0 titluri

Tel: 0722.940.581

 1. Acasă
 2. Cărți: Dezvoltare personală
 3. Cărți: Prosperitate și succes
 4. Cele șapte legi spirituale ale succesului
Carte

Cele șapte legi spirituale ale succesului

Un ghid practic pentru împlinirea viselor

Autor(i): Dr. Deepak Chopra,
Editura: Mix
Colecţia: Înțelepciunea practică
Anul apariţiei: 2003
Pagini: 109 (13x20 cm)
Preţ: 19,00 Lei
Disponibilitate: în 7-14 zile

Există o povestire vedică străveche, despre un tânăr care a plecat în căutarea secretului abundenței. A călătorit multe luni pe drumuri de țară; într-o zi, pe când trecea printr-o pădure, s-a întâlnit cu un maestru spiritual, pe care l-a întrebat dacă știe soluția pentru avea bogăție nelimitată și abundență. Maestrul spiritual i-a răspuns: „În inima fiecărui om sunt două zeițe. Lakshmi, Zeița Bogăției, este generoasă și frumoasă. Dacă o venerezi, îți poate da comori și bogății, dar este capricioasă și îți poate retrage sprijinul, fără avertisment. Cealaltă zeiță este Saraswati, Zeița Înțelepciunii. Dacă o venerezi pe Saraswati și i te dedici pentru a atinge înțelepciunea, Lakshmi va deveni geloasă și îți va acorda mai multă atenție. Cu cât cauți înțelepciunea, cu atât mai mult te va urmări Lakshmi, acoperindu-te cu bogății și abundență.“

Mulți oameni își petrec viața urmărind-o pe Lakshmi - bani, case, mașini scumpe și alte simboluri ale bogăției - însă adevărata abundență nu se referă la împlinirea listei de dorințe ale eu-lui într-un interval de timp. Adevărata abundență este să știi că ești conștiință pură, potențialitate pură. Sentimentul de Sine se extinde dincolo de identificarea cu eu-l și cu corpul fizic, iar tu te trezești la natura ta spirituală esențială. În starea de conștiință extinsă, te eliberezi de credințele limitative și de frici, permițându-i câmpului infinit de inteligență să îți îndeplinească nevoile și dorințele, cu ușurință, fără efort.

În actualul climat economic, hipnoza în masă bazată pe frică și lipsuri este aproape irezistibilă. În loc să-ți consumi energia mentală cu griji, concentrează-te să-ți cultivi bogăția spirituală, entuziasmul și dorința de a-ți împlini potențialul. Cum faci asta? Meditând, conectându-te la natura ta adevărată, căutând înțelepciunea și practicând ceea ce autorul numește „Cele Șapte Legi Spirituale ale Succesului“. Acestea sunt legile universale ale conștienței, care guvernează orice proces creativ - de la nașterea unui copil, până la nașterea unei galaxii. Atunci când te aliniezi cu legile cosmice, devii abundența firească a vieții.

Abundența poate veni sub formă de prietenie, înțelepciune, bani, exprimare creatoare, sănătate de fier, relații de iubire, energie mentală și entuziasm, pace mentală și în infinite alte moduri. Dar oricum s-ar manifesta bogăția, aceste efecte sunt roadele spontane ale trezirii spirituale. Bani, realizări, premii - toate acestea sunt produse secundare ale darului adevărat al vieții: dezvăluirea divinității din tine.

Șapte legi ale succesului, șapte legi ale vieții

Ce ați face dacă nu ați avea nici o grijă financiară și ați dispune de toți banii din lume? Dacă răspundeți că ați continua să faceți exact ceea ce faceți acum, înseamnă că sunteți pasionat de munca dumneavoastră și împlinit în viață. Dacă nu, trebuie să citiți carteea „Cele șapte legi spirituale ale succesului“.

Autorul afirmă că orice om are un talent unic prin care poate atinge succesul. Altfel spus, în domeniul lui, fiecare om poate fi mai bun decât oricine altcineva de pe această planetă.

Scopul vieții implică dăruirea în slujba celorlați a talentului - sau talantului - pe care îl are fiecare om. Banii nu sunt altceva decât un simbol al energiei vieții, pe care o dăruim în schimbul serviciilor pe care ni le face universul. Bunăstarea materială este o reflectare exterioară a bunăstării interioare.

Cartea „Cele șapte legi spirituale ale succesului“ e un manual practic al bogăției. Paradoxal e că faptul că bogăția vine atunci când dăruieșți. Orice relație implică actul de a dărui și de a primi. Dăruirea atrage după sine primirea, la fel cum primirea atrage după sine dăruirea. Și ce trebuie să dăruieșți? Ceea ce ai deja, talentul tău.

Autorul are o viziune spirituală a succesului, care implică întreaga noastră ființă, pusă în slujba binelui. Acest tip de succes nu cere eforturi mari, doar o orientare corectă față de adevăratele scopuri ale vieții. Aplicarea principiilor enunțate în această carte duc la bunăstare materială, sănătate, entuziasm, relații interumane plăcute, stabilitate interioară, energie.

Marele merit al acestei cărți e faptul că ne oferă exerciții practice, simple, prin care putem exersa, una câte una, cele șapte legi spirituale ale succesului. Aplicarea lor ne ajută efectiv să ne atingem scopurile pe care ni le-am propus în viață și să ne descoperim pe noi înșine.

Fragment din cartea „Cele șapte legi spirituale ale succesului“

„Orice relație implică actul de a dărui și de a primi. Dăruirea atrage după sine primirea, la fel cum primirea atrage după sine dăruirea. Ceea ce merge în sus va trebui să coboare la un moment dat, la fel cum ceea ce pleacă de la noi va trebui să se întoarcă mai devreme sau mai târziu. De fapt, primirea nu este diferită de dăruire, căci dăruirea și primirea sunt cele două fețe ale aceleiași monede: fluxul energiei universale. Dacă veți bloca acest flux (în orice direcție), nu veți face altceva decât să vă opuneți inteligenței naturii.

Orice sămânță conține în ea promisiunea a o sută de păduri. Pentru aceasta trebuie ca ea să nu fie însă depozitată într-un sac. Este necesar ca inteligența ei să fie dăruită solului fertil. Prin acest act de dăruire, energia ei invizibilă începe să curgă către manifestarea în planul material.

Cu cât veți dărui mai mult, cu atât veți primi mai mult, căci bogăția universului va continua să circule astfel prin viața dumneavoastră. De fapt, tot ceea ce este cu adevărat valoros în viață nu face altceva decât să se multiplice continuu atunci când este dăruit. Dacă ceva nu se multiplică prin dăruire, atunci nu merită să fie dăruit, nici primit. Dacă simțiți că ați pierdut ceva prin actul dăruirii, atunci darul nu a fost sincer, și deci nu va provoca o creștere. Dacă dăruiți ceva împotriva dorinței dumneavoastră reale, actul dumneavoastră va fi golit de energie. Altfel spus, intenția care se ascunde în spatele dăruirii și primirii are o importanță vitală. Intenția ar trebui să fie întotdeauna aceea de a da naștere la fericire, deopotrivă pentru cel care dăruiește și pentru cel care primește, căci fericirea este sursa vieții, și de aceea ea generează creștere. Ceea ce se întoarce înapoi este direct proporțional cu intenția necondiționată de a dărui din inimă. De aceea actul dăruirii trebuie să fie plin de bucurie, iar starea dumneavoastră mentală ar trebui să fie una de continuă fericire odată cu fiecare act de dăruire. În acest fel, energia care stă la baza dăruirii se va amplifica de un număr mare de ori.“

Cuprinsul cărţii: „Cele șapte legi spirituale ale succesului“

 • Mulțumiri
 • Introducere
 • Legea potențialității pure
 • Legea dăruirii
 • Legea karmei sau a cauzei și efectului
 • Legea efortului minim
 • Legea intenției și a dorinței
 • Legea detașării
 • Legea dharmei sau a menirii în viață
 • Recapitulare și concluzie
 • Despre autor