0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Medicină Naturistă
 3. Cărţi: Fitoterapie
 4. Terapia prin flori
Carte

Terapia prin flori

Terapia prin flori. Editura Herald
Detalii carte

Autor(i): Dr. Edward Bach,
Editura: Herald
Colecţia: Terapia
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Terapia prin flori“ conţine de fapt trei cărţi ale dr. Edward Bach, respectiv: „Eliberează-te pe tine însuţi“, „Vindecă-te singur“, „Cei 12 vindecători şi alte remedii“ şi prezintă treizecişiopt de remedii ale dr. Bach şi aplicarea lor în orice situaţie, alături de descoperirile lui despre natura bolii şi a modalităţii naturale de a o învinge - permiţând miraculosului organism uman să-şi găsească propria cale spre vindecare.

Extrase din esenţa florilor sălbatice prin puterea soarelui, remediile florale Bach dau rezultate care derutează medicina convenţională.

Demersul revoluţionar al dr. Bach de a vindeca prin personalitatea pacientului a stârnit o mulţime de controverse. Totuşi, şase decenii au demonstrat eficacitatea terapiei florale în mii de cazuri.

Terapia originală cu remedii florale Bach se bazează pe descoperirile medicului şi filozofului englez Edward Bach care, inspirat fiind, într-un moment dificil al vieţii sale, înţelege legătura dintre corpul şi spiritul uman.

Dr. Bach pleacă de la premiza că toate bolile care afectează organismul uman au ca origine dezechilibre sufleteşti şi/sau spirituale. Aceste dezechilibre din plan subtil-energetic provin, după el, de la felul eronat al omului modern de a vedea şi înţelege lucrurile şi evenimentele care-l înconjoară, ceea ce aduce cu sine tot felul de stări şi comportamente negative: culpabilitate, autodistrugere, invalidare, absenţa perspectivelor, neîncredere în viitor.

Dr. Eduard Bach a identificat şi studiat treizecişiopt de stări sufleteşti susceptibile să genereze dezechilibre mai mult sau mai puţin grave în fiinţa umană, cu consecinţe asupra stării sale de sănătate. Este interesant de observat faptul că acestea se regăsesc în egală măsură la toate popoarele globului (cu mici diferenţe), fără deosebire de cultură, religie sau altele. S-ar putea spune că dr. Edward Bach a identificat acele trăsături aparţinand conştiinţei umane colective.

Aceste abateri de la starea de armonie cu efecte distructive la nivel energetic blochează accesul intuitiv la „ghidul interior“, slăbesc sistemul imunitar şi, acţionând succesiv pe toate planurile, fac posibilă apariţia bolilor de tot felul: psihice sau fizice sau împiedică vindecarea bolilor deja existente.

Terapia având la bază remediile florale Bach îşi propune să restabilească echilibrul psihic al subiectului, eliminându-i gândurile inconştiente negative, distructive pentru fiinţa sa. Terapia cu remediile florale Bach este o terapie dinamică punând în acţiune forţele de autovindecare pe care fiinţa umană le posedă în mod nativ prin reconectare la „ghidul interior“ care ştie şi poate să acţioneze pentru armonizarea şi echilibrarea globală. Cele 38 de esenţe florale ale dr. Edward Bach se bazează pe flori sau arbori care cresc în sălbăticie, iar modul lor de preparare este asemănător cu cel al produselor homeopatice de diluţie înaltă. Dr. Edward Bach nu alege plantele pe criterii nutriţionale şi nu este vorba de plante medicinale în sensul obişnuit al cuvântului. Mai mult, acestea nu conţin nici substanţe nocive. În ceea ce priveşte efectele lor secundare, ca şi în cazul produselor homeopatice, cum nu se poate vorbi de substanţe active (ca la medicamentele alopate), nu se poate vorbi nici de o acţiune directă pe corpul fizic, deci nici de efecte nedorite nu poate fi vorba. Remediile florale actioneaza numai asupra corpului emoţional al omului. Prin urmare, aceste produse pot fi asociate sau nu cu alte tratamente, alopate, homeopate sau de orice alt fel.

Remediile florale Bach pot fi folosite în:

 • În dezvoltarea personală: pentru aceia care doresc o lărgire a câmpului conştiinţei, şlefuirea caracterului şi eliminarea gândurilor inconştiente negative care sunt responsabile de întreruperea legăturii cu „ghidul interior“.
 • În perioade de stres major sau crize existenţiale: cauzele pot fi diverse, de la şoc emoţional (şomaj, accidente, doliu etc.), la stresul zilnic, cumulativ, resimţit de omul modern care trăieşte excesiv de mult timp în zumzetul citadin, rupt de Natură şi, nu în ultimul rând, schimbările majore care, prin tenta de nou şi, deci, necunoscut, trezesc teama prin pierderea reperelor.
 • Boli grave, cronice: completând în mod fericit medicaţia alopată, homeopată sau de orice altă natură, remediile florale Bach acţionează la nivel emoţional ajutând persoana să-şi depăşească temerile şi să colaboreze activ prin îndepărtarea acelor gânduri inconştiente care împiedică conectarea resurselor proprii de vindecare.

Cuprinsul cărţii: „Terapia prin flori“

 • Cuvânt înainte
 • Dr. Edward Bach şi remediile sale florale
 • ELIBEREAZĂ-TE PE TINE ÎNSUŢI
 • VINDECĂ-TE SINGUR
 • CEI 12 VINDECĂTORI ŞI ALTE REMEDII
  • Introducere
  • Remediile şi indicaţiile lor
  • Metode de dozaj
  • Metode de preparare
   • Metoda luminii soarelui
   • Metoda fierberii
 • Lista celor de remedii cu denumirile lor botanice