0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Dezvoltare personală
  3. Cărți: Sănătate și frumusețe
  4. Cum să fii fericit
Carte

Cum să fii fericit

Cum să fii fericit. Editura Amsta Publishing

O abordare științifică pentru a obține viața pe care ți-o dorești

Autor(i): Sonja Lyubomirsky
Editura: Amsta Publishing
Anul apariţiei: 2010
Pagini: 408 (13x20 cm)
Preţ: 49,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


Lucrarea de față este un ghid atotcuprinzător, bazat pe o serie de cercetări revoluționare, despre ceea ce noi, oamenii, numim fericire.

Autoarea, Sonja Lyubomirsky, psiholog specializat în cercetare și profesor de psihologie la Universitatea din California din SUA, a pus la punct, în urma acestor cercetări, un plan detaliat și ușor de urmat, menit a ne învăța cum să atingem mai des fericirea în viața noastră de zi cu zi – atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

Spre deosebire de celelalte cărți motivaționale, toate recomandările autoarei sunt sprijinite de cercetări științifice.

Primul pas propus îl reprezintă un scurt test pentru stabilirea unui diagnostic, care te va ajuta, în primul rând, să cuantifici și apoi să înțelegi ceea ce autoarea denumește „setul genetic al fericirii“ prin care poate fi determinat însă doar 50% din nivelul de fericire, în timp ce alte zece procente sunt atribuite diverselor situații și circumstanțe de viață.

Rămâne un uimitor procent de 40%, nevalorificat corespunzător, al capacității noastre de a fi fericiți – lucru care stă exclusiv în puterea noastră.

Cartea conține exerciții pentru practicarea optimismului, destinate momentelor când ne imaginăm cum va fi viitorul, instrucțiuni referitoare la modul în care putem savura mai bine plăcerile vieții, precum și explicații cuprinzătoare legate de importanța de a avea o viață activă.

Este accentuată permanent ideea că fericirea depinde de noi și că noi avem puterea de a o controla, fiind demontate și câteva mituri care complică problemele.