0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Aurel Romilă

Cărţi de Aurel Romilă

Prof. univ. Aurel Romilă, medic psihiatru, a fost șeful Catedrei de Psihiatrie de la UMF „Carol Davila“ din București (1994-2004), unde, în prezent, este conducător de Doctorat.

În cariera sa didactică la UMF și UEB a predat o concepție psihopatologică modernă, sistematică, bazată pe o ideație clară și distinctă sub influența lui Descartes și Henri Ey.

În prezent predă la Facultatea de Psihologie a Universității Ecologice din București și, din 1990, este președintele-fondator al Asociației Psihiatrilor Liberi din România (APLR).

Autor a peste 200 de lucrări științifice, este cunoscut mai ales pentru tratatele Psihiatrie (2004) și Psihopatologia și psihologia clinică (2018).

A afiliat țara noastră la Societatea Internațională de Psihologia Expresiei de la Paris (Spitalul „Sainte-Anne“).

A inițiat și a clădit Pavilionul de Resocializare (astăzi Pavilionul 9) de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia“, unde a activat din 1962 până în 2004, înființând 14 ateliere cu diverse activități și meserii pentru bolnavii internați.

Resocializarea este o concepție originală în psihiatria contemporană, care a fost probată timp de mai mulți ani prin activitate productivă și recompensarea bănească a bolnavilor psihici cu 30% din valoarea produsului.

Pe lângă aspectul economic, resocializarea a influențat metodele psihoterapice prin meloterapie, expresie plastică, teatru etc.


Cărţi de Aurel Romilă


Expresia psihopatologică în pictură

Autor(i): Prof. univ. Aurel Romilă,
Editura: Trei
Colecţia: Psihologie-Psihoterapie
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 386 (20x27 cm)
Preţ: 149,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Cu cele mai bine de 800 de lucrări pe care le prezintă, realizate de peste 250 de pacienți psihiatrici, cartea de față deschide o cale către lumea abisală a bolnavului psihic, permițându-ne să aruncăm o privire înăuntru și să căutăm un sens dezechilibrului.