0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru)

Cărţi de Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru)

Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru) a fost un vraci, un bătrân tămăduitor Sioux. Înainte de a-i relata extraordinara poveste, John Neihardt, scria despre el:

„Trăia undeva între dealurile golaşe la vreo treizeci de kilometri est de agenţie, lângă oficiul poştal Manderson. Cerb Negru era un fel de predicator, mi se spusese - adică, un wichasha wakon, un om sfânt, mare preot - care jucase un rol de oarecare însemnătate în povestea cu Mesia. De asemenea, era văr de-al doilea cu Crazy Horse (Cal Zănatec), şi îl cunoscuse bine pe acest mare conducător… Avea cu siguranţă puteri peste cele ale oamenilor obişnuiţi…“

În John G. Neihardt, poet epic şi liric familiarizat de mulţi ani cu indienii din preerii, Cerb Negru a găsit pe cel în stare să înţeleagă şi să dea forma mesajului său.

Neihardt ştia despre Cerb Negru că acesta era un om sfânt, care jucase un rol însemnat în Mişcarea Mesianică şi care fusese văr de-al doilea cu marea căpetenie Sioux a Războaielor Indiene, Crazy Horse (Cal Zănatec).

Cerb Negru refuzase să-şi relateze viziunea altor albi; pe Neihardt îl primi imediat cu cuvintele: „El a fost trimis să afle ceea ce ştiu, iar eu îl voi învăţa.“


Cărţi de Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru)


Marea Viziune

Marea Viziune. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Povestea lui Black Elk, un om sfânt al poporului Sioux Oglala

Autor(i): Hehaka Sapa (Black Elk - Cerb Negru), John G. Neihardt
Editura: Herald
Colecţia: Şamanism
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 272 (13x20 cm)
Preţ: 32,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Marea Viziune (Black Elk Speaks) este cartea-mărturie a unei extraordinare viziuni spirituale avute de un bătrân vraci Sioux, în timpul marilor încercări ale indienilor din preerii.

Ideile ei sunt revoluţionare, aşa cum au fost întotdeauna viziunile profetice, revoluţionare nu în sferele economiei sau ale politicii, ci în ideea universală a înţelesului tainic al vieţii.

Este revelaţia unui om sfânt şi dezvăluirea acelui quo vadis pe care toţi oamenii îl caută pentru ei înşişi şi pentru alţii.