Deși era o copilă de numai 15 ani atunci când a sosit în Rusia pentru a se căsători cu Marele Cneaz, moștenitorul tronului Imperiului Rus, Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst, care a renunțat la toate aceste nume și titluri complicate pentru a deveni simplu, Ecaterina, știa foarte bine ceea ce își dorea: să placă împărătesei, să placă soțului său și să placă poporului rus.
A învățat cu pasiune limba rusă, în condițiile în care limba ei maternă era germana, dar vorbea foarte bine și franceză.
Ecaterina a II-a a fost contemporană cu mari conducători ai lumii ‒ Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea ai Franței, Maria Tereza și Iosif al II-lea ai Austriei, Frederic cel Mare al Prusiei, dar și cu primul președinte al Statelor Unite, George Washington – reușind să se impună pe scena internațională ca o personalitate puternică, a cărei voință nu era de neglijat.
Ca urmare a reușitelor sale multilaterale, i s-au acordat titlurile de „Preaînțeleapta“, „Mama Patriei“, însă cel care s-a impus, în cele din urmă, a fost „Ecaterina cea Mare“.
Cărţi de Ecaterina cea Mare
Autobiografia
Autor(i):
Ecaterina cea MareEditura:
HeraldColecţia:
AutobiografiaAnul apariţiei:
2018Pagini:
400 (13x20 cm)
Preţ:
48,50 Lei
Disponibilitate:
în 7-14 zile
Ecaterina a II-a a Rusiei (1729-1796) se impune în istorie ca o figură puternică, necruțătoare chiar. Ea a fost capabilă să extindă teritoriul Rusiei cu 300 000 de kilometri pătrați, să reorganizeze zeci și sute de provincii și orașe, să gândească și să pună în practică reforme care i-au consolidat renumele în istorie.