Pentru vegetarieni – 9 cărţi cu reţete vegetariene

carti-retete-vegetarieneDacă în articolul anterior am prezentat cea mai importantă carte despre nutriţie, care este Studiul China, şi care ne arăta prin studii ştiinţifice bine documentate, că raţia optimă de carne pentru un om care vrea să fie sănătos e de ZERO grame pe zi, m-am gândit să prezint acum o listă cu cărţi care oferă reţete vegetariene , astfel încât cei care s-au hotărât să treacă la regimul vegetarian să o poată face foarte uşor.

  1. Formula sănătăţii perfecte: Dieta alcalină – Autor: Theodore Baroody
   Pe lângă reţetele vegetariene sunt prezentate şi liste cu alimente care produc aciditate şi respectiv alcalinitate în corpul nostru. Este o dietă simplă şi sănătoasă. Când simţi cu adevărat ce efecte are asupra ta, cum îţi purifica sângele, îţi scade colesterolul, arde grăsimile şi distruge candida… devii tot mai fascinat de această dietă!
  2. Întoarcerea în paradis prin alimentaţie – Autor: Jethro Kloss
   Această carte de bucate conţine mai mult de 240 de reţete vegetariene, mâncăruri simple, economice, gustoase, hrănitoare, fără adausuri de produse rafinate sau aditivi. Autorul ei a fost unul dintre cei mai faimoşi vindecători naturişti.
  3. Calea macrobiotică – Autor: Michio Kushi
   Macrobiotica reuneşte ultimele descoperiri ştiinţifice din domeniul nutriţiei şi sănătăţii, cu practicile sănătoase din societăţile tradiţionale. Autorul ne îndeamnă la o alimentaţie mai simplă, care duce la creşterea vitalităţii şi stării de bine. Alimentele şi metodele de gătit macrobiotice sunt prezentate amănunţit împreună cu o colecţie de reţete, meniuri simple şi sugestii despre modul macrobiotic de viaţă.
  4. Copilul vegetarian – Autor: Elena Pridie
   Cartea prezintă regimul vegetarian ca pe o necesitate pentru sănătatea copiilor, demonstrând că alegerea acestui stil de viaţă sănătos pentru cei mici nu este o simplă opţiune ci un imperativ şi o datorie morală a oricărei mame. Prin analizele, sfaturile şi cele peste 300 de reţete vegetariene, autoarea demască mituri, desfiinţează prejudecăţi şi, prin argumente demonstrate ştiinţific şi practic, îndeamnă la un nou stil de viaţă mai sănătos pentru cei mici.
  5. Bucătărie Ayurvedică – Autori: Sunita Gosh şi dr. Narayan Mustt
   Este un ghid practic pentru redobândirea şi menţinerea sănătăţii folosind vechile practicii din medicina ayurvedică. Sunt prezentate cele 3 tipuri constituţionale umane, câteva metode pentru a le armoniza şi reţete culinare care ne ajută în acest proces de armonizare.
  6. Sfaturi practice şi reţete de bucătărie ovo-lacto-vegetariene – Autori: Narcisa şi Valerian Răileanu
   Autorul, medic de profesie, împreună cu soţia sa, îmbină într-un mod armonios experienţa terapeutului cu cea a gospodinei, oferind o gamă largă de reţete ovo-laco-vegetariene, de la supe până la deserturi. Având tot timpul în vedere legile alimentaţiei sănătoase, cei doi autori ne oferă în aici un puternic imbold de a trăi o viaţă mai sănătoasă, care este direct dependentă de alimentaţie.
  7. Să gătim gustos, simplu şi sănătos – Autor: Gabriela Dima
   Cartea e un manual practic util oricărei gospodine pentru care arta gătitului nu înseamnă doar alimente frumoase şi gustoase, ci şi sănătoase.
  8. Fructe, legume şi flori – Autori: Prof. dr. Dumitru Beceanu, Prof. univ. dr. ing. Adrian Chira, Dr. ing. Ioan Paşca
   Cartea nu conţine reţete alimentare, ci metode de recoltare şi păstrare în stare proaspătă a fructelor şi legumelor, precum şi metode verificate de conservare a lor.
  9. Zarzavaturile în medicina naturistă – Autor: Alfons Balbach
   Pentru cei care vor să se documenteze mai bine sunt prezentate efectele terapeutice şi conţinutul de vitamine şi nutrienţi ai legumelor.

 

Pentru cei care căutaţi surse de aprovizionare on-line vă recomandăm magazinele: Vegis.ro şi Cufărul naturii;
Vă urăm poftă bună şi mult succes în acest nou mod de viaţă.

Pentru cei care sunt şi mai entuziaşti, şi mai preocupaţi de sănătatea lor, vom prezenta o listă cu cărţi ce conţin reţete raw-vegan, sau mai pe înţelesul nostru al tuturor reţete culinare fără foc, sau altfel spus reţete de hrană vie.

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *