0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Gherasim Timuş

Cărţi de Gherasim Timuş

GHERASIM TIMUŞ s-a născut la 14 august 1849 în Iaşi şi a decedat la 22 decembrie 1911 în Bucureşti.

Studii la Seminarul „Veniamin“ de la Socola, cu diferenţă de liceu şi bacalaureat, apoi la Facultatea de Litere din Iaşi şi Bucureşti; diacon de mir; rămas văduv s-a călugărit la Cernica, fiind numit arhidiacon şi predicator la catedrala mitropolitană din Bucureşti, trimis apoi la studii la Facultatea de Teologie din Cernăuţi, unde a obţinut doctoratul.

Profesor de Limba ebraică şi Studiul biblic al Vechiului Testament la Facultatea de Teologie din Bucureşti, în paralel, director al Internatului teologic, decan al Facultăţii; arhiereu titular cu numele „Piteşteanul“, locţiitor de episcop la Argeş, ales apoi episcop eparhiot, unde a păstorit până la moarte.

S-a interesat de bunul mers al vieţii bisericeşti, de refacerea mănăstirilor Turnu şi Stânişoara.A scris, a editat şi a tradus o serie de lucrări teologice şi articole în revista „Biserica Ortodoxă Română“


Cărţi de Gherasim Timuş


Sfintele creştinismului

Sfintele creştinismului. Editura Eikon
Detalii carte

Autor(i): P.S. Gherasim Timuş
Editura: Eikon
Colecţia: Biblioteca ortodoxă
Pagini: 281 (13x20 cm)
Preţ: 0,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

După editarea celebrului Dicţionar Aghiografic (cel mai important dicţionar de acest gen din România), publicat de P.S. Gherasim Timus în Bucureştii anului 1898, iată că acum, un alt manuscris, ce timp de 92 de ani a rămas inedit, manuscris semnat tot de P.S. Gherasim, este publicat şi oferit tuturor celor interesaţi de zidire sufletească.