Călătoria în timp și experimentul Philadelphia
Editura: Pro Editură și Tipografie
Colecţia: Universuri secrete
Anul apariţiei: 2007
Pagini: 126 (15x23 cm)
Preţ: 14,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.
Experimentul Philadelphia, care a avut loc în ziua de 12 august 1943, este o experiență efectuată de Marina americană, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în scopul obținerii invizibilității navelor militare în fața radarelor inamice. Experimentul s-a bazat pe principii și tehnologii concepute de câțiva mari oameni de știință din acea vreme.
Dar ce s-a petrecut cu adevărat în cursul Experimentului Philadelphia? A călătorit vaporul Eldridge în timp și spțiu?
Locul efectiv unde a fost vaporul în timpul întoarcerii lui la un portal precedent, poate în cursul unui episod de teleportare, este impresionant și important. Se poate ca acest vapor să fi fost într-o altă dimensiune sau o realitate alternativă care nu era preexistentă, ci alimentată sau creată de energia degajată în experiment. Similar, se poate ca savanții să fi generat din greșeală ceea ce în Star Trek s-ar numi o „bulă warp“, o sferă care, cel puțin în acest caz, conține imitații ale unui segment din mediul ambiant al obiectelor, o construcție oarecum holografică.
S-ar putea să fie nevoie încă de multă reflecție asupra a ceea ce se petrece exact: a devenit vaporul și intangibil? A creat experimentul, dintr-o neglijență, fabulosul „dispozitiv de camuflare-defazare“ care apare în Star Trek?
Oricum, fie că este așa sau nu, ipotezele merită toată atenția. Nu sunt doar cheile noastre către autenticitatea relatării inițiale sau a oricăror relatări ulterioare ale Experimentului Philadelphia, ci pot fi chei importante către înțelegerea și stăpânirea acestor procese fizice.
„Aceasta este versiunea americană asupra Experimentului Philadelphia, și trebuie să admitem că a fost întâmpinată cu mare neîncredere înainte de apariția unei versiuni rusești, care demonstra că în spatele Cortinei de Fier i se acorda un interes considerabil“ (Robert Charoux)
Cuprinsul cărţii: „Călătoria în timp și experimentul Philadelphia“
- PROIECTE ȘI EXPERIMENTE
- Proiectul Rainbow
- Experimentul Philadelphia (1943)
- Proiectul Phoenix (1947)
- Proiectul Montauk (1967-1987)
- ȘTIINȚĂ ȘI IMPOSTURĂ
- Filmul evenimentelor
- USS Hornet
- Experimentul Philadelphia și Johann von Neumann
- Comentariile oficiale ale Departamentului Forțelor Navale
- CĂLĂTORIA ÎN TIMP ȘI EXPERIMENTUL PHILADELPHIA
- Punerea în rotație a unui câmp magnetic
- Deplasarea în realitate
- Principiul de bază al experimentului
- Câmpul magnetic rotativ
- MĂRTURII INCREDIBILE
- Povestea unui supraviețuitor
- Schimbarea istoriei
- Memoria atomică a materiei