0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Sănătate
 3. Anatomia unei boli așa cum a fost percepută de pacient
Carte

Anatomia unei boli așa cum a fost percepută de pacient

Coperta cărții: Anatomia unei boli așa cum a fost percepută de pacient de la editura Herald.
Cartea: Anatomia unei boli așa cum a fost percepută de pacient
Autor: Norman Cousins
Editura: Herald
Cumpăr
Autor(i): Norman Cousins
Editura: Herald
Colecţia: Terapia
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 224 (13x20 cm)
ISBN:9789731112251
Preţ: 29,00 Lei
Disponibilitate: în stoc

În cartea „Anatomia unei boli așa cum a fost percepută de pacient. Considerații asupra vindecării și regenerării“ (1979), prefațata de Rene Dubos, autorul aduce în discuție chestiunea relației din pacient și medic, subliniind importanta participării active a bolnavului la alegerea tratamentului și mai ales responsabilizarea acestuia în procesul de reabilitare.

Forța de a râde și voința de a trăi sunt condiții indispensabile unei vieți sănătoase și unei longevități biologic legitime.

Fără colaborarea deplină dintre minte și trup, care „să se integreze pe baza voinței într-un proces creativ de schimbare adaptativă“ nici sănătatea, nici longevitatea nu sunt posibile. Noțiuni precum placebo, asumarea durerii, creația și experiență medicală sunt integrate holist într-un discurs argumentativ care se sprijină pe o cantitate impresionantă de cazuri clinice.

„Anatomia unei boli“ a fost prima carte scrisă de un pacient care se referă la interesul nostru de a ne lua în stăpânire propria sănătate. Se află la originea revoluției din rândul pacienților care lucrează cu medicii lor și își folosesc umorul pentru a stimula capacitatea de vindecare a propriului corp.

Când Norman Cousins a fost diagnosticat cu o boală paralizantă și ireversibilă, acesta a pus bazele unei colaborări neobișnuite cu medicul său și împreună au putut să depășească orice așteptări. Geniul doctorului a fost acela de a-și ajuta pacientul să-și folosească propriile puteri: râs, curaj și tenacitate. Talentul pacientului a fost acela de a mobiliza propriile resurse naturale ale corpului, dovedind cât de eficientă poate fi mintea ca instrument al vindecării.

„Anatomia unei boli“ este un best-seller revoluționar despre lupta cu o boală mortală prin umor și participarea pacientului. Această remarcabilă poveste a triumfului spiritului uman produce la fel de multă inspirația acum că și atunci.

Cuprinsul cărţii: „Anatomia unei boli așa cum a fost percepută de pacient“

 • Introducere de Rene Dubos
 • Mulțumiri
 • Anatomia unei boli așa cum a fost percepută de pacient
 • Misteriosul placebo
 • Creativitate și longevitate
 • Durerea nu este cel mai mare inamic
 • Viziunea holistică asupra sănătății și vindecării
 • Ce am învățat de la trei mii de doctori
 • Bibliografie