0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ioana Tudor

Cărţi de Ioana Tudor

Dr. ing. IOANA TUDOR semnează ca autor sau coautor peste 120 de articole, publicate în reviste de specialitate şi de popularizare.

Începând cu anul 1966, când activa la I.C.-D.L.F. Vidra, Ioana Tudor a publicat nouă cărţi având ca subiecte tehnologii de cultură a ciupercilor, recunoaşterea ciupercilor din flora spontană, producerea miceliului, reţete culinare şi conserve cu ciuperci.

Alături de cultura ciupercilor Agaricus spp., Ioana Tudor a studiat şi a aprofundat cultura ciupercilor Pleurotus spp., rezultatele obţinute materializându-se în Teza sa de doctorat, prima în acest domeniu în ţara noastră.

Dr. ing. Ioana Tudor Este iniţiatorul cursului de calificare pentru meseria de ciupercar, organizat prin Agenţia Naţională de Consultanţă Agricolă (A.N.C.A.) şi prin Agenţia Municipală de Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

În anul 2002, a reuşit fondarea Asociaţiei Naţionale a Cultivatorului de Ciuperci din România.


Cărţi de Ioana Tudor


Cultura Shiitake - Ciuperca longevităţii

Cultura Shiitake - Ciuperca longevităţii. Editura Gramen
Detalii carte

Ghid practic pentru începători şi avansaţi

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 194 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locaţii tradiţionale, folosind metode vechi. La sfârşitul anilor `70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creşterea acesteia.

Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.

Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârşitul secolului al XIX-lea, când a început şi obţinerea de miceliu.

Mierea aliment complet

Mierea aliment complet. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Ghid de sănătate pentru consumatori şi informaţii utile pentru apicultori

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2013
Pagini: 128 (14x20 cm)
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În fiecare teritoriu populat exista aceeaşi credinţă legată de puterile miraculoase ale mierii utilizată atât ca aliment cât şi ca medicament. În acest context şi având în vedere importanţa mierii, această carte poate reprezenta o sursă de documentare excelentă atât pentru consumatori, cât şi pentru apicultori.§

Miceliul de ciuperci. Suşe şi hibrizi

Miceliul de ciuperci. Suşe şi hibrizi. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 220 (15x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Aceasta e prima carte din ţara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci, dar care conţine şi descrierea celorlalte etape intermediare până la obţinerea acestuia: prelevare de ţesut, recoltare de spori, factorii care influenţează creşterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea şi transferul miceliului pe mediul de cultură, etc.

Ciupercile din flora spontană a României

Ciupercile din flora spontană a României. Editura Gramen
Detalii carte

Manualul culegătorului şi consumatorului autohton

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Gramen
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 279 (16x23 cm)
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cartea „Ciupercile din flora spontană a României“ se doreşte a veni în sprijinul celor ce recoltează ciuperci din flora spontană pentru a putea evita greşelile şi confuziile inerente.

Cultura ciupercilor Pleurotus

Cultura ciupercilor Pleurotus. Editura Nomina Lex
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Nomina Lex
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 227 (14x20 cm)
Preţ: 23,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Structurată pe capitole „Cultura ciupercilor Pleurotus“ este o monografie a culturii ciupercilor Pleurotus spp. în ţara noastră, cu actualizare la zi, ce va răspunde problemelor cultivatorilor cu suprafeţe restrânse, în sistem clasic sau celor cu ciupercării intensive.

Trufele

Trufele. Editura Nomina Lex
CumpărDetalii carte

O afacere profitabilă pe termen lung

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor
Editura: Nomina Lex
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 166 (13x20 cm)
Preţ: 21,50 Lei
Disponibilitate: în stoc

Trufele sunt ciuperci comestibile cu un gust şi o aromă excepţionale, bogate în substanţe nutritive, minerale, vitamine şi cu steroizi care sunt feromoni sexuali.Trufele sunt numite şi diamantele negre ale pământului sau diamantele gastronomiei, perle rare, delicatese de neegalat.