Pentru vegetarieni – 9 cărți cu rețete vegetariene

carti-retete-vegetarieneDacă în articolul anterior am prezentat cea mai importantă carte despre nutriție, care este Studiul China, și care ne arăta prin studii științifice bine documentate, că rația optimă de carne pentru un om care vrea să fie sănătos e de ZERO grame pe zi, m-am gândit să prezint acum o listă cu cărți care oferă rețete vegetariene , astfel încât cei care s-au hotărât să treacă la regimul vegetarian să o poată face foarte ușor.

    1. Formula sănătății perfecte: Dieta alcalină – Autor: Theodore Baroody
      Pe lângă rețetele vegetariene sunt prezentate și liste cu alimente care produc aciditate și respectiv alcalinitate în corpul nostru. Este o dietă simplă și sănătoasă. Când simți cu adevărat ce efecte are asupra ta, cum îți purifica sângele, îți scade colesterolul, arde grăsimile și distruge candida… devii tot mai fascinat de această dietă!
    2. Întoarcerea în paradis prin alimentație – Autor: Jethro Kloss
      Această carte de bucate conține mai mult de 240 de rețete vegetariene, mâncăruri simple, economice, gustoase, hrănitoare, fără adausuri de produse rafinate sau aditivi. Autorul ei a fost unul dintre cei mai faimoși vindecători naturiști.
    3. Calea macrobiotică – Autor: Michio Kushi
      Macrobiotica reunește ultimele descoperiri științifice din domeniul nutriției și sănătății, cu practicile sănătoase din societățile tradiționale. Autorul ne îndeamnă la o alimentație mai simplă, care duce la creșterea vitalității și stării de bine. Alimentele și metodele de gătit macrobiotice sunt prezentate amănunțit împreună cu o colecție de rețete, meniuri simple și sugestii despre modul macrobiotic de viață.
    4. Copilul vegetarian – Autor: Elena Pridie
      Cartea prezintă regimul vegetarian ca pe o necesitate pentru sănătatea copiilor, demonstrând că alegerea acestui stil de viață sănătos pentru cei mici nu este o simplă opțiune ci un imperativ și o datorie morală a oricărei mame. Prin analizele, sfaturile și cele peste 300 de rețete vegetariene, autoarea demască mituri, desființează prejudecăți și, prin argumente demonstrate științific și practic, îndeamnă la un nou stil de viață mai sănătos pentru cei mici.
    5. Bucătărie Ayurvedică – Autori: Sunita Gosh și dr. Narayan Mustt
      Este un ghid practic pentru redobândirea și menținerea sănătății folosind vechile practicii din medicina ayurvedică. Sunt prezentate cele 3 tipuri constituționale umane, câteva metode pentru a le armoniza și rețete culinare care ne ajută în acest proces de armonizare.
    6. Sfaturi practice și rețete de bucătărie ovo-lacto-vegetariene – Autori: Narcisa și Valerian Răileanu
      Autorul, medic de profesie, împreună cu soția sa, îmbină într-un mod armonios experiența terapeutului cu cea a gospodinei, oferind o gamă largă de rețete ovo-laco-vegetariene, de la supe până la deserturi. Având tot timpul în vedere legile alimentației sănătoase, cei doi autori ne oferă în aici un puternic imbold de a trăi o viață mai sănătoasă, care este direct dependentă de alimentație.
    7. Să gătim gustos, simplu și sănătos – Autor: Gabriela Dima
      Cartea e un manual practic util oricărei gospodine pentru care arta gătitului nu înseamnă doar alimente frumoase și gustoase, ci și sănătoase.
    8. Fructe, legume și flori – Autori: Prof. dr. Dumitru Beceanu, Prof. univ. dr. ing. Adrian Chira, Dr. ing. Ioan Pașca
      Cartea nu conține rețete alimentare, ci metode de recoltare și păstrare în stare proaspătă a fructelor și legumelor, precum și metode verificate de conservare a lor.
    9. Zarzavaturile în medicina naturistă – Autor: Alfons Balbach
      Pentru cei care vor să se documenteze mai bine sunt prezentate efectele terapeutice și conținutul de vitamine și nutrienți ai legumelor.

 

Pentru cei care căutați surse de aprovizionare on-line vă recomandăm magazinele: și Cufărul naturii;
Vă urăm poftă bună și mult succes în acest nou mod de viață.

Pentru cei care sunt și mai entuziaști, și mai preocupați de sănătatea lor, vom prezenta o listă cu cărți ce conțin rețete raw-vegan, sau mai pe înțelesul nostru al tuturor rețete culinare fără foc, sau altfel spus rețete de hrană vie.

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *