0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ioana Tudor

Cărţi de Ioana Tudor

Dr. ing. IOANA TUDOR semnează ca autor sau coautor peste 120 de articole, publicate în reviste de specialitate și de popularizare.

Începând cu anul 1966, când activa la I.C.-D.L.F. Vidra, Ioana Tudor a publicat nouă cărți având ca subiecte tehnologii de cultură a ciupercilor, recunoașterea ciupercilor din flora spontană, producerea miceliului, rețete culinare și conserve cu ciuperci.

Alături de cultura ciupercilor Agaricus spp., Ioana Tudor a studiat și a aprofundat cultura ciupercilor Pleurotus spp., rezultatele obținute materializându-se în Teza sa de doctorat, prima în acest domeniu în țara noastră.

Dr. ing. Ioana Tudor Este inițiatorul cursului de calificare pentru meseria de ciupercar, organizat prin Agenția Națională de Consultanță Agricolă (A.N.C.A.) și prin Agenția Municipală de Ocuparea Forței de Muncă București.

În anul 2002, a reușit fondarea Asociației Naționale a Cultivatorului de Ciuperci din România.


Cărţi de Ioana Tudor


Cultura Shiitake - Ciuperca longevității

Cultura Shiitake - Ciuperca longevității. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Ghid practic pentru începători și avansați

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 194 (14x21 cm)
Preţ: 45,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Înainte de 1982, aceste ciuperci au putut fi cultivate doar în locații tradiționale, folosind metode vechi. La sfârșitul anilor `70, F. Gary Leatham a publicat o teză de doctorat bazată pe cercetări privind creșterea acesteia.

Dr. Leatham este cunoscut astăzi ca „Tatăl culturii ciupercii shiitake în Statele Unite ale Americii“, pentru că a ajutat la cultivarea comercială a acesteia.

Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a început și obținerea de miceliu.

Miceliul de ciuperci. Sușe și hibrizi

Miceliul de ciuperci. Sușe și hibrizi. Editura Gramen
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Gramen
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2012
Pagini: 220 (15x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Aceasta e prima carte din țara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci, dar care conține și descrierea celorlalte etape intermediare până la obținerea acestuia: prelevare de țesut, recoltare de spori, factorii care influențează creșterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea și transferul miceliului pe mediul de cultură, etc.

Trufele

Trufele. Editura Nomina Lex
CumpărDetalii carte

O afacere profitabilă pe termen lung

Autor(i): Dr. ing. Ioana Tudor,
Editura: Nomina Lex
Colecţia: Afaceri agricole
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 166 (13x20 cm)
Preţ: 20,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

Trufele sunt ciuperci comestibile cu un gust și o aromă excepționale, bogate în substanțe nutritive, minerale, vitamine și cu steroizi care sunt feromoni sexuali.Trufele sunt numite și diamantele negre ale pământului sau diamantele gastronomiei, perle rare, delicatese de neegalat.