0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărţi: Spiritualitate
  3. Cărţi: Zen
  4. Viaţă simplă, inimă profundă
Carte

Viaţă simplă, inimă profundă

Viaţă simplă, inimă profundă. Editura
Detalii carte

Autor(i): Dokusho Villalba
Editura: Elena Francisc Publishing
Colecţia: Zen
Anul apariţiei: 2006
Pagini: 165 (11x18 cm)
Preţ: 10,50 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Întreaga istorie a umanităţii este, de fapt, povestea căutării fericirii.

Am căutat în toate direcţiile posibile, am traversat mări, munţi, şi văzduhuri, ne-am construit case şi ne-am cumpărat maşini din ce în ce mai mari, ca să ne hrănescă iluzia nemurii şi a puterii, am împărţit pământul în teritorii şi ne-am omorât în războaie pentru ele, ne-am speriat de oroarea în care am reuşit să transformăm această lume şi am inventat zei atotputernici care ne-au promis o alta mai bună…

Acum, după ce toate acestea nu au reuşit să ne aducă fericirea, după ce am uitat între timp ce căutam de fapt, acum, când am devenit mai plini de posesiuni şi mai goi ca niciodată, mai comozi, dar mai obosiţi ca niciodată, mai „realizaţi“, dar mai trişti ca niciodată, probabil că a venit timpul să ne dăm bătuţi. Este un drum care nu duce nicăieri.

Un singur loc ne-a rămas neexplorat în toată această aventură. Ne-am încăpăţânat să îl facem uitat, să îl ignorăm, să ne pierdem de el. Locul acela este atât de aproape de noi, atât de intim legat de respiraţia noastră încât, ironic, nici măcar nu mai ştim că există. Locul acela suntem noi. Izvorul păcii, al seninătăţii, al fericirii, Dumnezeu însuşi, suntem noi. Asta ne spun de mii de ani înţelepţii tuturor popoarelor.

Răbdătoare, sufletele noastre ne-au aşteptat să ne convingem. Pentru a nu lăsa loc vreunei îndoieli, sufletele noastre ne-au permis toate experienţele posibile, toate rătăcirile posibile, pentru ca acum, la final de drum, când realizăm că nu mai e loc rămas neexplorat în exterior, teritoriu sau lucru pe care să nu-l fi subjugat, în tăcerea disperării care ne cuprinde, se face auzită vocea celui care ne cheamă Acasă.

A venit momentul să recunoaştem că fericirea noastră interioară nu depinde de cantitatea de bunuri pe care suntem capabili să le producem şi consumăm, nici de nivelul nostru de trai sau de recunoaşterea socială.

Fericirea este în noi, noi suntem Fericirea!

Aceasta este esenţa înţelepciunii zen.

Zenul înseamnă să ne deşteptăm şi să rămânem treji mereu mereu în valul vieţii, în acord cu energiile cosmice, într-un infinit dans al creaţiei.

Cartea „Viaţă simplă, inimă profundă“ cuprinde învăţăturile maestrului zen Dokushô Villalba, învăţături străvechi ale unui om ce aparţine total timpurilor noastre.

Lăsându-le să ne atingă inimile şi conştiinţa, găsindu-le ecoul în propria noastră voce interioară, în lăuntrul nostru încep să lumineze zorii adevăratei, a celei mai înalte înţelepciuni.