0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Listă autori
  3. Cărţi de Ecaterina cea Mare

Cărţi de Ecaterina cea Mare

Deşi era o copilă de numai 15 ani atunci când a sosit în Rusia pentru a se căsători cu Marele Cneaz, moştenitorul tronului Imperiului Rus, Sophie Augusta Fredericka de Anhalt-Zerbst, care a renunţat la toate aceste nume şi titluri complicate pentru a deveni simplu, Ecaterina, ştia foarte bine ceea ce îşi dorea: să placă împărătesei, să placă soţului său şi să placă poporului rus.

A învăţat cu pasiune limba rusă, în condiţiile în care limba ei maternă era germana, dar vorbea foarte bine şi franceză.

Ecaterina a II-a a fost contemporană cu mari conducători ai lumii ‒ Ludovic al XV-lea şi Ludovic al XVI-lea ai Franţei, Maria Tereza şi Iosif al II-lea ai Austriei, Frederic cel Mare al Prusiei, dar şi cu primul preşedinte al Statelor Unite, George Washington – reuşind să se impună pe scena internaţională ca o personalitate puternică, a cărei voinţă nu era de neglijat.

Ca urmare a reuşitelor sale multilaterale, i s-au acordat titlurile de „Preaînţeleapta“, „Mama Patriei“, însă cel care s-a impus, în cele din urmă, a fost „Ecaterina cea Mare“.


Cărţi de Ecaterina cea Mare


Memoriile ţarinei care a schimbat lumea

Memoriile ţarinei care a schimbat lumea. Editura Herald
CumpărDetalii carte

Autobiografia

Autor(i): Ecaterina cea Mare
Editura: Herald
Colecţia: Autobiografia
Anul apariţiei: 2018
Pagini: 400 (13x20 cm)
Preţ: 39,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Ecaterina a II-a a Rusiei (1729-1796) se impune în istorie ca o figură puternică, necruţătoare chiar. Ea a fost capabilă să extindă teritoriul Rusiei cu 300 000 de kilometri pătraţi, să reorganizeze zeci şi sute de provincii şi oraşe, să gândească şi să pună în practică reforme care i-au consolidat renumele în istorie.