crochete de orez cu mentă
      • Orez cu curry
      • Ardei gras umplut cu orez și ciuperci
      • Orez indian
      • Orez cu șofran
      • Orez tailandez cu sos picant din brânză tofu
      • Sarmale în frunze de hrean, podbal, tei, ștevie, viță - deliciul primăverii
      • Desert cu orez, mere, miere și caju
    • Orzul - hrana inimii sănătoase
      • Orz prăjit și fiert (rețetă de bază)
      • Orz fiert (rețetă de bază)
      • Rețetă din făină integrală de orz
        • Supă din făină integrală de orz
      • Rețete din boabe de orz fiert
        • Orz turcesc
        • Budincă egipteană de orz
        • Supă de orz
        • Piure din fulgi de orz
    • Ovăzul - cereala hrănitoare
      • Ovăz fiert
      • Kasha
      • Rețete din fulgi de ovăz
        • Porridge nefiert superproteic
        • Ciorbă de creson și fulgi de ovăz
        • Budincă cu fulgi de ovăz
        • Omletă cu fulgi de ovăz
      • Rețete din arpacaș de ovăz
        • Porridge
        • Clătite cu arpacaș de ovăz
        • Escalop cu arpacaș de ovăz
    • Porumbul - savuros și hrănitor
      • Porumb fiert
      • Porumb copt
      • Porumb cu urdă de vaci
      • Rețete din făină de porumb
        • Mămăligă asezonată cu condimente
        • Mămăligă cu condimente și ochiuri în cuib
        • Mămăligă cu tomate și vinete
        • Prăjitură cu mălai și pere
      • Rețete din porumb boabe
        • Salată cu porumb, ciuperci și brânză
        • Salată de porumb și coriandru
        • Salată mexicană cu sos Salsa
    • Quinoa - mama cereală
      • Quinoa fiartă (rețetă de bază)
      • Rețete din quinoa fiartă
        • Tabule cu quinoa
        • Salată de quinoa cu legume
        • Salată de quinoa cu năut
        • Supă cremă de quinoa cu dovleac
        • Supă cremă de quinoa cu țelină
        • Piure de quinoa cu cartofi
        • Desert cu quinoa și lapte de migdale
        • Budincă delicioasă de quinoa
      • Rețete din fulgi de quinoa
        • Gnocchis
        • Crochete din fulgi de quinoa cu ciuperci
        • Sufleu din fulgi de quinoa
        • Gratin din fulgi de quinoa cu cartofi
      • Rețetă din făină de quinoa
        • Pâine
    • Secara - sămânța căldurii interioare
      • Rețete din făină de secară
        • Pâine simplă de secară
        • Chifle de secară
        • Pișcoturi de secară cu semințe
        • Fursecuri mici
      • Rețete din fulgi de secară
        • Fulgi de secară cu kiwi și caju
    • Soia - boabele aurite ale proteinelor vegetale
      • Tonuy sau lapte de soia (rețetă tradițională)
      • Iaurt din lapte de soia
      • Clătite cu lapte de soia
      • Rețete din brânză tofu
        • Brânză de soia - tofu (rețetă tradițională)
        • Kori-tofu (rețetă tradițională)
        • Pateu pentru tartine cu măsline și nuci
        • Pateu de tofu cu spanac
        • Cremă de brânză tofu cu legume și verdețuri
        • Budincă de paste integrale cu brânză tofu
        • Brânză tofu cu sos aromat
      • Rețete din tempeh
        • Tempeh (rețetă tradițională)
        • Tempeh prăjit în stil tradițional indonezian
        • Tempeh dulce-acrișor
        • Tempeh cu sos de tomate și curry
        • Tempeh cu sos alb
        • Natto (prezentare generală)
        • Miso (prezentare generală)
        • Sufu (rețetă tradițională)
      • Rețete din soia boabe
        • Salată de boabe de soia
        • Drob din boabe de soia și ciuperci
        • Chifteluțe din boabe de soia
        • Plăcintă cu soia
        • Drob de soia cu orez
      • Rețete din făină de soia
        • Supă de roșii cu soia
        • Diferite sosuri din soia (shoyu, tamari, miso)
        • Tamari (prezentare generală)
        • Shoyu (rețetă tradițională)
    • Susanul - cel care prelungește viața
      • Salată afrodiziacă
      • Prăjiturele cu susan
      • Clătite din ceapă cu semințe de susan
      • Prăjiturele din susan, gris și curmale
    • Semințele oleaginoase - miezul plin de energia vieții
      • Migdale cu fasole verde
      • Migdale cu broccoli
      • Salată de nuci
      • Salată de linte cu nuci
      • Mere coapte cu fistic
      • Salată Exotic Fruct
      • Desert cu nuci
      • Trufe răcoritoare de ciocolată
    • Sucuri și nectaruri - proteine naturale instant
      • Sucuri din fructe, legume și plante
        • Cocktail-uri de sucuri vitalizante
          • Cocktail cu suc de grâu verde regenerant
          • Nutritiv cu ananas
          • Cocktail antioxidant cu suc de orz verde
          • Energizant din orz verde cu miere
          • Bază vitală
          • Tonic proaspăt
          • Nutritiv verde
          • Rețete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect tonic rapid și eficient
        • Cocktail-uri de sucuri detoxifiante
          • Purificator
          • Miracol verde pur
          • Natura primăvara
          • Rețete pentru prepararea unor sucuri simple cu efect purificator rapid și eficient
        • Sucuri imunostimulatoare
          • Puterea ursului
          • Orange imunoprotector
          • Rețete pentru prepararea unor sucuri imunostimulatoare simple,
          • rapide și eficiente
      • Nectaruri din fructe, legume și plante medicinale
        • Nectaruri cu apă plată
          • Fructele muntelui
          • Mereu verde
          • Sănătate curată
        • Nectaruri cu lapte vegetal
          • Sferă de energie
          • Cremă deliciul fructelor
          • Nectarul zânelor
        • Nectaruri cu macerate din plante
          • Mental fresh
          • Vitalitate forte
          • Nectar vital amarant
        • Nectaruri cu sucuri de fructe și legume
          • Putere din orz verde
          • Verde pur de primăvară
          • Exotic delight
  • ANEXE - VINDECĂTORII NATURALI - SURSE VEGETALE DE PROTEINE, AMINOACIZI ȘI FIBRE
    • Surse vegetale care conțin proteine
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial valină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial triptofan
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial izoleucină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial leucină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial lizină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial metionină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial fenilalanină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul esențial treonină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul arginină
    • Surse vegetale care conțin acidul aspartic
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul cisteină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul cistină
    • Surse vegetale care conțin acidul glutamic
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul glutamină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul glicină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul histidină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul prolină
    • Surse vegetale care conțin aminoacidul tirozină
    • Surse vegetale care conțin fibre
  • PARABOLA BOBULUI DE GRÂU
  • GLOSAR DE TERMENI
  • BIBLIOGRAFIE