John Maynard Keynes (1883 – 1946) este o personalitate complexă a secolului 20.
Este cunoscut pentru revoluționarea științei și practicii economice prin regândirea rolului guvernului în societate, respectiv folosirea de măsuri fiscale și monetare pentru temperarea efectelor adverse ale recesiunilor, crizelor și boom-urilor economice.
Mulți economiști îl consideră unul dintre principalii fondatori ai macroeconomiei moderne. Ideile sale sunt fundamentul keynesianismului de astăzi și au fost dezvoltate în decursul timpului de economiști ai școlii keynesiene.
Dar dincolo de importanța sa în sfera economiei, ca profesor la Cambridge și autor, John Maynard Keynes pare să fi trăit mai multe vieți.
S-a implicat în politică direct, susținând Partidul Liberal din Marea Britanie în perioada interbelică, dar și ca funcționar public în cadrul Trezoreriei. A fost om de afaceri și a jucat la Bursă, reușind să își construiască o avere personală substanțială.
S-a numărat printre intelectualii și artiștii care au format Grupul Bloomsbury – cu o influență majoră pentru cultura interbelică – alături de scriitorii Virginia Woolf sau E.M. Forster, de pictorul Duncan Grant sau criticul Lytton Strachey.
De-a lungul vieții i-a plăcut să colecționeze cărți, cum ar fi multe dintre lucrările lui Isaac Newton.
Cărţi de John Maynard Keynes
Cu o introducere de Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru economie 2008
Autor(i):
John Maynard KeynesEditura:
PublicaColecţia:
Co-lecția de economieAnul apariţiei:
2009Pagini:
488 (14x20 cm)
Preţ:
75,14 Lei
Disponibilitate:
STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.
În 1936, „Teoria generală a ocupării forței de muncă, a dobânzii și a banilor“ a șocat atât lumea academică, cât și cercurile politice.
Cartea tăia toate nodurile Gordiene ale dezbaterilor pe tema determinării producției globale și, în consecință, a folosirii mâinii de lucru, considerând că factorul determinant poate fi cererea agregată.