0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Mihaela Grigorean

Cărţi de Mihaela Grigorean

Mihaela Grigorean (n. 1979 în Turţ, judeţul Satu Mare) este absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, profesoară de limba şi literatura română la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş şi doctor în filosofie (studii transdisciplinare), din 2010, la aceeaşi universitate, cu o lucrare despre o hermeneutică transdisciplinară a „Evangheliei după Toma“, coordonată de acad. prof. Basarab Nicolescu.

Bursieră POSDRU în anii 2011-2012, în cadrul programului de burse CommScie al cercetării postdoctorale în domeniul Comunicarea ştiinţei, a efectuat un stagiu de cercetare la Facultatea de Filosofie – Laboratorul Filosofie-Creştinism-Societate – a Universităţii Catolice din Lyon (Franţa), studiind opera Simonei Weil, sub îndrumarea profesorului Emmanuel Gabellieri.

În anul 2013, a participat cu lucrarea „Herméneutique transdisciplinaire du concept de contradiction chez Simone Weil“ la Ateliers sur la contradictions, École Nationale Supérieure des Mines din Saint-Étienne (Franţa).

A publicat peste douăzeci de studii şi articole focalizate pe metodologia transdisciplinară, în reviste ştiinţifice de prestigiu naţional şi internaţional sau în volume colective, participând la diverse colocvii şi conferinţe din ţară şi din străinătate.

Este redactor-şef al revistei Miradoniz, consultant ştiinţific în International Board Advisory – Editura Lumen, membră în organizaţii ştiinţifice internaţionale: Theorias – Réseau international de chercheurs pour la Théorisation Transdisciplinaire de la Spiritualité (Luxembourg), Association pour l’étude de la pensée de Simone Weil (Paris), Association Présence de Gabriel Marcel (Lyon) şi în comitetul ştiinţific de la International Conference Logos Universality Mentality Education Novelty (Iaşi, 2014).


Cărţi de Mihaela Grigorean


O hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma

O hermeneutică transdisciplinară a Evangheliei după Toma. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

Autor(i): Dr. Mihaela Grigorean
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Ştiinţă, Spiritualitate, Societate
Anul apariţiei: 2014
Pagini: 352 (13x20 cm)
Preţ: 28,90 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Mihaela Grigorean abordează, în lucrarea de faţă, o temă foarte actuală pentru cei interesaţi de dialogul dintre ştiinţă şi spiritualitate: aceea a informaţiei spirituale, luându-şi drept caz exemplar textul „Evangheliei după Toma“.