0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Alimentație sănătoasă
  3. Cărți: Rețete culinare
  4. Sirop și nectar din fructe, flori și plante medicinale
Carte

Sirop și nectar din fructe, flori și plante medicinale

Sirop și nectar din fructe, flori și plante medicinale. Editura MAST
Cumpăr
Autor(i): Georg Innerhofer
Editura: MAST
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 189 (13x20 cm)
Preţ: 13,97 Lei
Disponibilitate: în stoc

Cartea „Sirop și nectar din fructe, flori și plante medicinale“ cuprinde o serie de rețete pentru obținerea siropului și a nectarului pornind de la diferite materii prime: fructe, flori și plante medicinale.

Preparatele păstrează multe din caracteristicile naturale ale acestora astfel încât unele dintre sortimentele de sirop și nectar sunt recomandate și ca adjuvante în tratarea unor afecțiuni.

Autorul nu uită să prezinte și moda mai nouă de utilizare a siropului și nectarului în prepararea diferitelor cocteiluri.

Din cuprinsul cărții:

  • Fructe, plante medicinale și flori recomandate
  • Aparate si ustensile
  • Sucul brut folosit la prepararea nectarului și siropului
  • Prepararea siropului
  • Prepararea nectarului
  • Rețete
Numai preparând în casă siropul și nectarul de care aveți nevoie obțineți siguranța unor băuturi autentice, naturale.

Cuprinsul cărţii: „Sirop și nectar din fructe, flori și plante medicinale“

  • Cuvânt înainte
  • Introducere
    • Nectarul
    • Siropul
  • Sortimente de băuturi
    • Sucul de fructe
    • Nectarul de fructe
    • Siropul
      • Siropul din plante medicinale
    • Băutură din suc de fructe
  • Băuturile obținute cu ajutorul storcătorului cu aburi
  • Cantitatea totală de zahăr și cantitatea totală de substanță uscată
    • Cantitatea totală de zahăr
    • Substanța uscată
  • Aportul de sănătate
  • Siropul bio și nectarul bio
  • Fructe, plante medicinale și flori potrivite pentru prepararea băuturilor
  • Proprietățile fructelor
    • Mărul
    • Para
    • Gutuia
    • Caisa
    • Piersica
    • Pruna
    • Corcodușe
    • Porumbele
    • Coacăze
    • Agrișe
    • Căpșuni
    • Struguri
    • Fructe de soc
    • Fructe de scoruș
    • Cătina
    • Portocale, lămâi
  • Caracteristici ale plantelor medicinale și florilor
    • Melisa
    • Menta
    • Vinărița
    • Florile de soc
    • Florile de mălin
    • Crețușca
    • Menta indiană
    • Flori de trandafir
    • Păpădia
    • Floarea de salcâm
  • Instrumente necesare
  • Sucul brut folosit pentru prepararea siropului și a nectarului limpede
  • Calitățile pe care trebuie să le aibă sucul
  • Procesul propriu-zis de extragere a sucului
    • Stoarcerea fructelor
      • Pregătirea fructelor
      • Zdrobirea și tratarea enzimatică
    • Obținerea sucului cu ajutorul storcătorului cu abur
    • Extracția cu abur
    • Tratarea sucului
      • Aditivi de limpezire
      • Tratarea enzimatică
      • Limpezirea
  • Prepararea siropului
    • Siropul
      • Siropul din plante medicinale sau flori
      • Siropul din fructe
      • Îmbutelierea siropului
      • Cum se procedează în industrie
  • Prepararea nectarului
    • Nectarul
      • Sucuri din fructe acre
      • Soiuri de fructe potrivite
      • Nectarul limpede
      • Nectarul cu pulpă
    • Ingrediente pentru prepararea nectarului
      • Apa
      • Zahărul
      • Acidul
    • Prepararea și îmbutelierea
    • Cum se procedează în industrie
  • Factorii care determină calitatea produselor
    • Aspectul
    • Stabilitatea culorii
    • Limpezimea
    • Intensitatea mirosului și gustului
  • Asigurarea calității
  • Durabilitatea siropului și a nectarului
    • Pasteurizarea
    • Conținutul de zahăr
    • Conservarea chimică
  • Greșeli în prepararea siropului și nectarului
    • Mucegaiul
    • Fermentația alcoolică
    • Gelatinizarea
    • Zaharisirea
    • Oxidarea
  • Rețete
    • Mierea de păpădie
    • Sirop din flori de cireș amar
    • Sirop din plante medicinale
    • Sirop de vinăriță
    • Siropul de melisă
    • Siropul din flori de soc
    • Siropul din mentă piperată
    • Sirop de salcâm rotund
    • Sirop din flori de tei
    • Siropul din flori de trandafir
    • Siropul de mentă indiană
    • Siropul de crețușcă
    • Siropul de lămâiță
    • Siropul de ghimbir
    • Siropul de zmeură
    • Siropul de lămâie
    • Sirop de citrice
    • Siropul din fructe de soc
    • Siropul de căpșuni
    • Siropul de coacăze
    • Siropul de cireșe
    • Sirop din muguri de pin
    • Siropul de pătlagină
    • Siropul de isop
    • Nectarul de pere
    • Nectar de struguri
    • Nectarul de piersici
    • Nectarul din coarne
    • Nectarul din caise
    • Nectarul de cătină
    • Nectarul de gutui
    • Nectarul de vișine
    • Nectarul de căpșuni
    • Nectarul de coacăze
  • Cockteiluri cu sirop și nectar
    • Summer delight
    • Apus de soare
    • Apple cool
    • Cheny dream
    • Trandafirul alb
    • Cockteilul Bellini
    • Red Mojito
    • Mojito
    • Havana cu zmeură
    • Sex on the beach
    • Holla-Colada
    • Fulgi de zăpadă
  • Anexă
    • Valorile medii ale conținutului unor fructe importante
  • E-urile din sirop și nectar