0 titluri

Tel: 0722.940.581

  1. Acasă
  2. Cărți: Știință
  3. Cărți: Fizică cuantică
  4. Enigma cuantică
Carte

Enigma cuantică

Enigma cuantică. Editura Prestige

Fizica întâlnește conștiința

Autor(i): Bruce Rosenblum, Fred Kuttner
Editura: Prestige
Anul apariţiei: 2011
Pagini: 287 (15x23 cm)
Preţ: 28,00 Lei
Disponibilitate: STOC EPUIZAT!
Nu ştim dacă şi când mai primim această carte.


O relatare sinceră despre întâlnirea dintre mecanica cuantică și conștiința umană.

În încercarea de a înțelege atomul, fizicienii au construit mecanica cuantică, cea mai reușită teorie din știința și baza unei treimi din economia noastră. Spre marea lor jenă, ei nu au aflat că, prin teoria lor, fizică se întâlnește cu conștiința.

Autorii Bruce Rosenblum și Fred Kuttner explică toate acestea într-un limbaj non-tehnic, cu ajutorul unor povești și anecdote imaginare despre cei care au elaborat teoria.

Ei prezintă misterul cuantic în mod onest, subliniind ce este și ce nu este speculație. Descrierea pe care o face „Enigma cuantică“ dovezilor cuantice experimentale, precum și prezentarea teoriei cuantice prin care sunt explicate, este indiscutabilă. Dar interpretarea a ce înseamnă toate acestea dă naștere la controverse încinse. Însă fiecare interpretare a fizicii cuantice implică și conștiința.

Ca urmare, Rosenblum și Kuttner trec la a exploata conștiința însăși - și dau peste mecanica cuantică. Liberul arbitru și principiile antropice devin chestiuni cruciale, iar conexiunea dintre conștiință și cosmos, sugerată de cosmologi cuantici de vârf, depășește orice paradigme.

Cititorii sunt aduși la o graniță unde știința specială a fizicienilor nu mai este singurul ghid pe care să te bazezi. În schimb, vor găsi acolo dovezile și indiciile furnizate de mecanică cuantică, precum și capacitatea de a face propriile speculații.

Această carte este unică. Nu cunosc nici un alt stil atât de artistic care abordează două dintre cele mai mari mistere ale științei moderne, mecanicii cuantice și conștiinței. Aceasta a fost mult timp suspectata că aceste mistere sunt cumva legate de tratamentul autorilor acestei spinoase probleme controversate care este extrem de ușor de citit.

Cartea conține unele dintre cele mai clare dovezi din câte am văzut vreodată de natură ciudată și paradoxală ale lumii cuantice.

„Enigma cuantică“ este o plăcere să o citesc și eu sunt sigur că este destinată să devină clasică.