0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Medicină Naturistă
 3. Cărți: Fitoterapie
 4. Terapia prin flori
Carte

Terapia prin flori

Terapia prin flori. Editura Herald
Autor(i): Dr. Edward Bach,
Editura: Herald
Colecţia: Terapia
Anul apariţiei: 2008
Pagini: 160 (13x20 cm)
Preţ: 26,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Terapia prin flori“ conține de fapt trei cărți ale dr. Edward Bach, respectiv: „Eliberează-te pe tine însuți“, „Vindecă-te singur“, „Cei 12 vindecători și alte remedii“ și prezintă treizecișiopt de remedii ale dr. Bach și aplicarea lor în orice situație, alături de descoperirile lui despre natura bolii și a modalității naturale de a o învinge - permițând miraculosului organism uman să-și găsească propria cale spre vindecare.

Extrase din esența florilor sălbatice prin puterea soarelui, remediile florale Bach dau rezultate care derutează medicina convențională.

Demersul revoluționar al dr. Bach de a vindeca prin personalitatea pacientului a stârnit o mulțime de controverse. Totuși, șase decenii au demonstrat eficacitatea terapiei florale în mii de cazuri.

Terapia originală cu remedii florale Bach se bazează pe descoperirile medicului și filozofului englez Edward Bach care, inspirat fiind, într-un moment dificil al vieții sale, înțelege legătura dintre corpul și spiritul uman.

Dr. Bach pleacă de la premiza că toate bolile care afectează organismul uman au ca origine dezechilibre sufletești și/sau spirituale. Aceste dezechilibre din plan subtil-energetic provin, după el, de la felul eronat al omului modern de a vedea și înțelege lucrurile și evenimentele care-l înconjoară, ceea ce aduce cu sine tot felul de stări și comportamente negative: culpabilitate, autodistrugere, invalidare, absența perspectivelor, neîncredere în viitor.

Dr. Eduard Bach a identificat și studiat treizecișiopt de stări sufletești susceptibile să genereze dezechilibre mai mult sau mai puțin grave în ființa umană, cu consecințe asupra stării sale de sănătate. Este interesant de observat faptul că acestea se regăsesc în egală măsură la toate popoarele globului (cu mici diferențe), fără deosebire de cultură, religie sau altele. S-ar putea spune că dr. Edward Bach a identificat acele trăsături aparținand conștiinței umane colective.

Aceste abateri de la starea de armonie cu efecte distructive la nivel energetic blochează accesul intuitiv la „ghidul interior“, slăbesc sistemul imunitar și, acționând succesiv pe toate planurile, fac posibilă apariția bolilor de tot felul: psihice sau fizice sau împiedică vindecarea bolilor deja existente.

Terapia având la bază remediile florale Bach își propune să restabilească echilibrul psihic al subiectului, eliminându-i gândurile inconștiente negative, distructive pentru ființa sa. Terapia cu remediile florale Bach este o terapie dinamică punând în acțiune forțele de autovindecare pe care ființa umană le posedă în mod nativ prin reconectare la „ghidul interior“ care știe și poate să acționeze pentru armonizarea și echilibrarea globală. Cele 38 de esențe florale ale dr. Edward Bach se bazează pe flori sau arbori care cresc în sălbăticie, iar modul lor de preparare este asemănător cu cel al produselor homeopatice de diluție înaltă. Dr. Edward Bach nu alege plantele pe criterii nutriționale și nu este vorba de plante medicinale în sensul obișnuit al cuvântului. Mai mult, acestea nu conțin nici substanțe nocive. În ceea ce privește efectele lor secundare, ca și în cazul produselor homeopatice, cum nu se poate vorbi de substanțe active (ca la medicamentele alopate), nu se poate vorbi nici de o acțiune directă pe corpul fizic, deci nici de efecte nedorite nu poate fi vorba. Remediile florale actioneaza numai asupra corpului emoțional al omului. Prin urmare, aceste produse pot fi asociate sau nu cu alte tratamente, alopate, homeopate sau de orice alt fel.

Remediile florale Bach pot fi folosite în:

 • În dezvoltarea personală: pentru aceia care doresc o lărgire a câmpului conștiinței, șlefuirea caracterului și eliminarea gândurilor inconștiente negative care sunt responsabile de întreruperea legăturii cu „ghidul interior“.
 • În perioade de stres major sau crize existențiale: cauzele pot fi diverse, de la șoc emoțional (șomaj, accidente, doliu etc.), la stresul zilnic, cumulativ, resimțit de omul modern care trăiește excesiv de mult timp în zumzetul citadin, rupt de Natură și, nu în ultimul rând, schimbările majore care, prin tenta de nou și, deci, necunoscut, trezesc teama prin pierderea reperelor.
 • Boli grave, cronice: completând în mod fericit medicația alopată, homeopată sau de orice altă natură, remediile florale Bach acționează la nivel emoțional ajutând persoana să-și depășească temerile și să colaboreze activ prin îndepărtarea acelor gânduri inconștiente care împiedică conectarea resurselor proprii de vindecare.

Cuprinsul cărţii: „Terapia prin flori“

 • Cuvânt înainte
 • Dr. Edward Bach și remediile sale florale
 • ELIBEREAZĂ-TE PE TINE ÎNSUȚI
 • VINDECĂ-TE SINGUR
 • CEI 12 VINDECĂTORI ȘI ALTE REMEDII
  • Introducere
  • Remediile și indicațiile lor
  • Metode de dozaj
  • Metode de preparare
   • Metoda luminii soarelui
   • Metoda fierberii
 • Lista celor de remedii cu denumirile lor botanice