0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Joseph A. Schumpeter

Cărţi de Joseph A. Schumpeter

Joseph A. Schumpeter (1883-1950) a trăit la Viena și a devenit renumit ca economist pe plan internațional la vârsta de 30 de ani.

A fost primul ministru de finanțe al Republicii Austriece, a câștigat și a pierdut o avere în calitate de bancher în domeniul investițional și a revenit în domeniul academic în anul 1925.

A predat la Universitatea din Bonn până în 1932, când a emigrat în Statele Unite pentru a scăpa de regimul nazist. În America, Schumpeter a predat pentru tot restul vieții sale la Universitatea Harvard.

Aici, deși nu s-a bucurat în rândurile studenților de popularitatea unui Keynes, a format și influențat economiști ca Hyman P. Minsky, Robert Solow (câștigător al Premiului Nobel pentru Economie), Nicholas Georgescu-Roegen și Paul Sweezy.

Capitalism, Socialism and Democracy (1942) și History of Economic Analysis (publicată postum în 1954) sunt lucrările sale cele mai cunoscute.


Cărţi de Joseph A. Schumpeter


Poate supraviețui capitalismul?

Distrugerea creatoare și viitorul economiei globale

Autor(i): Joseph A. Schumpeter
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 192 (14x20 cm)
Preţ: 52,98 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Volumul „Poate supraviețui capitalismul?“, considerat de mulți economiști ca fiind cea mai reușită analiză scrisă vreodată pe tema capitalismului, prezintă teoria lui Joseph A. Schumpeter cu privire la „distrugerea creatoare“. Potrivit acesteia, în economiile capitaliste, noile inovații erodează poziția firmelor vechi oferind, în același timp, căi noi și nebănuite de creștere economică.

Zece mari economiști

De la Marx la Keynes

Autor(i): Joseph A. Schumpeter
Editura: Publica
Colecţia: Co-lecția de economie
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 472 (14x20 cm)
Preţ: 66,47 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Zece mari economiști“ este o carte care se poate citi pe două coordonate: una în care este analizată traiectoria teoriei economice a fiecărui personaj în parte, secondată, în subtext, de teoria acestui mare întemeietor de școală.