0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de John Maynard Keynes

Cărţi de John Maynard Keynes

John Maynard Keynes (1883 – 1946) este o personalitate complexă a secolului 20.

Este cunoscut pentru revoluţionarea ştiinţei şi practicii economice prin regândirea rolului guvernului în societate, respectiv folosirea de măsuri fiscale şi monetare pentru temperarea efectelor adverse ale recesiunilor, crizelor şi boom-urilor economice.

Mulţi economişti îl consideră unul dintre principalii fondatori ai macroeconomiei moderne. Ideile sale sunt fundamentul keynesianismului de astăzi şi au fost dezvoltate în decursul timpului de economişti ai şcolii keynesiene.

Dar dincolo de importanţa sa în sfera economiei, ca profesor la Cambridge şi autor, John Maynard Keynes pare să fi trăit mai multe vieţi.

S-a implicat în politică direct, susţinând Partidul Liberal din Marea Britanie în perioada interbelică, dar şi ca funcţionar public în cadrul Trezoreriei. A fost om de afaceri şi a jucat la Bursă, reuşind să îşi construiască o avere personală substanţială.

S-a numărat printre intelectualii şi artiştii care au format Grupul Bloomsbury – cu o influenţă majoră pentru cultura interbelică – alături de scriitorii Virginia Woolf sau E.M. Forster, de pictorul Duncan Grant sau criticul Lytton Strachey.

De-a lungul vieţii i-a plăcut să colecţioneze cărţi, cum ar fi multe dintre lucrările lui Isaac Newton.


Cărţi de John Maynard Keynes


Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor

Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor. Editura Publica
Detalii carte

Cu o introducere de Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel pentru economie 2008

Autor(i): John Maynard Keynes
Editura: Publica
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 488 (14x20 cm)
Preţ: 75,14 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


În 1936, „Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor“ a şocat atât lumea academică, cât şi cercurile politice.

Cartea tăia toate nodurile Gordiene ale dezbaterilor pe tema determinării producţiei globale şi, în consecinţă, a folosirii mâinii de lucru, considerând că factorul determinant poate fi cererea agregată.