0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. 0.htm
  3. Secretul Shambalei
Carte

Secretul Shambalei

Secretul Shambalei. Editura Mix
CumpărDetalii carte

În căutarea celei de a 11-a Viziuni

Autor(i): James Redfield
Editura: Mix
Anul apariţiei: 2002
Pagini: 256 (13x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Din cea de-a treia carte din seria deschisă de „Profeţiile de la Celestine“, vom afla care este originea intuiţiilor care au impact asupra vieţii fiecăruia dintre noi.

Gradat vom experimenta şi noi odată cu eroii călătoriei iniţiatice, transformările interioare necesare pentru a avea acces la un nou nivel de conştiinţă, iar în final vom descoperii cu plăcută uimire că viziunea noastră asupra universului a devenit mai bogată, mai nuanţată, că există o extraordinară şi adesea nebănuita ordine în aparentul haos ce ne înconjoară.

Fragment din carte

O rugăciune care îi cere lui Dumnezeu să intervină se face în ipoteza că Dumnezeu poate să intervină numai dacă decide să onoreze această cerere şi de a ne asuma că noi nu avem alt rol decât acela de a cere.

Cealaltă formă de rugăciune asumă că Dumnezeu poate şi vrea, dar legea existenţei umane este astfel stabilită încât împlinirea cererii depinde în mare măsură de credinţa noastră şi lucrul cerut se poate petrece.

Aşa că rugăciunea trebuie să fie o afirmaţie care să spună cu glas tare această credinţă.

În studiu se spune că acest tip de rugăciune este cel mai eficient.

Am dat din cap. Începeam să înţeleg.

Omul a privit o clipă în zare, adâncit în gânduri, şi a vorbit din nou:

– Toate marile rugăciuni din Biblie sunt afirmaţii, nu cereri. Gândeşte-te la Tatăl Nostru: „Facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe Pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi, şi ne iartă nouă greşelile noastre…“ Nu spune „te rog să ne dai ceva de mâncare“ sau „te rog se ne ierţi“. Afirmă că aceste lucruri sunt gata să se petreacă şi asumă în credinţă că aşa va fi, şi atunci aşa este.

A tăcut din nou, ca şi cum ar fi aşteptat o întrebare. Zâmbea.

Mi-a venit şi mie să zâmbesc. Buna lui dispoziţie era molipsitoare.

– Unii oameni de ştiinţă s-au apucat să teoretizeze, a continuat el, şi spun că aceste noutăţi implică altceva, de o mare importanţă pentru fiecare în parte. Spun că dacă aşteptările noastre şi credinţa noastră fac rugăciunea să „funcţioneze“, atunci fiecare poate deveni o forţă în acest tip de energie în lume, fie că ştie, fie că nu. Vezi unde duce asta?

A continuat fără să-mi lase timp să răspund:

– Dacă rugăciunea este o afirmaţie bazată pe aşteptările noastre, pe credinţa noastră, atunci tot ceea ce ne dorim poate avea acest efect. Ne rugăm, practic, tot timpul pentru ceva în viitorul nostru sau al altora, şi nu ştim…

M-a privit de parcă tocmai scăpase din mână o bombă.

– Îţi dai seama? A continuat. Ştiinţa confirma acum cunoaşterea pe care au avut-o cei mai ezoterici mistici ai tuturor religiilor. Toţi au spus că avem o influenţă mentală şi spirituală asupra lucrurilor care ni se întâmplă în viaţă. Adu-ţi aminte de scripturi, cum credinţa cât un bob de muştar putea muta munţii din loc! Ce-ar fi dacă această calitate ar fi secretul adevăratului succes în viaţă, ar crea comunitatea adevărată…