0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Max Gerson

Cărţi de Max Gerson

Doctorul MAX GERSON s-a născut în Wongrowitz, Germania în anul 1881. A lucrat la universităţile din Breslau, Wuerzburg, Berlin şi Freiburg.

Întrucât suferea de migrene severe, dr. Max Gerson s-a concentrat pe căutarea de diete care să vindece durerile de cap. Unul dintre pacienţii săi a descoperit că, pe parcursul tratamentului, dieta pentru migrene i-a vindecat tuberculoza de piele pe care o avea. Această descoperire l-a făcut pe dr. Max Gerson să studieze în continuare regimurile alimentare şi a tratat cu succes mulţi pacienţi bolnavi de tuberculoză. Munca sa a atras atenţia chirurgului Ferdinand Sauerbruch, M.D.

Sub supravegherea acestuia, dr. Max Gerson a stabilit un program special pentru tratarea tuberculozei pielii, la Spitalul Universitar din Munchen. Sub supraveghere atent monitorizată, 446 din 450 de pacienţi trataţi cu dieta Gerson şi-au revenit complet. Dr. Sauerbruch şi dr. Max Gerson au publicat simultan articole în cele mai prestigioase reviste de specialitate din lume, impunând tratamentul Gerson ca primul tratament pentru tuberculoza pielii şi întărirea sistemului imunitar. Multe sanatorii de tratare a tuberculozei din munţii Elveţiei au fost închise în urma descoperirii făcute de dr. Max Gerson, iar acum sunt hoteluri pentru cei ce practică schiul, inclusiv Davos, Gstaad şi altele.

În acea perioadă, dr. Max Gerson s-a împrietenit cu laureatul premiului Nobel, Albert Schweitzer, M.D., vindecând-o pe soţia lui Schweitzer de tuberculoză, după ce toate tratamentele convenţionale dăduseră greş. Max Gerson şi Schweitzer au rămas prieteni pe viaţă. Dr. Schweitzer a urmărit progresul făcut de terapia bazată pe dietă a dr. Max Gerson, pe măsură ce aceasta era aplicată cu succes în bolile de inimă, de rinichi şi, în cele din urmă, în cancer. Însăşi fiica lui Schweitzer a fost vindecată de diabet de tip II, fiind tratată cu terapia dr. Max Gerson.

Timp de de ani, Max Gerson a tratat sute de pacienţi bolnavi de cancer, care fuseseră trimişi acasă ca să moară, după ce tratamentele convenţionale dăduseră greş.

Deşi Asociaţia Medicilor Americani (AMA) susţine că lucrările dr. Max Gerson nu au fost niciodată publicate, sute de articole, publicate în zeci de reviste medicale, de către nenumăraţi savanţi confirmă eficacitatea Terapiei Gerson.

În 14 mai 2005, dr. Max Gerson a fost inclus, alături de alţi şapte doctori preocupaţi de medicina naturală, în The Hali of Fame (Salonul celor mai faimoase personalităţi) din International Society of Orthomolecular Medicine, care reprezintă prima recunoaştere oficială care i s-a acordat.


Cărţi de Max Gerson