0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ingeborg N. Bosch

Cărţi de Ingeborg N. Bosch

Născută în Iran în 1960, întro familie olandeză, dr. Ingeborg N. Bosch şi-a luat diploma Doctoraal (echivalentul unei diplome intermediare, între masterat şi doctorat) în psihologie la Universitatea din Amsterdam (1986).

În timpul studiilor, a urmat o specializare secundară în filosofie orientală, cu accent pe budismul zen, budismul huayen şi taoism.

În teza de licenţă, a studiat schimbările comportamentale, cercetările fiind desfăşurate în mediul şcolilor primare. Rezultatele au atras atenţia presei naţionale.

Ingeborg Bosch a lucrat mai întâi ca freelancer, fiind consultant în management şi consilier în probleme de carieră, iar în 1989 a prezentat o serie de emisiuni radio şi TV despre găsirea unui loc de muncă, emisiuni pentru care a scris şi textele.

Pe măsură ce se implica tot mai mult în coaching şi ajuta oamenii să funcţioneze într-un mod mai sănătos şi mai satisfăcător, a aflat de activitatea lui Alice Miller, exact când lucra la procesarea propriilor suferinţe din copilărie. A fost atât de prinsă de ideile din cărţile lui Miller, încât a început să lucreze pe baza acestora, concentrându-se tot mai mult pe terapie.

Ulterior a mers mai departe, descoperind activitatea lui Jean Jenson, care ia devenit o colaboratoare apropiată şi a învăţat-o tehnicile ce aveau să formeze baza terapiei primare adaptate şi practicate de ea.

Lucrând în strânsă colaborare cu Jensen, Ingeborg a căpătat perspective noi şi a putut dezvolta noi concepte, care au generat apoi o formă fundamental diferită de terapie, PRI.

În prezent, Ingeborg trăieşte în sudul Franţei şi practică exclusiv terapia PRI, cu toate aspectele pe care le implică. Pe lângă terapie şi cărţi, se ocupă de formarea altor psihoterapeuţi, cu scopul de a face metoda tot mai accesibilă publicului larg.

Siteul ei este www.PastRealityIntegration.com


Cărţi de Ingeborg N. Bosch


Terapia integrării trecutului

Terapia integrării trecutului. Editura Curtea Veche
Detalii carte

Demontarea mecanismelor defensive dobândite de-a lungul vieţii

Autor(i): Dr. Ingeborg N. Bosch,
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Biblioterapia
Anul apariţiei: 2015
Pagini: 232 (13x20 cm)
Preţ: 30,83 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Copii fiind, cu nevoi de securitate şi iubire uneori nesatisfăcute, vulnerabili, cu nişte capacităţi limitate de înţelegere a lumii şi de acţiune, ne-am tradus experienţele idei greşite.

Ajunşi la vârsta adultă, mecanismele de apărare, deşi bune în copilărie, se dovedesc a ne influenţa simţămintele şi acţiunile într-un mod contraproductiv, îngreunându-ne sufletul, relaţiile, viaţa socială şi profesională, blocându-ne potenţialul creativ şi sabotându-ne fericirea.

Aşadar PRI vine exact în întâmpinarea acestor probleme, ajutându-ne în primă instanţă să ne identificăm şi să decodificăm mecanismele de apărare, pentru ca mai apoi să lucrăm asupra lor.