0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Evoluție spirituală
 4. Un secret mai profund
Carte

Un secret mai profund

Un secret mai profund. Editura Mix
Cumpăr

Ce dorește viața de la tine

Autor(i): Annemarie Postma
Editura: Mix
Colecţia: Înțelepciunea practică
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 137 (13x20 cm)
Preţ: 19,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Autoarea afirma că „Legea atracției“ este doar una dintre legile creației și dacă ceea ce noi ne dorim vine în contradicție cu oricare dintre celelalte legi - care fac ca în acest univers să existe și să se păstreze (în ciuda aparențelor) o tainică armonie - dorința noastră nu are nici o șansă să se realizeze, oricât am „mentaliza-o“ noi.

După ce ne aduce cu picioarele pe pământ, împărtășindu-ne acest „crud“ adevăr, autoarea ne arată și ce este de făcut pentru ca în viața noastră să apară acea împlinire după care toți tânjim, pentru că chiar dacă în aparență ne dorim un televizor mai nou, o casă mai mare, un partener mai bun, o sănătate perfectă etc., toate aceste dorințe nu sunt de fapt decât o traducere într-un plan grosier a unei aspirații profunde către împlinire.

Printr-o adresare directă, plină de foarte mult bun simț, înțelepciune, umor și… exemple, autoarea ne prezintă și ne ajută să înțelegem în profunzime sensul celor 12 legi ale creației, legi care dacă sunt înțelese și respectate ne conduc spre o viață împlinită pe multiple planuri.

Gradat citind, înțelegând și punând în practică cele aflate din carte vom învăța printre altele să discernem de ce vrem ceea ce vrem, ce înseamnă faptul că anumite dorințe se împlinesc foarte greu sau deloc, vom învăța ce înseamnă responsabilitatea pe care o implică crearea vieții pe care o dorim, vom afla cât de înțelept este Dumnezeu care în loc să ne dea ceea ce cerem ne dă ceea ce avem cu adevărat nevoie și tot felul de astfel de învățături care ne pot fi de mare folos în viață.

Dacă ați citit cartea „Secretul“, fiți pregătiți pentru un șoc deoarece veți avea surpriza să vedeți cum sunt modificate (nuanțate, clarificate) anumite elemente cheie din „Secretul“ pentru că în această carte ideea esențială nu este faptul că putem obține ușor orice, aici idea principală fiind mai degrabă faptul că trebuie să ne cunoaștem cât mai bine pentru a putea să cerem și să obținem ce avem cu adevărat nevoie.

Așadar, cartea prezintă o abordarea mult mai realistă a subiectului „Legea atracției“ făcându-ne să vedem implicațiile pe care dorințele noastre le au atât asupra noastră cât și asupra celorlalți și arătându-ne că pentru a putea să primim ceea ce cerem trebuie să învățăm… să dăruim ceea ce cerem!

Dacă vreți o rețetă în 5 pași de a obține ușor orice, cartea „Un secret mai profund“ nu este pentru dumneavoastră, însă dacă vă doriți să înțelegeți care este menirea dumneavoastră în această viață, ce rol aveți de jucat în piesa ce se joacă permanent în acest univers atunci informațiile din această carte vă pot fi de mare folos.

Informațiile evident că nu sunt noi însă cartea este foarte drăguță și este scrisă într-un mod clar, captivant și pe înțelesul tuturor ceea ce o face un cadou perfect.

Fragment din carte:

Puterea atenției și a intenției este enormă; cu toate că poate nu realizăm acest lucru, ea este cea care ne face să fim creatorii propriului destin. «Legea atracției» nu este însă o lege izolată. Ea face parte dintr-un model complex, în care se regăsesc mai multe legi universale care interacționează pentru a asigura descoperirea satisfacției depline în viață și atingerea țelului propus. Cartea «Secretul» ne dezvăluie numai un pas important pe o cale care duce foarte departe, către o profundă înțelegere a naturii proprii și a scopului nostru în viață.

Ce nu afirmă cartea «Secretul» este nevoia noastră de a ne cunoaște pe noi înșine, înainte de a ne împlini visurile. Pentru a avea viața la care aspirăm trebuie mai întâi să aflăm din ce anume creăm realitatea. Mulți oameni își creează inconștient circumstanțele vieții servindu-se în acest scop de o parte din ei înșiși pe care nu o cunosc și nici nu doresc să o cunoască. Este vorba de acea parte caracterizată, înainte de toate, de îndoiala în puterile proprii, teamă, resentimente, gânduri negative, complexe de vinovăție și suferință. Efectele intențiilor noastre sunt influențate de puritatea sursei din care provin. Înainte de a lansa afirmații mentale către univers, este nevoie să înțelegem de ce dorim un anumit lucru și de unde vine acea dorință. Înainte de a fi capabili să utilizăm efectiv puterea creației trebuie să ajungem la miezul ființei noastre.

Creatorii «Secretului» știau foarte bine că majoritatea oamenilor sunt în căutarea unei rețete miraculoase – a unei soluții de-a gata pentru toate problemele lor – și că foarte mulți alții se focalizează preponderent asupra dorințelor materiale: apariția bruscă a perechii ideale (sau a unui televizor nou, cu ecranul plat etc.), pare mult mai realizabilă și mai atrăgătoare decât dobândirea cunoașterii interioare asupra contribuției noastre unice la scopul vieții.

Cu toate acestea, secretul real se ascunde în «Secretul». Aceia care dobândesc auto-cunoașterea și devin mai iubitori, mai bogați și mai liberi interior au mai mult de dăruit. Iar aceia care au mai mult de dăruit vor fi uimiți să afle cât de mult are universul să le dăruiască lor și cât de multe secrete le va împărtăși viața.

Noi suntem reflectarea directă a universului, al cărui potențial nu are sfârșit. Nu este nimic ce nu putem atinge. Aceasta nu înseamnă însă că putem supune universul voinței noastre.

Universul știe exact ce ne dorim; el aude fiecare gând și fiecare dorință a noastră. Pe de altă parte, el vede și de unde vin aceste dorințe și, mai cu seamă, dacă împlinirea lor ne va fi sau nu de folos. Universul cunoaște scopul nostru în viață și ne poate spune dacă, prin felul în care am ales să trăim, ne îndreptăm sau nu către îndeplinirea lui. Universul este inteligent, plin de iubire și generos; el ne dă exact ceea ce îi cerem, dar nu întotdeauna ceea ce credem noi că ne trebuie.

Universul nu răspunde dacă ne etalăm nevoile. El iubește oamenii puternici, autentici, cu suficientă stimă de sine încât să intre în relație cu el ca parteneri egali. El dorește să știe dacă avem curajul să participăm activ la construirea propriului destin. Numai atunci își va mobiliza toate forțele pentru a ne ajuta să ne atingem potențialul.

Cartea „Un secret mai profund“ vă va învăța cum să lucrați cu universul pe toate nivelele importante ale existenței voastre. Vă va arăta cum să vă creați viața pe care o doriți, cea pentru care v-ați născut – nu din fantezia de a vă vedea toate dorințele împlinite în chip magic, ci lucrând sistematic cu cele douăsprezece legi ale creației, dintre care legea atracției reprezintă o mică parte. Toate aceste legi alcătuiesc adevărata voastră putere creatoare.

În fiecare dintre capitolele care urmează este tratat modul în care operează câte una dintre cele douăsprezece legi ale creației, încheindu-se cu un set de sugestii pe care să le puneți în aplicare în viața voastră. Multe dintre aceste sugestii necesită o auto-examinare prealabilă, pe care o puteți realiza fiecare în felul care vi se potrivește – unii ținând un jurnal, alții meditând asupra chestiunilor majore ale existenței. La sfârșitul cărții, este descrisă o tehnică de meditație pe care o puteți găsi utilă scopului de a afla răspuns la întrebările voastre.

Cuprinsul cărţii: „Un secret mai profund“

 • PREFAȚĂ
  • Introducere Cele douăsprezece legi ale Creației
 • A VREA
  • Legea 1: Eliberează-ți voința
  • Legea 2: Să vrei cu inima
  • Legea 3: Să știi de ce vrei ceea ce vrei
  • Legea 4: Să crezi în ceea ce vrei
 • A DECIDE
  • Legea 5: Ia o decizie, fă o alegere
  • Legea 6: Recunoaște-ți tendințele negative
  • Legea 7: Învață să treci mai departe
  • Legea 8: Trăiește în prezent
 • A-ȚI ASUMA RESPONSABILITATEA
  • Legea 9: Acceptă-ți responsabilitatea
  • Legea 10: Consolidează-ți respectul de sine
  • Legea 11: Dăruiește ceea ce vrei să primești
  • Legea 12: Cunoaște-ți scopul
 • MEDITAȚIA AVÂND CA TEMĂ: UN SECRET MAI PROFUND
 • POSTFAȚĂ
 • BIBLIOGRAFIE