0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Reuven Bar-On

Cărţi de Reuven Bar-On

Dr. REUVEN BAR-ON este psiholog clinician, doctor în psihologie, profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Statului Texas, inventatorul termenului emotional quotient (EQ — coeficientul de inteligenţă emoţională) şi creatorul primului test de inteligenţă emoţională publicat vreodată.

Expert recunoscut pe plan internaţional şi pionier în domeniul inteligenţei emoţionale, doctorul Bar-On este fondatorul Institutului de Inteligenţă Aplicată din Danemarca şi membru al Consorţiului pentru Cercetări asupra Inteligenţei Emoţionale din cadrul Universităţii Rutgers.

Lucrările lui Reuven Bar-On au fost îndelung mediatizate în presa scrisă şi audio-vizuală, precum şi în publicaţii de specialitate şi enciclopedii. Rezultatele cercetărilor sale în domeniul inteligenţei emoţionale au revoluţionat psihologia prin descoperiri importante, precum legătura directă dintre coeficientul de inteligenţă şi performanţa în cadrul armatei şi în identificarea şi prezicerea trăsăturilor de leadership în cadrul companiilor corporatiste.

Reuven Bar-On este implicat într-un proiect de cercetare pentru programul Human Resources Development, desfăşurat în Canada pe o perioadă de 25 de ani şi pe un eşantion de 23.000 de tineri, având ca scop determinarea legăturii dintre inteligenţa emoţională şi factorii cognitivi, biomedicali, sociali şi educaţionali. Acest proiect este primul studiu de o asemenea anvergură, menit să stabilească modul de dezvoltare al inteligenţei emoţionale, precum şi factorii determinanţi ai acesteia.

Reuven Bar-On a fost nominalizat la titlul de doctor honoris causa din partea Universităţii din Pretoria (Africa de Sud), graţie contribuţiei sale valoroase în domeniul inteligenţei emoţionale.


Cărţi de Reuven Bar-On


Manual de inteligenţă emoţională

Manual de inteligenţă emoţională. Editura Curtea Veche
Detalii carte

Teorie, dezvoltare, evaluare şi aplicaţii în viaţa de familie, la şcoală şi la locul de muncă

Autor(i): Reuven Bar-On, James D.A. Parker
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Biblioterapia
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 508 (17x25 cm)
Preţ: 36,60 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


„Manualul de inteligenţă emoţională“, un veritabil tratat de inteligenţă emoţională, se adresează atât psihologilor în formare, cât şi oamenilor de afaceri, cadrelor didactice, clinicienilor, specialiştilor din psihologia muncii, psihiatrilor, dar şi tuturor celor interesaţi să descopere cum influenţează inteligenţa emoţională starea de bine a individului.