Autor al unei rubrici bisăptămânale de opinie editorială care apare în New York Times și al unui blog zilnic intitulat „Conștiința unui liberal“, după cartea cu același titlu, Paul Krugman a fost desemnat Publicistul Comentator al Anului în 2008 de revista Editor and Publisher.
Paul Krugman e unul dintre promotorii teoriei „noului comerț“, iar pentru contribuția sa în domeniul economiei i s-a acordat în 1991 medalia John Bates Clark, o distincție a Asociației Economice Americane.
Pentru demersul lui analitic în materie de scheme de comerț și localizare a activității economice a primit Premiul Nobel pentru Economie în 2008.
Washington Monthly îl consideră cel mai important analist politic al Americii, The Economist l-a declarat cel mai renumit economist al generației lui, dar faima sa a depășit spațiul american: în 2004 a fost recompensat cu Premiul Principe de Asturias.
A predat la Yale, MIT și Stanford, iar în prezent este profesor de economie și afaceri internaționale la Princeton University.
A scris sute de articole, inclusiv pentru Foreign Affairs, Harvard Business Review, Forbes, și peste douăzeci de cărți, printre care Pop Internationalism (1996), The Accidental Theorist (1998), The Great Unraveling (2003).
Cărţi de Paul Krugman
Autor(i):
Paul KrugmanEditura:
PublicaAnul apariţiei:
2010Pagini:
328 (14x20 cm)
Preţ:
62,61 Lei
Disponibilitate:
în 7-14 zile
În „Conștiința unui liberal“, Paul Krugman ia la bani mărunți America secolului XX, începând cu economia politică a Epocii de Aur, până la anii Bush, despre care nu are o părere prea bună.
Autor(i):
Paul KrugmanEditura:
PublicaColecţia:
Co-lecția de economieAnul apariţiei:
2012Pagini:
304 (14x20 cm)
Preţ:
62,61 Lei
Disponibilitate:
în 7-14 zile
Această carte este despre depresiunea economică în care s-au afundat Statele Unite și multe alte țări - o prăbușire care a intrat de-acum în al cincilea ei an de existență și nu dă semne că s-ar termina prea curând.
Dar ceea ce face ca acest dezastru financiar să fie atât de teribil - de fapt ceea ce ar trebui să vă înfurie - este că nimic din toate acestea nu era obligatoriu să se întâmple.