0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Politică
 3. Războiul climatic
Carte

Războiul climatic

Războiul climatic. Editura Daksha
Cumpăr

Planul militar de subjugare a naturii

Autor(i): Jerry E. Smith
Editura: Daksha
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 328 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

„Există unele rapoarte care susțin, spre exemplu, că unele țări au încercat să construiască ceva asemănător cu virusul Ebola, și că aceasta ar fi un fenomen extrem de periculos. Alvin Toffer a scris despre acest lucru vorbind despre un grup de oameni de știință, care încearcă în laboratoarele lor să inventeze anumite tipuri de agenți patogeni cu specificitate etnică, care ar putea elimina anumite grupuri etnice sau rase; iar alții proiectează un anumit gen de inginerie, anumite tipuri de insecte care pot distruge culturi specifice. Alții sunt angajați chiar într-un gen de terorism ecologic prin care pot altera clima, declanșa cutremure sau vulcani de la distanță prin utilizarea undelor electromagnetice.

Prin urmare, există multe minți ingenioase care lucrează acum pentru a găsi modalități prin care să reverse teroarea asupra altor națiuni. Este real și acesta este motivul pentru care trebuie să ne intensificăm eforturile.“(William S. Cohen, Secretarul Apărării Statelor Unite, 1997)

Această declarație făcută de William S. Cohen în tipul mandatului său de Secretar al Apărării al Statelor Unite face parte din discursul său din deschiderea Conferinței asupra Terorismului, Armelor de Distrugere în Masă și Strategiei Statelor Unite, ținut la 28 aprilie 1997 la Universitatea Georgia din Athens. Prin urmare aceasta poate fi considerată poziția oficială a guvernului Statelor Unite, cel puțin la momentul respectiv.

Zbigniev Kazimierz Brzezinski, om de știință și politician polono-american, geostrateg și demnitar, care a activat ca și Consilier pe Probleme de Securitate Națională pentru președintele Jimmy Carter din 1997 până în 1981, a scris în cartea sa din 1970, Between Two Ages:

„Este ironic să ne amintim că în 1878 Friedrich Engels a proclamat, referitor la războiul Franco-Prusac «armele utilizate au atins un nivel de perfecțiune atât de înalt, încât orice progres viitor, care să aibă o influență revoluționară, nu mai este posibil».

Nu doar că noi arme au fost dezvoltate, dar câteva dintre conceptele fundamentale de geografie și strategie au fost modificate fundamental; controlul spațiului și al climei au înlocuit canalul Suez sau Gibraltar ca elemente cheie de strategie.“

După evenimente cum ar fi tsunamiul asiatic din ziua Crăciunului 2004 și sezonul uraganelor din Atlantic în 2005, care a bătut toate recordurile, multă lume s-a întrebat cât de „naturale“ au fost acele dezastre naturale. Este posibil să fi fost implicați teroriști sau state paria? Oare chiar este posibil „să alterăm clima, să declanșăm cutremure, vulcani de la distanță prin utilizarea undelor electromagnetice?“ Oare „controlul climei“ a devenit un element cheie al strategiei naționale?

Deși utilizarea undelor electromagnetice (armele de radio-frecvență) este extrem de dificil de dovedit, există multe astfel de arme, atât în cadrul arsenalului cât și pe planșeta proiectanților. Secretarul Cohen nu le-a inventat pur și simplu ca manevră pentru a obține finanțare pentru eforturile împotriva terorismului. Era la curent cu ele, și așa ar trebui să fim și noi.

Cuprinsul cărţii: „Războiul climatic“

 • Introducere
 • Cei care aduc ploaia
 • Modificarea climei în secolul douăzeci
 • Cutremure la cerere?
 • Legislația ENMOD
 • HAARP
 • Dâre chimice?
 • Geoingineria
 • Concluzie
 • Despre autor
 • Anexe