0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ecaterina cea Mare

Cărţi de Ecaterina cea Mare

Deși era o copilă de numai 15 ani atunci când a sosit în Rusia pentru a se căsători cu Marele Cneaz, moștenitorul tronului Imperiului Rus, Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst, care a renunțat la toate aceste nume și titluri complicate pentru a deveni simplu, Ecaterina, știa foarte bine ceea ce își dorea: să placă împărătesei, să placă soțului său și să placă poporului rus.

A învățat cu pasiune limba rusă, în condițiile în care limba ei maternă era germana, dar vorbea foarte bine și franceză.

Ecaterina a II-a a fost contemporană cu mari conducători ai lumii ‒ Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea ai Franței, Maria Tereza și Iosif al II-lea ai Austriei, Frederic cel Mare al Prusiei, dar și cu primul președinte al Statelor Unite, George Washington – reușind să se impună pe scena internațională ca o personalitate puternică, a cărei voință nu era de neglijat.

Ca urmare a reușitelor sale multilaterale, i s-au acordat titlurile de „Preaînțeleapta“, „Mama Patriei“, însă cel care s-a impus, în cele din urmă, a fost „Ecaterina cea Mare“.


Cărţi de Ecaterina cea Mare


Memoriile țarinei care a schimbat lumea

Autobiografia

Autor(i): Ecaterina cea Mare
Editura: Herald
Colecţia: Autobiografia
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 48,50 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ecaterina a II-a a Rusiei (1729-1796) se impune în istorie ca o figură puternică, necruțătoare chiar. Ea a fost capabilă să extindă teritoriul Rusiei cu 300 000 de kilometri pătrați, să reorganizeze zeci și sute de provincii și orașe, să gândească și să pună în practică reforme care i-au consolidat renumele în istorie.