0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărţi: Dezvoltare personală
 3. Cărţi: Evoluţie spirituală
 4. Un secret mai profund
Carte

Un secret mai profund

Un secret mai profund. Editura Mix
CumpărDetalii carte

Ce doreşte viaţa de la tine

Autor(i): Annemarie Postma
Editura: Mix
Colecţia: Înţelepciunea practică
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 137 (13x20 cm)
Preţ: 19,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Autoarea afirma că „Legea atracţiei“ este doar una dintre legile creaţiei şi dacă ceea ce noi ne dorim vine în contradicţie cu oricare dintre celelalte legi - care fac ca în acest univers să existe şi să se păstreze (în ciuda aparenţelor) o tainică armonie - dorinţa noastră nu are nici o şansă să se realizeze, oricât am „mentaliza-o“ noi.

După ce ne aduce cu picioarele pe pământ, împărtăşindu-ne acest „crud“ adevăr, autoarea ne arată şi ce este de făcut pentru ca în viaţa noastră să apară acea împlinire după care toţi tânjim, pentru că chiar dacă în aparenţă ne dorim un televizor mai nou, o casă mai mare, un partener mai bun, o sănătate perfectă etc., toate aceste dorinţe nu sunt de fapt decât o traducere într-un plan grosier a unei aspiraţii profunde către împlinire.

Printr-o adresare directă, plină de foarte mult bun simţ, înţelepciune, umor şi… exemple, autoarea ne prezintă şi ne ajută să înţelegem în profunzime sensul celor 12 legi ale creaţiei, legi care dacă sunt înţelese şi respectate ne conduc spre o viaţă împlinită pe multiple planuri.

Gradat citind, înţelegând şi punând în practică cele aflate din carte vom învăţa printre altele să discernem de ce vrem ceea ce vrem, ce înseamnă faptul că anumite dorinţe se împlinesc foarte greu sau deloc, vom învăţa ce înseamnă responsabilitatea pe care o implică crearea vieţii pe care o dorim, vom afla cât de înţelept este Dumnezeu care în loc să ne dea ceea ce cerem ne dă ceea ce avem cu adevărat nevoie şi tot felul de astfel de învăţături care ne pot fi de mare folos în viaţă.

Dacă aţi citit cartea „Secretul“, fiţi pregătiţi pentru un şoc deoarece veţi avea surpriza să vedeţi cum sunt modificate (nuanţate, clarificate) anumite elemente cheie din „Secretul“ pentru că în această carte ideea esenţială nu este faptul că putem obţine uşor orice, aici idea principală fiind mai degrabă faptul că trebuie să ne cunoaştem cât mai bine pentru a putea să cerem şi să obţinem ce avem cu adevărat nevoie.

Aşadar, cartea prezintă o abordarea mult mai realistă a subiectului „Legea atracţiei“ făcându-ne să vedem implicaţiile pe care dorinţele noastre le au atât asupra noastră cât şi asupra celorlalţi şi arătându-ne că pentru a putea să primim ceea ce cerem trebuie să învăţăm… să dăruim ceea ce cerem!

Dacă vreţi o reţetă în 5 paşi de a obţine uşor orice, cartea „Un secret mai profund“ nu este pentru dumneavoastră, însă dacă vă doriţi să înţelegeţi care este menirea dumneavoastră în această viaţă, ce rol aveţi de jucat în piesa ce se joacă permanent în acest univers atunci informaţiile din această carte vă pot fi de mare folos.

Informaţiile evident că nu sunt noi însă cartea este foarte drăguţă şi este scrisă într-un mod clar, captivant şi pe înţelesul tuturor ceea ce o face un cadou perfect.

Fragment din carte:

Puterea atenţiei şi a intenţiei este enormă; cu toate că poate nu realizăm acest lucru, ea este cea care ne face să fim creatorii propriului destin. «Legea atracţiei» nu este însă o lege izolată. Ea face parte dintr-un model complex, în care se regăsesc mai multe legi universale care interacţionează pentru a asigura descoperirea satisfacţiei depline în viaţă şi atingerea ţelului propus. Cartea «Secretul» ne dezvăluie numai un pas important pe o cale care duce foarte departe, către o profundă înţelegere a naturii proprii şi a scopului nostru în viaţă.

Ce nu afirmă cartea «Secretul» este nevoia noastră de a ne cunoaşte pe noi înşine, înainte de a ne împlini visurile. Pentru a avea viaţa la care aspirăm trebuie mai întâi să aflăm din ce anume creăm realitatea. Mulţi oameni îşi creează inconştient circumstanţele vieţii servindu-se în acest scop de o parte din ei înşişi pe care nu o cunosc şi nici nu doresc să o cunoască. Este vorba de acea parte caracterizată, înainte de toate, de îndoiala în puterile proprii, teamă, resentimente, gânduri negative, complexe de vinovăţie şi suferinţă. Efectele intenţiilor noastre sunt influenţate de puritatea sursei din care provin. Înainte de a lansa afirmaţii mentale către univers, este nevoie să înţelegem de ce dorim un anumit lucru şi de unde vine acea dorinţă. Înainte de a fi capabili să utilizăm efectiv puterea creaţiei trebuie să ajungem la miezul fiinţei noastre.

Creatorii «Secretului» ştiau foarte bine că majoritatea oamenilor sunt în căutarea unei reţete miraculoase – a unei soluţii de-a gata pentru toate problemele lor – şi că foarte mulţi alţii se focalizează preponderent asupra dorinţelor materiale: apariţia bruscă a perechii ideale (sau a unui televizor nou, cu ecranul plat etc.), pare mult mai realizabilă şi mai atrăgătoare decât dobândirea cunoaşterii interioare asupra contribuţiei noastre unice la scopul vieţii.

Cu toate acestea, secretul real se ascunde în «Secretul». Aceia care dobândesc auto-cunoaşterea şi devin mai iubitori, mai bogaţi şi mai liberi interior au mai mult de dăruit. Iar aceia care au mai mult de dăruit vor fi uimiţi să afle cât de mult are universul să le dăruiască lor şi cât de multe secrete le va împărtăşi viaţa.

Noi suntem reflectarea directă a universului, al cărui potenţial nu are sfârşit. Nu este nimic ce nu putem atinge. Aceasta nu înseamnă însă că putem supune universul voinţei noastre.

Universul ştie exact ce ne dorim; el aude fiecare gând şi fiecare dorinţă a noastră. Pe de altă parte, el vede şi de unde vin aceste dorinţe şi, mai cu seamă, dacă împlinirea lor ne va fi sau nu de folos. Universul cunoaşte scopul nostru în viaţă şi ne poate spune dacă, prin felul în care am ales să trăim, ne îndreptăm sau nu către îndeplinirea lui. Universul este inteligent, plin de iubire şi generos; el ne dă exact ceea ce îi cerem, dar nu întotdeauna ceea ce credem noi că ne trebuie.

Universul nu răspunde dacă ne etalăm nevoile. El iubeşte oamenii puternici, autentici, cu suficientă stimă de sine încât să intre în relaţie cu el ca parteneri egali. El doreşte să ştie dacă avem curajul să participăm activ la construirea propriului destin. Numai atunci îşi va mobiliza toate forţele pentru a ne ajuta să ne atingem potenţialul.

Cartea „Un secret mai profund“ vă va învăţa cum să lucraţi cu universul pe toate nivelele importante ale existenţei voastre. Vă va arăta cum să vă creaţi viaţa pe care o doriţi, cea pentru care v-aţi născut – nu din fantezia de a vă vedea toate dorinţele împlinite în chip magic, ci lucrând sistematic cu cele douăsprezece legi ale creaţiei, dintre care legea atracţiei reprezintă o mică parte. Toate aceste legi alcătuiesc adevărata voastră putere creatoare.

În fiecare dintre capitolele care urmează este tratat modul în care operează câte una dintre cele douăsprezece legi ale creaţiei, încheindu-se cu un set de sugestii pe care să le puneţi în aplicare în viaţa voastră. Multe dintre aceste sugestii necesită o auto-examinare prealabilă, pe care o puteţi realiza fiecare în felul care vi se potriveşte – unii ţinând un jurnal, alţii meditând asupra chestiunilor majore ale existenţei. La sfârşitul cărţii, este descrisă o tehnică de meditaţie pe care o puteţi găsi utilă scopului de a afla răspuns la întrebările voastre.

Cuprinsul cărţii: „Un secret mai profund“

 • PREFAŢĂ
  • Introducere Cele douăsprezece legi ale Creaţiei
 • A VREA
  • Legea 1: Eliberează-ţi voinţa
  • Legea 2: Să vrei cu inima
  • Legea 3: Să ştii de ce vrei ceea ce vrei
  • Legea 4: Să crezi în ceea ce vrei
 • A DECIDE
  • Legea 5: Ia o decizie, fă o alegere
  • Legea 6: Recunoaşte-ţi tendinţele negative
  • Legea 7: Învaţă să treci mai departe
  • Legea 8: Trăieşte în prezent
 • A-ŢI ASUMA RESPONSABILITATEA
  • Legea 9: Acceptă-ţi responsabilitatea
  • Legea 10: Consolidează-ţi respectul de sine
  • Legea 11: Dăruieşte ceea ce vrei să primeşti
  • Legea 12: Cunoaşte-ţi scopul
 • MEDITAŢIA AVÂND CA TEMĂ: UN SECRET MAI PROFUND
 • POSTFAŢĂ
 • BIBLIOGRAFIE