0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Aurel Romilă

Cărţi de Aurel Romilă

Prof. univ. Aurel Romilă, medic psihiatru, a fost șeful Catedrei de Psihiatrie de la UMF „Carol Davila“ din București (1994-2004), unde, în prezent, este conducător de Doctorat.

În cariera sa didactică la UMF și UEB a predat o concepție psihopatologică modernă, sistematică, bazată pe o ideație clară și distinctă sub influența lui Descartes și Henri Ey.

În prezent predă la Facultatea de Psihologie a Universității Ecologice din București și, din 1990, este președintele-fondator al Asociației Psihiatrilor Liberi din România (APLR).

Autor a peste 200 de lucrări științifice, este cunoscut mai ales pentru tratatele Psihiatrie (2004) și Psihopatologia și psihologia clinică (2018).

A afiliat țara noastră la Societatea Internațională de Psihologia Expresiei de la Paris (Spitalul „Sainte-Anne“).

A inițiat și a clădit Pavilionul de Resocializare (astăzi Pavilionul 9) de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia“, unde a activat din 1962 până în 2004, înființând 14 ateliere cu diverse activități și meserii pentru bolnavii internați.

Resocializarea este o concepție originală în psihiatria contemporană, care a fost probată timp de mai mulți ani prin activitate productivă și recompensarea bănească a bolnavilor psihici cu 30% din valoarea produsului.

Pe lângă aspectul economic, resocializarea a influențat metodele psihoterapice prin meloterapie, expresie plastică, teatru etc.


Cărţi de Aurel Romilă


Expresia psihopatologică în pictură

Autor(i): Prof. univ. Aurel Romilă,
Editura: Trei
Colecţia: Psihologie-Psihoterapie
Anul apariţiei: 2019
Pagini: 386 (20x27 cm)
Preţ: 149,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Cu cele mai bine de 800 de lucrări pe care le prezintă, realizate de peste 250 de pacienți psihiatrici, cartea de față deschide o cale către lumea abisală a bolnavului psihic, permițându-ne să aruncăm o privire înăuntru și să căutăm un sens dezechilibrului.