0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Stephen B. Young

Cărţi de Stephen B. Young

Din anul 2000, Stephen B. Young este director executiv al organizaţiei Caux Round Table.

Licenţiat al Facultăţii de Drept de la Harvard, Young a predat şi a practicat dreptul, fiind autorul unor lucrări despre obligaţiile fiduciare şi raporturile de reprezentanţă dintre mandatar şi mandant.

A abordat într-un mod sistematic conceptul de responsabilitate în diverse domenii, de la dreptul războiului până la problema statutului comunităţilor tribale native din Statele Unite, pe care le consideră „naţiuni indigene dependente“.

Young a studiat dreptul jurisprudenţial american din secolul al XIX-lea, analizând modul în care instanţele au utilizat în deciziile lor noţiunea de răspundere inerentă serviciilor de administrare, precum şi modalitatea în care această noţiune a generat standardele moderne de răspundere în afaceri, în situaţiile de neglijenţă sau cele în care se creează prejudicii.

A fost prodecanul Facultăţii de Drept de la Harvard şi decanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Hamline. A predat în cadrul Universităţilor din Minnesota şi din Mankato.

Young a urmat liceul în Bangkok, Thailanda, unde a învăţat limba thailandeză; mai târziu, a învăţat şi limbile tzotzil şi vietnameză. În 1966, Young a descoperit vestigii ale perioadei bronzului în Thailanda, la Ban Chiang, situl arheologic făcând azi parte din patrimoniul mondial UNESCO.

A lucrat pentru dezvoltarea economiei şi a mediului rural din Vietnam, din 1968 până în 1971, ca angajat al Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională. În 1975, Young a depus eforturi pentru a aduce refugiaţi din sudul Vietnamului în Statele Unite, iar în 1989 a propus ca Organizaţia Naţiunilor Unite să asigure administrarea temporară în Cambodgia în scopul instaurării păcii.

În cadrul Programului de Studii Est-Asiatice din cadrul Facultăţii de Drept de la Harvard, Young a tradus şi a analizat Quoc Trieu Hinh Luat, codul vietnamez de legi din 1433, şi, împreună cu profesorul Nguyen Ngoc Huy, a scris despre valorile privitoare la drepturile omului în China şi Vietnam în lucrarea The Tradition of Human Rights in China and Vietnam (publicată de către Yale Southeast Asian Studies). A scris studii despre filozofia morală şi politică din China şi a publicat lucrări despre dinamica psihoculturală a politicii din Vietnam şi Thailanda.

În 1976, a scris în colaborare monografia Thailand: Domino by Default, care a contribuit la reforma politică din Thailanda.Ca decan al Facultăţii Hamline, Young a fondat publicaţia The Journal of Law and Religion.

În calitate de analist de politici publice, Young a publicat articole în The Wall Street Journal, The New York Times şi Washington Post.

Comentariile sale sunt prezentate atât de televiziuni, cât şi la posturi publice de radio. Mare parte din articolele sale sunt publicate pe web site-ul organizaţiei Caux Round Table, la adresa www.cauxroundtable.org.


Cărţi de Stephen B. Young


Capitalismul moral

Capitalismul moral. Editura Curtea Veche
CumpărDetalii carte

O reconciliere a interesului privat cu binele public

Autor(i): Stephen B. Young
Editura: Curtea Veche
Colecţia: Responsabilitatea socială în afaceri
Anul apariţiei: 2009
Pagini: 390 (13x20 cm)
Preţ: 23,12 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Principiile capitalismului moral sunt valabile pentru orice tip de companie, mică sau multinaţională şi pentru orice tip de economie, tradiţională sau postindustrială. Ideea centrală a capitalismului moral este că succesul sustenabil al unei companii depinde de măsura în care modelul său de afaceri încorporează principiul responsabilităţii sociale şi al obligaţiei de bună administrare